Jakou CZ - první zbraň...

Dr3adW00d

Příspěvek#391 » pát 6. zář 2024, 11:31

skagerak píše:Shadow compact tu má myslím vlastní celkem obsáhlé vlakno
https://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=16355&hilit=Shadow+compact

S2C už vlákno má a já ho mám samozřejmě nastudované - přišlo mi vzhledem k názvu tohle vlákno vhodnější, omlouvám se za případné faux pas.

Zajímal mě hlavně ten rozdíl ocelový - hliníkový rám, protože právě ve zmíněném vlákně k S2C se někteří komentující stavěli k hliníkovému rámu spíše negativně.

Rád bych měl zbraň (asi pochopitelně) co nejdéle a chtěl bych, aby co nejvíce vydržela. Rád bych střílel často a pravidelně. Kdyby měla být ocelová full-size Shadow zásadně bytelnější, šel bych do ní i když se jinak kláním spíše k tomu Compactu.

Jarda.Jezek

Příspěvek#392 » pát 6. zář 2024, 13:38

Až budeš opravdu hodně střílet, bude to jinou pistolí a hlavně jiným střelivem, než se dá v obchodě koupit. Díky tomu i ta životnost zbraně velmi vzroste. Na konci životnosti zjistíš, že cena zbraně byla tak asi desetina nákladů na střílení, takže si v klidu koupíš další, aniž by ti to prodražilo střílení v dalším období její životnosti.
Pistole je nářadí, je asi lepší k tomu tak přistupovat a nedělat z toho citovou záležitost, protože pak jde racionalita z cesty.
Vybral sis S2C, kup si to. Chyba to není, střílet se s tím naučíš a pak zjistíš, že buď nechceš utrácet za střílení tolik, aby se to na zbrani projevilo, nebo poznáš, že stejně potřebuješ jinou zbraň. Bohužel, dopředu ti neřekneme, která to bude, aby sis ji šel koupit hned a S2C mohl vynechat. Každopádně, neojedeš ji domrtě tak jako tak.

Gimpel

Příspěvek#393 » pát 6. zář 2024, 14:33

,,Pistole je nářadí ...... nedělat z toho citovou záležitost."

Japonci se svými meči, by rozhodně nesouhlasili.

Sedmej

Příspěvek#394 » pát 6. zář 2024, 15:20

Jarda.Jezek: "Pistole je nářadí, je asi lepší k tomu tak přistupovat a nedělat z toho citovou záležitost, protože pak jde racionalita z cesty."
S tímhle také nesouhlasím. Ne každej potřebuje pistoli k práci a chová se k ní jak ke krumpáči. Mraky lidí to má jako koníček včetně toho, že se jim pistole musí líbit a mít prostě něco navíc než jen to, že se to dobře drží a střílí to.

sonor

Příspěvek#395 » pát 6. zář 2024, 16:12

Gimpel píše:,,Pistole je nářadí ...... nedělat z toho citovou záležitost."

Japonci se svými meči, by rozhodně nesouhlasili.

Pokud by tu pistoli někdo vyráběl půl roku a déle, pak máš jistě pravdu. Nicméně, já mám svoje hračky za pár tisícovek rád stejně, jako Japonci svoje meče za statisíce. :)

Jarda.Jezek

Příspěvek#396 » pát 6. zář 2024, 17:33

To se přeci nevylučuje. Mám to jen jako koníček taky. Ale je to nářadí jako nůž, oštěp, luk, sekyrka...

Taky se na koupi každé další zbraně těším. A jasně, že se musí líbit. Ale hlavně musí plnit funkce, které od ní očekávám. A tady už se můžeme lišit. Pro různé účely budeme volit jiné zbraně. Jestli někdo má účel ukazovat zbraň, aby se líbila, potřebuje ji mít líbivou od pohledu pro laiky, aby se líbila. Podle toho si ji vybere. Jiný si vybere zbraň podle svého účelu.

Můj účel je, aby střílela rovně, vydržela, dala se nosit a šlo s ní střílet LOS v divizi Malá pistole. Pak nastupují technikálie, vlastnosti, funkční a ergonomické detaily. V mých očích bude pistole tím krásnější, čím menší bude její odchylka od mé představy ideální pistole pro můj účel. V každém jednotlivém atributu, kterých jsou možná desítky.

Takže ano, pistole musí být krásná. Nejkrásnější na celém světě. Podle měřítek, která máme každý jiný.

Každá z mých pistolí je nejkrásnější. Každá z jiného důvodu.

Střelec

Příspěvek#397 » sob 7. zář 2024, 13:29

Dřív jsem se taky těšil, když jsem si kupoval novou zbraň (/auto apod.), ale po pár kusech to nadšení, alespoň u mě, opadlo a stala se z toho rutina, asi jako bych si kupoval rohlíky.

Gimpel

Příspěvek#398 » ned 8. zář 2024, 11:35

To je ovšem ta vyhořelost. :-)

kolombo

Příspěvek#399 » ned 8. zář 2024, 18:24

Na krásu se kupuje tohle:

Colt_44_um.jpg

Normální sériovky jsou fakt nářadí. Stejně, jako třeba auto.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na