CZ-P09 NOCTURNE

JYbour

Příspěvek#136 » pon 20. led 2025, 10:57

Tohle je moje první pistole s kolimátorem a štve mě, že ten kolimátor se během střelby špiní. Buď malinké kapičky oleje, ikdyž mažu málo a když jsem schválně nemazal vůbec, tak se kolimátor taky jakoby zamlžil. Střelivo SB. Je to normální? Dost mě to štve a velice pravděpodobně půjde kolimátor pryč a již niky více.

mycountry

Příspěvek#137 » pon 20. led 2025, 11:01

Však to nevadí, kdyz koukáš otevřeným slabým okem, tak můžeš mít kolimator i zalepený, a tečka se to spojí s obrazem v druhem oku. Je to normální. Všechno na kveru venku se špiní. Můžeš to utřít třeba isopropyl alkoholem.

JYbour

Příspěvek#138 » pon 20. led 2025, 11:24

Já ho mám většinou vypnutej a koukám přes něj na mířidla a jak se po 30 výstřelech zapatlá, tak už vidím rozmazaně a na střelnici to nečistím. Prostě mě tahle věc vůbec nenadchla, kupoval jsem kolimátor, abych podle něho seřídil mířidla, což se povedlo. Že se dá vypnout je taky super, jenže to patlání fakt nedám, takže se asi přestěhuje na EVO se kterým nestřílím vůbec :D

Jarda.Jezek

Příspěvek#139 » pon 20. led 2025, 16:54

Čtu správně? Koupil jsi kolimátor, abys podle něj seřídil miřidla a pak jsi ho vypnul?

Mířidla už seřízená máš, tak ho zase sundej, když ti jen vadí ve výhledu a umatlává se.

JYbour

Příspěvek#140 » pon 20. led 2025, 17:00

Jsem myslel, že ho tam nechám a zapnu ho až mě budou mířidla nudit a bude výběr, jestli ho budu používat nebo ne. S tím špiněním jsem nepočítal. Ještě ho jednou zkusím a půjde dolů. Blbý je, že při sundávání krytu závěru se mi asi poškodila hlavička jednoho šroubu a nový jsou za 177Kč a to je za dva šroubky fakt pálka, plus pošta.

Béďa

Příspěvek#141 » pon 20. led 2025, 17:08

S tím špiněním je něco špatně, mám kolim na všem, vystřílí v průměru 100-200 ran z krátké při návštěvě střelnice a ten kolik nepozorují upatlany, je fakt že je to Glocki, ale to by nemělo hrát takový rozdíl.

Zpět na