Postřelený myslivec

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Sobiho

Příspěvek#31 » úte 17. pro 2024, 21:45

Tak tohle už je vyšší level! ...
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz

JirkaCV

Příspěvek#32 » úte 17. pro 2024, 21:48

Karma.

MojeTikka

Příspěvek#33 » úte 17. pro 2024, 22:31

Ten plynovej prutokovej vohrivac, jo?

zarozak

Příspěvek#34 » úte 7. led 2025, 00:15

Glabro píše:To si pár roků zpátky jdu s přítelkyni zimním, zasněženým lesem v Beskydech. Jdeme označenou turistickou stezkou, nikde po cestě není žádné označení, že by šlo o lovecký revír nebo varování, že je honitba. Po cestě po naší pravé straně mijíme zády k nám stojícícho myslivce v zeleném s kulovnicí přes rameno. Stojí cca 10 metrů od stezky a na náš pozdrav nereaguje a dál se dívá směrem od nás. Jdeme po stezce dál a vidíme dalšího zeleně oděného mladíka tentrokráte po levé straně stezky, prakticky u ní. Ten na náš pozdrav odpovídá, ale nic dalšího neříká. Pokračujeme dále po stezce až vidíme dalšího myslivce už asi 25 m po naší levé straně.

Trochu konsternován říkám přítelkyni, ať se vrátíme k tomu předchozímu myslivci a zeptáme se co se děje.

Vrácíme se a ptám se ho, co se tady děje, jestli dělají rojnici a budou střílet nebo co? A on na to lakonicky, že ano. Tak se ho ptám, proč nám to neřekl, když jsme ho pozdravili a šli dál doprostřed místa, kde hodlají střílet a on na to odpověděl: "To není soukromý les a tak nemůžeme nikomu zakázat jít, kam chce." Tím mě fakt dostal :roll: . Řekl jsem, že nemusí nic zakazovat, stačilo by jen říct: "Budeme tady možná střílet, tak když tak jděte jinudy." a ukázal by, kde střílet nebudou. Nakonec jsem to z něho dostal a šli jsme tamtudy.

Od té doby o myslivcích obecně (existují určitě výjimky), jejich inteligenci a ohleduplnosti moc vysoké mínění nemám.

Mě Polský nimrod dokonce pozdravil "dzień dobry" poté, co po mě na poli při setmění omylem vystřelil....holt jiný kraj, jiný mrav

Daleko

Příspěvek#35 » sob 12. dub 2025, 21:51

já měl jen light zkušenost, myslivec nás pochválil že máme krásně barevné větrovky, když už jim lezem do lesa. A doplnil to hláškou: "Nejhorší jsou trampici, kulivá nim je jeden porád jednou nohou v kriminále s těma jejich maskáčema..."

ante

Příspěvek#36 » sob 12. dub 2025, 22:18

Pokud střílí na velkou tmavou věc která po něm v tý tmě šla aniž by identifikoval species, pak do toho kriminálu po zásluze patří; a to nohama oběma.

Carloss

Příspěvek#37 » ned 13. dub 2025, 08:28

Daleko píše:já měl jen light zkušenost, myslivec nás pochválil že máme krásně barevné větrovky, když už jim lezem do lesa. A doplnil to hláškou: "Nejhorší jsou trampici, kulivá nim je jeden porád jednou nohou v kriminále s těma jejich maskáčema..."

Pokud se chcu kochat přírodou, a to i tou živou, barevná větrovka tomu moc nepomůže. Co třeba "lovci beze zbraní" - fotografové? To by toho moc nevyfotili...

Carloss

Příspěvek#38 » ned 13. dub 2025, 08:28

ante píše:Pokud střílí na velkou tmavou věc která po něm v tý tmě šla aniž by identifikoval species, pak do toho kriminálu po zásluze patří; a to nohama oběma.

Přesně. Myslivec vůbec nemá co střílet, když neví na co. NIKDO, nemá co střílet, když neví na co střílí...

Piggy

Příspěvek#39 » ned 13. dub 2025, 09:05

Myslivec má u prasete poznat pohlaví a/nebo věk, takže by to měl zvládnout i u trampíka.

Gimpel

Příspěvek#40 » ned 13. dub 2025, 09:32

Co když je to oboje velmi podobné? :twisted:

Carloss

Příspěvek#41 » ned 13. dub 2025, 13:40

Střelec má VĚDĚT na co střílí. Střílet na "podobné" je nepřípustná nedbalost.

Murphy

Příspěvek#42 » ned 13. dub 2025, 19:02

Uz se stalo, ze by myslivcem ostrelovane "prase" opetovalo palbu legalne drzenou zbrani?
To by se pak rozkriklo a treba by si zacali davat vic pozor.

Gimpel

Příspěvek#43 » pon 14. dub 2025, 11:56

.................... ,,má VĚDĚT na co střílí" ..........................

Tma, Pepa prasečkář nižší postavy, vlasy tmavě kaštanové, tmavý plnovous. Oblečen do černé Parky a černých kapsáčů, mezi stromy na všech čtyřech blije.
Kterak nebohý to myslivec s jistotou věděti má, že nejedná se o prase divoké bukvice hledající, nýbrž o známého to Pepu Kolorédo Emeta.

Úderník

Příspěvek#44 » pon 14. dub 2025, 11:57

:lol: :lol: :lol:

Díky hoši! Tohle jsem potřeboval :D
Občas se člověk víc pobaví třeba ve vlákně o postřeleným myslivci než ve “vtipy a srandičky”!

A až půjdu z práce tak budu mít náladu ještě lepší.
:mrgreen:

Rudolf Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#45 » pon 14. dub 2025, 14:02

Já si nemyslím, že problém je přečíst např. bachyni, ale mohl by být problém někde poblíž zalehlý tramp v maskáčích. Primárně, pokud střílíte na zvěř, dáváte si pozor i na to co je za ní, ale maskáč může asi být v jistých ohledech neviditelný.

Zpět na