CZ P-10C
- Prasor
-
henry_propper - Příspěvky: 11
- henry_propper
Příspěvek#425 » sob 1. črc 2017, 20:25
jantar píše:To Rimmer:Doufám,že jsem to napsal dobře.Jestli máte možnost výběru,tak rozhodně G17.Tento pokus o kloudnou pistoli/P-10C/ nechte dva,tři roky projít a třeba přestupte.Vzpomeňte na Duty, toto vypadá na stejnou věc.Vždyť ani po letech neumějí udělat P-07,stále mají problém s vyhazovačem/podřený od závěru/,nebo o přední levou kolejnici,nebo o různou mezeru mezi závěrem a tělem vepředu proti vzadu.Jinak tu P 07 mám,abych mohl porovnávat s G19/mám/nebo Sigem,ale to je jiná liga.Počkejte si nějakou dobu,až někdo vystřílí aspoň 15 tis.ran a bude upřímný a pak uvidíte,a kdo ji mermomocí bude chtít,tak v inzerátech jich bude plno za polovic.
Strašně mě tento názor fascinuje Člověk, který okolo ní maximálně tak prošel na prodejně se okamžitě považuje za "experta", který přesně ví jak na tom P10-C je a bude. Myslel jsem si, že se zde budou probírat specifické recenze P10-C (o které toto fórum je) a ne klepy a drby
- jantar
Příspěvek#426 » ned 2. črc 2017, 12:07
To:henry-propper:Představte si,že jsem ji měl opravdu v ruce a dokonce jsem z ní střílel.Jinak vycházím samozřejmě z historie UB.Proto jsem také psalo P-07,že ji ještě nedotáhly pořádně do konce.Proto také píši,ať si každý počká,až více kusů bude mít nastříleno více než 150 ran na seznámení.Jinak opravdu se nepasuji na experta,vždyť se kolem zbraní motán jenom padesát let,a měl jsem cca 45 kusů různých pistolí,z toho cca 8 kusů z produkce UB,a představte si,že opravdu byla každá jiné kvality,což třeba u Sigu,nebo Glocka nikdy nebylo.Opravdu nechci,aby Vás můj názor fascinoval,a nedej Bože,nakonec neupadl do bezvědomí.Jinak se mi z ní střílelo hezky,špatně se mi držela.
- Baske
- mc.ready
Příspěvek#430 » ned 2. črc 2017, 19:30
Myslím, že počet zbraní které dotyčnému projde rukama, jejich vlastnictví, tím spojená možnost zbraně dobře poznat a navzájem porovnat, léta věnování se střelbě, experta dělá. Jen někteří troubové si prostě, né a nenechají poradit. Vždyť oni si přeci někde něco přečetli a viděli na jůtůbu. Mají zbroják už více jak dva roky. Stříleli už z glocka a pětasedmi, používají anglický slang a výrazivo pro části zbraní a byli určitě na nějaké akci s kuličkovejma pistolkama. Halt komu není rady...
..tomu není pomoci zdá se, zanech OT a respektuj prosím moderátory. McFly
..tomu není pomoci zdá se, zanech OT a respektuj prosím moderátory. McFly
- Smaarty
Příspěvek#431 » úte 4. črc 2017, 08:18
Zdravím. Včera jsem absolvoval první střelbu s mojí novou P10-C a spokojenost. Lítalo mi to celou dobu pár centimentrů vlevo dolů, zatímco nástřelný list z továrny ukazuje soustřel lehce vpravo nahoru od záměrného bodu. Přičítám to mé nezkušenosti a ještě nevytrénovanému držení zbraně (jdu si teď nastudovat teorii strhávání apod.). Pozitivum vidím v tom, že to bylo celou dobu vyrovnané a ne rozlítané do všech stran.
Možná pomůže i výměna hřbetu pažbičky (z továrny přišlo namontované S-ko), asi potřebuji větší, ovšem v domácích podmínkách se mi to ještě nezdařilo. Výše v tomto vlákně se s tím také už někdo pral, ale přesný recept jsem si z toho neodvodil.
Vystříleno celkem 80 nábojů, z toho 25 ks Magtech FMJ 8g, 25 ks S&B FMJ 8g a 30 ks S&B nontox TFMJ. Chtěl jsem si je takhle vyzkoušet, abych věděl, čím to krmit do budoucna. Ale při vlastní střelbě jsem nepozoroval žádný podstatný rozdíl, snad jen Magtechy bouchaly trochu hlubším zvukem (možná tedy subjektivně o něco silnější náplň??). I po těch 80 ranách byly červené podavače zásobníků dost očouzené, ale ten, do kterého jsem ládoval převážně Nontox náboje, na tom byl o něco lépe.
Nakonec postřeh ohledně textury pažby - neměl jsem s tím sebemenší problém, ani náznak nekomfortu. Nijak jsem se na to schválně nesoustředil a zpětně si nevzpomínám, že by mi ruka dávala nějakou negativní zpětnou vazbu.
Možná pomůže i výměna hřbetu pažbičky (z továrny přišlo namontované S-ko), asi potřebuji větší, ovšem v domácích podmínkách se mi to ještě nezdařilo. Výše v tomto vlákně se s tím také už někdo pral, ale přesný recept jsem si z toho neodvodil.
Vystříleno celkem 80 nábojů, z toho 25 ks Magtech FMJ 8g, 25 ks S&B FMJ 8g a 30 ks S&B nontox TFMJ. Chtěl jsem si je takhle vyzkoušet, abych věděl, čím to krmit do budoucna. Ale při vlastní střelbě jsem nepozoroval žádný podstatný rozdíl, snad jen Magtechy bouchaly trochu hlubším zvukem (možná tedy subjektivně o něco silnější náplň??). I po těch 80 ranách byly červené podavače zásobníků dost očouzené, ale ten, do kterého jsem ládoval převážně Nontox náboje, na tom byl o něco lépe.
Nakonec postřeh ohledně textury pažby - neměl jsem s tím sebemenší problém, ani náznak nekomfortu. Nijak jsem se na to schválně nesoustředil a zpětně si nevzpomínám, že by mi ruka dávala nějakou negativní zpětnou vazbu.
- Sedek
Příspěvek#432 » úte 4. črc 2017, 10:56
Smaarty: ten hřbet pažbičky jsem taky měnil, za M, a je to pro mě o dost lepší. Je to jednoduchý, stačí jen vyklepnout ten čep, co to drží (dole vzadu). Jen pozor, je ze stočeného plechu, tak se musí použít tyčka bez hrotu, ne tedy hřebík či šroubovák, tím by se to jen víc roztáhlo. Já našel jen starý imbusový klíč (velikost, co zrovna pasuje do šroubu u hledí), ucvaknul z něj delší tyčku a tím to za pomoci malého kladívka jde vyklepnout celkem dobře.
- Smaarty
Příspěvek#433 » úte 4. črc 2017, 11:52
Ano, dostupnost správného nástroje na vyražení toho čepu se jeví jako klíčový prvek. Já jsem to nejprve naivně zkusil vytlačit tím malým imbuskem, co byl přiložen v balení - nabízelo se, že je tam přiložen právě pro ten účel. Jenže jak píšeš, je potřeba použít mnohem větší síly a nejspíš i kladiva. A protože je ten čep dutý (je vidět skrz), bude nutné k jeho vyražení použít něco skutečně válcového s průměrem co nejbližším velikosti té díry, aby se tím ten čep ještě nezničil.
- Knop
Příspěvek#434 » úte 4. črc 2017, 12:38
Smaarty píše: ... Lítalo mi to celou dobu pár centimentrů vlevo dolů, zatímco nástřelný list z továrny ukazuje soustřel lehce vpravo nahoru od záměrného bodu. Přičítám to mé nezkušenosti a ještě nevytrénovanému držení zbraně (jdu si teď nastudovat teorii strhávání apod.). Pozitivum vidím v tom, že to bylo celou dobu vyrovnané a ne rozlítané do všech stran....
Co ukazuje nástřelný list z továrny je celkem jedno.
Pokud jsi schopný udržet mířidla při mačkání spouště nasucho bez pohybu, není důvod, proč bys při soustředěné střelbě měl strhávat.
Spousta lidí řeší strhávání a úchop atd, když ve skutečnosti jediné, co potřebují udělat, je nastavit/upravit si mířidla. Z továrny jsou zřídka kdy nastavená přesně. Žádný výrobce (standardních zbraní) nebude na každou zbraň věnovat půl hodiny a desítky nábojů na přesné doladění mířidel.
Mířidla se přesně nastavují na konkrétní typ střeliva - hmotnost střely a rychlost. Takže je potřeba se nejdřív rozmyslet, jaké střelivo budeš nosit a potom s tímhle střelivem doladit mířídla.
- mc.ready
Příspěvek#435 » sob 8. črc 2017, 15:26
Dnes sem se podrobně seznamil s P10. Ergonomie dobrá, tak jako na každé číze. Dílenské zpracovaní také, povrchovka pěkná a jelikož nejsem trpaslík tak velikostně jako kompakt pro mě také ok. Střelba nic překvapujícího a spoušť patří rozhodně ke špičce v dané kategorii pistolí. Nicméně co ta blokace úderníku? to si snad dělaj srandu, že tohle něco vydrží s pružinkou ze zapalovače?? Trocha nečistot a funkce končí, zbraň nevystřelí. Né děkuji nechci, navíc po materiálové stránce stále CZ nevěřím. Jestli se pletu, ukáže čas.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí