CZ-P09 NOCTURNE
- v.k.
Příspěvek#91 » ned 22. zář 2024, 18:15
Kdyz je tu rec o Talon gripech. Na P-09 ho moje zena ma asi uz 8 let a ruce ji to teda nedre, naopak rekl bych ze to je veskrze bezvadna vec. Je to asi tim, ze to jsou ty pogumovane verze "rubber" a ne ty ostre smirkove "granulate".
Mame je na vice zbranich a pro lepsi uchop vrele doporucuju. Borci z Talon maji nejakou dobu i verzi "Pro", ktera je nekde na pul cesty mezi smirkem a gumou.
Mame je na vice zbranich a pro lepsi uchop vrele doporucuju. Borci z Talon maji nejakou dobu i verzi "Pro", ktera je nekde na pul cesty mezi smirkem a gumou.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- mycountry
Příspěvek#92 » ned 22. zář 2024, 18:23
JYbour píše:já jsem čel taky někde v komentářích, že idálně délka cca 8,6mm. Náhodou když dáš ro rámu bez závěru, se zasunutým čepem záchytu závěru zásobník s jedním nábojem, vypadá stejně jako na fotce, kterou jsem sem vkládal?
Skutečně podavač i s jedním nábojem na záchyt trochu tlačí, při pohledu z boku je i vidět, jak se při zasunutí zásobníku viditelně pohne. Takže tady to bude o prsa přibližného strojírenství - jeden kus bude zachytávat, jiný ne. Já jsem asi vyhrál v hodu mincí.
Zkoušel jsem s 2x prilozenym zasobnikem a 1x zasobnikem do P-10C, všechny to mají stejně.
Jinak co se okousané ruky týká, mluvím o kohoutu, ne o gripu. Viník asi úchop - poprvé jsem používal appendixové pouzdro a moc mě nešlo narvat ruku mezi pistoli a břišní okrasný prstenec.
- JYbour
Příspěvek#94 » ned 22. zář 2024, 18:29
Díky za ochotu a vyzkoušení. Taky může být třeba problém s úchopem, že někdy nedržím úplně pevně a zrovna se to tak sejde. První dvě střelnice jsem problém neměl a pak jsem možná polevil, protože se pistole chová fakt výborně při střílení, tak jsem ji třeba povolil
Hlavně, že se neseká při přebíjení jako v USA, ale prý je komorována pro CIP a to oni tam snad nemají, nevím.

- monk
Příspěvek#95 » ned 22. zář 2024, 18:44
Grand power todle splnuje s cenou mensi nez CZ
Scofield píše:@KapitánPacička nahodou p07 byla a je ve své niche (kompakt plast. DA/SA) solidní volbou, sice jsem tu sám mluvil o jejich problémech, ale když vezmeš v potaz tuto cenovou relaci... mluvím o tom, že kdyby chtěl člověk plasťák s kladivem na nošení, tak další výběr, pokud se nepletu, začíná s pořizovací cenou někde minimálně o 10 tisíc výš, s tou Berettou Px4 Storm, nebo pak nějaké H&K?
- v.k.
- mycountry
Příspěvek#99 » ned 22. zář 2024, 19:09
Sorry, ale teď to asi nedám - fórum mi nechce nahrát fotku rovnou z telefonu (moc velká) a nemám teď čas to prohánět přes PC. Ale ano, ty dva přiložené jsou logicky nové (protože zbrojovka jim předělala botku) a ten do P10C jsem kupoval letos v armedu, kde jich žádná velká kvanta nemají, takže nějaký starý sklad to nebude.
- JYbour
- ossan81
- mycountry
Příspěvek#102 » ned 22. zář 2024, 19:54
ossan81 píše:Jestli už to tu padlo a jenom mi to uteklo, omlouvám se. Jste někdo schopen ověřit, jestli stará p07 a nová p09c pasují do stejných pouzder? Čekal bych, že ano, ale jistý si nejsem. Díky.
Měl jsem na tohle téma trochu paniky, několik telefonátů s pánem ze Sabre Systems, on měl taky trochu paniky + totální ignorace na mailu od RH.
Ano, je trochu jiná geometrie závěru (nový je nahoře rovný, starý měl rádius). Ano pasuje to v pohodě. Ale kolimátor na nové je prý "dost vpředu" a musel mě ho prý nějak dořezávat a prý bych si to sám dremelkou udělat nezvládl.
Jinak do náhodného pouzdra z US ebaye pro P-07 to sedí perfektně.
Takže za mě je odpověď "ano +-kolimátor"
Nutno říct, že Sabre Systems ti na to udělá pouzdro i se svítilnou (já mám TLR7), což je možnost, kterou jsem jinde nenašel (jen T-rex Arms, ale plať za to 5k+clo+dph). Všichni ty kombinace chtějí dělat jen na glocky a P10.
- mycountry
Příspěvek#103 » ned 22. zář 2024, 20:22
JYbour píše:Konečně někdo napsal, že má pistoli bez závad. Jak dlouhé šroubky jsi tam dával?
Když už je tu živá diskuze, tak jsem šroubky vyndal, jsou to M4x12, ale mají malinkou hlavu, jsou tedy jaksi proprietální a obyčejné šroubky z hobbymarketu nepřipadají v úvahu.
Objednal jsem tedy na shopu holosun.eu šroubky pro SCS velikostí M4x10 a M4x11. Bohužel s poštovným 15 EUR, ale nevím, kde jinde bych to sehnal. Podle mě přebývá fakt jen pár tisícin, takže M4x11 by to mělo vyřešit.
Jinak závit není skrz a šroubky na nic netlačí, ani na kolejničky, ani na jiné prvky žádného mechanismu. Takže jak dotyčný youtuber špekuloval nad tím, že mu příliš dlouhé šroubky způsobují zádržky, tak to je podle mě pitomost.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí