Při besedě policistů s dětmi v mateřské školce vystřelila služební zbraň
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- pavelg
Příspěvek#31 » pát 3. bře 2023, 09:49
Blacky píše:pavelg: chjoo ano mezi poldama je hromada pitomcu, ale taky hromada poctivejch kluku a holek, co se proste snazej pomahat. A tvoje vyjadrovani je nefér a hloupé.
Ty budeš poldům vyprávět co přesně si dělal, když ti vyjde náhodnej výstrel někde? Taky ne. Počkaš na právníka a neřekneě ani písmenko navíc. Takže o co jde?
Nevěřím, na nic takového, že učitelky dostali zákaz. Jak se zdá, tak u toho stejně nebyli, tj. max slyšeli ránu.
A ze nevolaš po jeho krvi? No ale ano to přesně děláš. Tak jako i jinde, se někdy něco zamete pod koberec, jindy ne. A místo unáhlenejch závěrů hrdinů od klávesnice bych počkal co se stane.
Oni policajti říkají lidem, aby nevypovídali proti sobě? Já z širokého okolí mám zprávy o přesném opaku, navíc si zařídili na šikanu motoristů i tu objektivní odpovědnost atd ..
Ty víš, jak to bylo? Co teda přesně kdy a kde dělal?
Já po krvi nevolám, jen by mě prostě zajímalo, jak to bylo. Prostá rekonstrukce události.
- stip
Příspěvek#32 » pát 3. bře 2023, 09:51
Je to průšvih všechno, ale nejhorší asi na tom Slovensku. Že voják nešťastnou náhodou zahynul při výcviku je neštěstí, ale myslím, že v principu věci se nikdy nepodaří takovým událostem zcela zabránit. Občas se někdo zabije i při sportu, natož při vojenském výcviku. To, že instruktor napáskoval ostrý mezi slepé je systémová chyba. Výcvik, kde se po sobě střílí mají dělat s FX zbraněmi. To je problém co se opakuje stále dokola (Alec Baldwin atd...). No a jestli si dal policista v MŠ někde na chodbě sám ostrou ránu jistoty, tak já na tom nevidím nic tak strašného. Je třeba si ujasnit, proč se tá rána jistoty dává. No, protože je lepší si omylem do bezpečného prostoru vystřelit, než chodit s nábojem v komoře a myslet si, že mám nenabito. No a pokud není, tak ale tu ránu jistoty nemám dávat.
- Blacky
Příspěvek#33 » pát 3. bře 2023, 10:19
Carloss píše:Blacky píše:Aha tak jo. Ty sloužíš? Asi ne.Takhle to fakt nefunguje (možná výjimečně). Ale je možné. že teď to tak krajskej nařídí.
Já nevim. Možná jsem debil, ale mě to tak přijde logický a bezpečný. Tak to mělo fungovat normálně a celorepublikově od věku věkův. Těch předváděček se zase tolik nedělá, aby to obtěžovalo. Nějaký "nařízení krajskýho" tohle přeci systematicky NEVYŘEŠÍ.
Jo mě to přijde taky logický, ale realita bývá různá. A divil by ses kolik takových akcí kam kluci chodej bejvá. (jo jasný, že ne všude ukazujou kvér)

- Blacky
Příspěvek#34 » pát 3. bře 2023, 10:23
PavelG: hele asi jak kde, ale kdy jsi byl naposled u výslechu? Seznamení s právem nevypovídat je jedno z prvních co ti řeknou. Možná nechtej, ale musej
Nevím co se přesně stalo. To zatím neví nikdo (krom lidi na miste). Ale tvrdím, že nikdo nezakázal komukoli vypovídat. Resp. jak ty píšeš učitelkám.

Nevím co se přesně stalo. To zatím neví nikdo (krom lidi na miste). Ale tvrdím, že nikdo nezakázal komukoli vypovídat. Resp. jak ty píšeš učitelkám.
- film
Příspěvek#36 » pát 3. bře 2023, 11:14
podle teletextu ČT policista prováděl sborku a rozborku zbraně.
jestli pak po ukončení prezentace naládoval plný zásobník , natáhl a třeba zmáčkl vypouštění kohoutu a zbraň selhala a vystřelila to by bylo možné, nebo snad musel opravdu zmáčknout spoušť při náboji v hlavni?
jestli pak po ukončení prezentace naládoval plný zásobník , natáhl a třeba zmáčkl vypouštění kohoutu a zbraň selhala a vystřelila to by bylo možné, nebo snad musel opravdu zmáčknout spoušť při náboji v hlavni?
- marinakus
- marinakus
Příspěvek#38 » pát 3. bře 2023, 11:19
Bubeníček : Klasický policajt zbraň odevzdává při ukončení svojí služby. Takže nějaký prostor na její ladění v podstatě nemá. Navíc většina policistů má zbraň jako nutnou přítěž podobně jako zedník lopatu. Takže ji taky ladit nebude. Zajímalo by mě, jak jsi se mohl dostat ke služebním zbraním policie, když jejich závady řeší služební zbrojíř. Jo a pro upřesnění, je to v tomto případě skutečně zbrojíř a ne puškař.
- pavelg
- film
Příspěvek#41 » pát 3. bře 2023, 11:57
"..Besedy s policisty se podle informací ČTK zúčastnilo dvanáct předškoláků, součástí byla i ukázka rozložení a složení zbraně. Zbraň policistovi vystřelila po přednášce..."
https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/3 ... olicie-vec
https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/3 ... olicie-vec
- pavelg
Příspěvek#42 » pát 3. bře 2023, 12:05
"Zbraň vystřelila" .. auto zabíjelo, nůž usmrtil a káva od Maryši otrávila sedláka,
Tak přemýšlím, co se dělo po tom BUM. Borec nahlásil střelbu ve školce sám, nebo baby ve školce? Nebo tam měl kolegy?
Řekl bych, že musí existovat poměrně dost lidí, kteří ví v hrubých rysech, jak to bylo.
Nic se nikomu nestalo, jde jen o to, jestli borec nedělal kraviny. A to je přesně to, co se asi nedozvíme.
Tak přemýšlím, co se dělo po tom BUM. Borec nahlásil střelbu ve školce sám, nebo baby ve školce? Nebo tam měl kolegy?
Řekl bych, že musí existovat poměrně dost lidí, kteří ví v hrubých rysech, jak to bylo.
Nic se nikomu nestalo, jde jen o to, jestli borec nedělal kraviny. A to je přesně to, co se asi nedozvíme.
- Trpaslo
Příspěvek#43 » pát 3. bře 2023, 15:52
Tak definuj kraviny.. k hrubému porušení postupu tam došlo.. jak moc a co přesně se stalo pár lidí asi ví ale ven to jentak nepustí. Učitelky z MŠ budou vědět asi tolik že tam něco dělal s pistolí po skončení a "ono mu to vystřelilo", ale asi těžko ti poví jestli se to stalo při sborce, ověření funkčnosti nebo následné manipulaci na bezpečnostní ozub (pokud měl klasickou starou CZ nebo co)
Proč by ne? zrovna v létě jsem byl dětském dni, kdy byla PČR a jiné složky a pistoli bez problémů půjčovali 5-6ti letejm klukům.. těm o něco větším HK pušku.. docela jsem se divil že půjčovali své reálné zbraně.. zejména u toho HK s optikou, že se o to nebojí.. A sami mi to potvrdili že to jsou jejich služební zbraně.
O tom že s tím ti kluci pochopitelně na sebe navzájem mířili a zběsile mačkali spoušť ani nemluvě...
marinakus píše:Jak vůbec víte, že tam šlo o nějaké předvádění zbraně? Předvádět ji dětem v mateřské škole je celkem nepravděpodobné. Počkal bych, co z toho vlastně vyleze. Novinářům věří jen blázen.
Proč by ne? zrovna v létě jsem byl dětském dni, kdy byla PČR a jiné složky a pistoli bez problémů půjčovali 5-6ti letejm klukům.. těm o něco větším HK pušku.. docela jsem se divil že půjčovali své reálné zbraně.. zejména u toho HK s optikou, že se o to nebojí.. A sami mi to potvrdili že to jsou jejich služební zbraně.
O tom že s tím ti kluci pochopitelně na sebe navzájem mířili a zběsile mačkali spoušť ani nemluvě...
- Sobiho
Příspěvek#44 » pát 3. bře 2023, 16:22
Osobně nevidím problém, že policista jde s "ostrou" zbraní kdykoliv a kamkoliv. Tohle není o tom jestli jí mít či nemít, ale spíše o bezpečnosti. No a popravdě oni na ty diskuze chodí často deňáci z kanclu, kteří moc té praxe nepobrali... Ale vše jsou jen fabulace, jediné co víme, že došlo k výstřelu, kdy nemělo. Za mne na 99% chyba operátora zbraně, který za svou zbraň odpovídá.
Ad. k tomu Vyškovu, zaslechl jsem od "kolegy", nemohu to nějak ověřit, že to úmrtí nebylo střelbou ale pádem, kdy upadl na zbraň tak že hlaveň pronikla do krku a došlo k mechanickému zranění. Ale upozorňuji, je to z bližšího zdroje, ale neověřeno.
Ad. k tomu Vyškovu, zaslechl jsem od "kolegy", nemohu to nějak ověřit, že to úmrtí nebylo střelbou ale pádem, kdy upadl na zbraň tak že hlaveň pronikla do krku a došlo k mechanickému zranění. Ale upozorňuji, je to z bližšího zdroje, ale neověřeno.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí