Hodnocené střelby MV - situace

Blacky

Příspěvek#31 » pon 13. led 2025, 15:10

Inu kazdemu vyhovuje neco jineho. Tak to skusim a kdyz me to nebavi,hledam alternativu no. Ty hodoceny strelby beru jako "nutnost" HT je dela puldenní. To se dá. Clovek pokecá koukne, jak jsou sikovni ostatní.

LOS me taky nebere i kdyz brokovej byl zabava. :)

Sobiho

Příspěvek#32 » pon 13. led 2025, 15:13

Luhanská lidová republika, Doněcká lidová republika, Korejská lidově demokratická republika takové vše "lidově" důvěryhodné. Podle mne ten název je marketingový neskutečný faul... :D :D :D no hele, nechci banána, takže o "lidových" věcech bych to ukončil :D
Ale fakt nechci chodit na nějaký LOS, abych něco splnil. Nelíbí, nesympatické a nechci za to někomu platit, když tam nechci být. Takže čekat na HT, tam je alespoň pohoda.

Blacky

Příspěvek#33 » pon 13. led 2025, 15:17

Bud HT, nebo mylsím, že Skalice, nebo jak se to jmenuje nad Litoměricema, sem videl, ze nekde psali, hodn strelby jen ta jedna situace. Bylo to i levnejsi nez HT.

Dentista Žurovský

Příspěvek#34 » pon 13. led 2025, 15:31

Já bych za sebe dodal, že stejný odpor už budí i spojení "liberální demokracie." Jeden nesluníčkový politolog to přirovnal k rozdílu mezi kazajkou a svěrací kazajkou :D Nakonec, jeden z guru té naší liberální demokracie, PePa, je už střelecké komunitě dostatečně znám svými chaotickými názory...

monk

Příspěvek#35 » pon 13. led 2025, 15:36

Tak v Teplicích bude postavena jen hodnocenka. S mozností po odstrílení sí to znovu trenikove strelit (nekolikrat), ale není to povinnost. takze kdo nechce stavit nekde dopo, prijede aa do 30 min jede pryc.

dan

Příspěvek#36 » pon 13. led 2025, 15:51

Sobiho píše:Pořád nechápu, proč hodnocenka nemůže byt závěr kurzu MV-102
Neni nemozne na stejny den co je kurz MV-102 vypsat i strelby. Jen je treba splnit zakonne pozadavky - tedy - musi to byt verejny zavod vyhlaseny nejmene mesic predem a pro minimalne dvacet zavodniku. Ale jde to tak delat jen tu cast roku, co neni prilis brzo tma.
Ale Hodnocene strelby uz patrne nebudou existovat dlouho. V souvislosti s novy zakonem o zbranich se budou novelizovat i tyhle predpisy a v tech uz se s Hodnocenymi strelbami v soucasne podobe nepocita. I kdyz, dokud nejsou venku, nelze nic povazovat za jiste.
CzechJoker píše:musí každý rok zopakovat, aby dosáhli na dotaci a pokud se nepletu, tak aby se udrželi v systému MV-1-500.
Jen to prvni.
Murphy píše:A neni tam nejaka vekove hranice?
Ne, ale az nakonec prestanes byt fyzicky/mentalne zpusobily drzet zbran, prijdes o zbrojak, tak tim zanikne i tvoje clenstvi v zalohach.

Sobiho

Příspěvek#37 » pon 13. led 2025, 15:59

To Blacky and monk: Díky za tip, nevadí mi si udělat výlet s rodinou a odskočit si, to by bylo fajné :-D

Cocman

Příspěvek#38 » ned 19. led 2025, 15:52

HT už vypsal první termín na hodnocenky. 20.3.2025

dan

Příspěvek#39 » ned 19. led 2025, 23:22

Pokud se zaplni, bude v tentyz den i druhej zavod.
Lidem, kteri delali MV301 u HT o nem dam vedet i emailem, ale az tak mesic pred terminem.
Ale vitan je samozrejme kdokoliv. Teda, kdyz prenese pres srdce, ze tam krome te "zakonne" stage je jeste druha, na motivy zasahu Elisjsha Dickena proti aktivnimu utocnikovi v Indiane v roce 2022. Kdo Hodnocene strelby vnima spis jako "hlavne at mam co nejrychleji a nejlacineji splnenou protivnou zakonnou povinnost" ten nejspis vyrazi jinam.

Petr z Braníka

Příspěvek#40 » pon 20. led 2025, 00:00

Super! Díky za info, už jsem tam :-)
Mně ten formát u HT naprosto vyhovuje. V roce 22 jsem střílel hodnocenou střelbu pro získání základní aprobace, a stejnou situaci (labyrint/kilhouse) i v únoru 23 už jako pětistovkař pro střelivo. Nebyl špatný a bavilo mě to, ale loni 24 jsem si poprvé střelil Dicken's a to si zopakuju moc rád, to je pěkná situace.
A vůbec, člověk se tam na chvíli zastaví a pokecá, ta atmosféra je tam fajn. A domů už se jede s náboji. Těším se na všechny :-)

CzechJoker

Příspěvek#41 » pon 20. led 2025, 07:37

dan píše:Kdo Hodnocene strelby vnima spis jako "hlavne at mam co nejrychleji a nejlacineji splnenou protivnou zakonnou povinnost" ten nejspis vyrazi jinam.

Zbytečná invektiva buddy.

Blacky

Příspěvek#42 » pon 20. led 2025, 08:48

Potrefena husa? M eto prijde jako proste informace.

dan

Příspěvek#43 » pon 20. led 2025, 11:01

CzechJoker píše:Zbytečná invektiva
Nemela byt, ale pokud jsi to tak osobne vnimal, omlouvam se.

HT je (pokud vim) jedina akreditovana osoba, ktera (vedle toho, ze zavody porada sama) zastituje dalsiho poradatele Hodnocenych streleb. A ti 1-stage mikrozavody delaji. Je tedy zrejme, ze proti mikrozavodum a lidem, co je preferuji nic nemame. Ale kdyz zavody delame sami, delame je trochu jinak. Neni duvod se citil dotcen. Rekl jsem "jinak", ne "lepe".
Ta stage "navic" je cisty bonus. Pokud zavodnik nenamiri za sebe, na sebe, nebo na rozhodciho, nemuze v podstate vypadnout. Zda stage dokonci a v jakem case nema vliv na to, zda uspeje v "zakonne" stage. Ba naopak. Po strelbe na velkou vzdalenost se ta zakonna stage strili nekterym lepe. Najednu tam nic neni tak daleko. Proste si kazdy muze vybrat co mu vic sedi. Zavod i poradatele. A to preci neni spatne.
Naposledy upravil(a) dan dne pon 20. led 2025, 11:19, celkem upraveno 1 x.

vidocqcz

Příspěvek#44 » pon 20. led 2025, 11:16

Stage navíc na HT mě budí ze spaní měsíc před. Ten MV je v pohodě, ale trefit na 35m s malou pistolí ... člověk musí trochu natrénovat vždycky :-)

dan

Příspěvek#45 » pon 20. led 2025, 11:27

Nic ti nehrozi, to se jen bojis ostudy. Protoze to neni "prubezny zavod" kde prijdes, odstrilis, odchazis a s ostatnimi se nevidis. Tady je spousta dalsich lidi a ti koukaji. Test jak dobre zvladas fungovat za stresovy situace ... ;-)

Zpět na