Vadný náboj roztrhl pistoli.

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

sandmancze

Příspěvek#1 » úte 26. lis 2024, 09:00

Petr z Braníka

Příspěvek#2 » úte 26. lis 2024, 09:46

Tuhle sérii S311 od Limitu jsem měl, celkem 2000 ks. Už jsou vystřílené. Ale když ten článek čtu, tak mě štve co tam píšou:

„V souladu s postupy naší společnosti jsme na našich stránkách zveřejnili oznámení, v němž jsme informovali naše zákazníky o možnosti překročení tlaku u některých nábojů této série. Tato informace byla po dobu jednoho roku k dispozici veřejně, aby každý, kdo danou šarži zakoupil, mohl podniknout odpovídající kroky. Všem zákazníkům, kteří nás kontaktovali a projevili zájem o výměnu nábojů, bylo vyhověno formou výměny nebo navrácení plné finanční částky,“ uvedl Marian Koutný z Limit-Z.
Zdroj: https://www.idnes.cz/brno/zpravy/vadny- ... pravy_krut

Moje reálná zkušenost je taková, že jsem tam zavolal, protože jsem četl varování, a dost otrávený hlas mi sice potvrdil, že jim byly naměřeny překročené limity, ale že se jedná o nějaké desetiny procent a že kontrolní úřad z toho dělá vědu. "Hele jestli chcete, klidně vám je vyměníme, ale já s nima normálně střílím". Tak jsem nechtěl dělat hnidopicha pro pár desetin procent, a nechal jsem si je.

Byl jsem otevřený tomu normálně přijmout, že někdo uzná chybu. Ale po tomhle videu jsem se akorát nasral a Limit už nekoupím ani kdyby měli certifikát od papeže.

Petr z Braníka

Příspěvek#3 » úte 26. lis 2024, 10:22

Ještě vyšlo varování před sérií S321.6, která také vykazovala vyšší tlaky. Ale na žádost výrobce se zkouška opakovala a 8.4.2024 vydali prohlášení, že tlaky jsou OK. Tak zvažte, kdo máte tuto sérii, zda ji vystřílet.
https://www.cuzzs.cz/cs/test-8/

CzechJoker

Příspěvek#4 » úte 26. lis 2024, 11:29

Nejvíc mě pobavil tento komentář. myslím že to celkem trefil.
tvrdak.jpeg

A pro ty, co čtou jenom titulky: Krvavý šrám ve tváři neřešil a pokračoval ve střelbě druhou přinesenou pistolí. „Dá se říct, že jsem kliďas, navíc už jsem něco zažil, i když pochopitelně ne válku nebo něco podobného. Ale zkrátka mě to v danou chvíli úplně nerozhodilo,“ popisuje.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

cipis

Příspěvek#5 » úte 26. lis 2024, 11:54

No, a takhle se za první války chovali k nemocným a popravovali je.
Zásadní neznalost lidského chování ...
Snaha o vytřískání peněz tam být samozřejmě může, ale přesně takhle se projevuje PTSD.

https://www.wikiskripta.eu/w/Posttrauma ... BD_syndrom :

Posttraumatická stresová porucha vzniká nejčastěji jako opožděná reakce na mimořádně silnou stresovou událost (válka, dopravní nehoda, znásilnění či jiný kriminální čin, povodně). Po takovéto události se může rozvinout nejprve akutní reakce na stres, charakterizovaná ustrnutím, dezorientací, omezením pozornosti, v pozdějším stádiu pak apatií nebo naopak hyperaktivitou. Tuto reakci lze často snadno během několika dnů překonat. Poté může následovat PTSD.

PTSD se rozvíjí jen u části lidí vystavených stresoru (hovoří se o 20–40 % obětí). Projeví se znovuprožíváním události v myšlenkách, fantaziích nebo snech („flashbacks“). Pacient se často vyhýbá místu nebo situaci připomínající nehodu. Nevzpomíná si na některé podrobnosti či dokonce na celé období, má obtíže s usínání a spánkem, bývá podrážděný, mívá návaly hněvu, potíže s koncentrací a trpí nadměrnou úlekovou reaktivitou. K rozvoji těchto příznaků dochází nejpozději do 6 měsíců po události a symptomy trvají nejméně jeden měsíc.

Bylo zjištěno, že pravděpodobnost rozvoje PTSD příliš nezávisí na pohlaví či věku postižené osoby. Jsou traumata, po kterých se porucha vytvoří téměř vždy (např. mučení, únos), u některých vzniká jen za určitých okolností (např. dopravní nehody).

JirkaCV

Příspěvek#6 » úte 26. lis 2024, 12:26

Aby nedopadl spíš takto:
vadny_naboj.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Hankye

Příspěvek#7 » úte 26. lis 2024, 13:05

Mě prasknul závěr na HP35. Naštěstí jsem neměl koho žalovat takže sem ptsd nechytnul. Ještě že tak.

Petr z Braníka

Příspěvek#8 » úte 26. lis 2024, 13:08

:lol:
Je vám něco?
Ne, dobrý.
Ale výrobce střeliva je milionář.
No tak to mám trauma!
Naposledy upravil(a) Petr z Braníka dne úte 26. lis 2024, 13:11, celkem upraveno 1 x.

Blacky

Příspěvek#9 » úte 26. lis 2024, 13:09

JAko nahradu zbrane a nejaky zdravotní (coz ziskal) je zcela legitimní. Cokoli navíc považuju za nadbytečné.

CzechJoker

Příspěvek#10 » úte 26. lis 2024, 13:12

Mám za sebou úraz a odškodnění za trvalé následky. Reálně to probíhalo tak, že jsem po dvou letech od úrazu musel k reviznímu lékaři, který posoudil, jaké omezení pro reálný život mi to přináší a na základě toho jsem dostal od pojišťovny 2300 Kč. Neřešil chybějící maso na čele, spánku nebo lokti. Zajímaly ho pouze reálné následky, ne kosmetika.
Pokud jde o následky šoku, tak pan Florka udělal to nejlepší, co mohl udělat - střílel dál.
Stran posttraumatické stresové poruchy doporučuji knihu od Sebastiana Jungera "Kmeny", kde se tím zabývá a dochází k zajímavému závěru - v americké armádě trpí tímto problémem zejména vojáci, kteří nebyli nikdy v boji, ale trávili čas pouze na základně. Ti, kteří bojovali, se s prožitým dokázali často vyrovnat lépe a trvanlivěji. No a druhá věc je, že se to nedá medicinálně prokázat a je na to důchod. Takže se se to hodí... Čímžto netvrdím, že pan Florka neutrpěl tuto poruchu, ale ... mám svoje pochybnosti.

Sud

Příspěvek#11 » úte 26. lis 2024, 13:46

Mě teda nejvíc zaujalo tohle.

...Až s odstupem si uvědomil, jak nebezpečnou situaci zažil, a kontaktoval policii...

Kdyby se mi rozlítl kvér na střelnici, tak by mě fakt nenapadlo řešit to přes poldy. Teda kromě nákupka na nové díly.

JirkaCV

Příspěvek#12 » úte 26. lis 2024, 14:10

Čtu to následovně:
Pokusil se s výrobcem nějak dohodnout, ten zahrál mrtvýho brouka.

Hankye

Příspěvek#13 » úte 26. lis 2024, 14:22

Doporučuju číst lépe

Pojišťovna, u které je firma Limit-Z pojištěna, vyplatila Florkovi 23 299 korun za zničenou pistoli a 2 300 korun jako bolestné. Muž však požaduje také úhradu nemajetkové újmy kvůli trvalé jizvě a také psychickým následkům, které se projevují obavou z další střelby.
Zdroj: https://www.idnes.cz/brno/zpravy/vadny- ... pravy_krut

Za kvér prachy dostal, akorát to chtěl pumpnout skrz psychickou ujmu. Zcela poprávu byl poslán do řiti.

dan

Příspěvek#14 » úte 26. lis 2024, 16:11

A to zas ne. Jestli to bylo po pravu rozhodne az ten soud, na ktery se chysta obratit. Coz je v poradku, od toho soudy jsou.

Takze cely je to boure ve sklenici vody. To, ze se dva subjekty na necem nedohodnou, protoze proste nemaji na "spravedlnost: stejny nazor je neco, co se deje dnes a denne. Ze v takovem pripade dojde k soudu je normalni, protoze od toho soudy existuji.

Ale v teto veci nejak figuruji zbrane - a tim je to senzace, namet na clanek a prilezitost ke vzrusene diskusi....
Nic vic v tom neni ...

JYbour

Příspěvek#15 » úte 26. lis 2024, 16:23

Tak jako nevím, po nehodě střílel dál a teď má obavy z další střelby?

Zpět na