CZ P-10C

Letec 12

Příspěvek#3961 » ned 1. čer 2025, 08:57

Ano, problém s konzistencí kvality v CZ je znám, ale braljsem ji jako zbraň na hobby. Já ani kolega jsme vybírat nemohli. Museli jsme vzít to co bylo, protože kufry byly zaplombované a prodejce je nechtěl otevírat jen kvůli tomu, že si chceme omakat :D. A nic hrozného se nestalo. Dřív byly k pistolím přibalené nátřeláky a kupující mohl porovnávat. Ale tak nějak od 2018-20 už nejsou, takže bych stejně nic nevykoukal.

Spoušť jsem vzal Topstrely a nelituji, je mnohem lepší než originál a v barevné kombinaci co mi vyhovuje.

JYbour

Příspěvek#3962 » ned 1. čer 2025, 09:22

Kdyby se dala rozebrat jak gen5, tj. dva kolíky, který můžu opakovaně vytahovat do nekonečna, tak tam dám tu obyč plastovou nebo Topstřely. Ale tolik čepů a všechny dávat nový ideálně a pak doufat. jestli budou držet a kontejnery budou jakž takž sedět rovně, to se mně nechce. Třeba někomu udělá udělá radost. Já už jsem se rozhodl vše od CZ prodat. A přitom stačilo málo, dodat zákazníkovi kvalitně sestavený produkt s vlastnostmi zkoušeného kusu před objednáním. Někdo štěstí měl, někdo ne. Čtyři z pěti kusů nebyly ok, to je myslím pochopitelný důvod k odchodu od značky a nabytí averze.

LK

Příspěvek#3963 » ned 1. čer 2025, 10:49

Vcera jsem byl na strelnici a slysim diskuzi o "drhnouci se spousti", tak jdu se zapojit do diskuze a ptam se "Bavite se o P-10"? Odpoved je ano.

- Drhne spoust
- Nepravidelny/nekonzistentni chod spouste tj. jednou je tam velky odpor, podruhe maly. Tohle imho bych reklamoval - za mne nebezpecny stav zbrane.

- Ja mam drhnouci spoust.

Zbran se mi vizaulne libi, libi se mi, ze miridla jsou kovova, piny mi nevystupuji, celkove se mi zda, ze je udelana dobre, padne mi nejlepe ze vsech zkousenych zbrani do ruky. Spoust 2+ kg mi sama o sobe nevadi. Zakladni Glockacka spoust je mnohem horsi.

Mimo drnouci spouste se mi nelibi komplet rozborka. Od sluzebni zbrane ocekavam to, ze ji rozlozim do mrte v lese na parezu. To s P10 nejpise neudelate, milion pinu, nektere jdou tezce ven a tezce dovnitr navic cely mechanismus spouste je udelan tak, ze kdyz ho vytahnete - tak se vam muze stat, ze se cely "rozstreli" - coz se stalo mne, a mam milion dilu a mini pruzin vsude okolo.

JYbour

Příspěvek#3964 » ned 1. čer 2025, 11:15

Tak to je úplně přesný.

KapitánPacička

Příspěvek#3965 » ned 1. čer 2025, 18:30

Mam pocit, ze jsem to sem uz kdysi psal, navod aby se odstranilo to obcasne pridrhnuti spouste. Problem je v tom jazycku spouste, primo v tom miste, kde se to "opira o ram" a blokuje. Na tom miste staci opravdu jemne obrousit !zaoblit" tu hranku zobacku, jde to bez rozborky zbrane, jemny diamantovy pilnicek.
Maji to spatne navrhnute a staci opravdu NE idealne dat prst na spoust a po lehkem namacknuti, se vlastne pojistka uplne nestiskne a ten zobacek se krajem trosku zablokuje o ram a kdyz se domackne spoust vic, tak to preskoci a vystreli. Tady je zase videt, ze v CZUB maji predstavu, ze "kazdy" strelec strili pouze lůžkem ukazovacku, ale hodne srelcu spousteji kloubem, jako "revolverovy styl" a tady je CZ P10 v hajz*u, bo se ji spousta zasekava. U zadne jine konkurence, co ma takovou pojistku, nemaji tak malou toleranci udelanou. Protoze konstrukter myslel hlavou.

glock69

Příspěvek#3966 » ned 1. čer 2025, 20:12

Nebyl ten samý problém i u H11?

LK

Příspěvek#3967 » ned 1. čer 2025, 21:30

KapitánPacička píše:zoom: No vidis, uz mas 2 prispevky a oba dva, nejsou spravne :lol: :mrgreen:
Abys nebyl nastvany, tak na fotce sipka ukazuje, ktery zobacek je treba lehounce obrousit.
CZ P10 spoust.jpg

To je tohle, ze?

LK

Příspěvek#3968 » ned 1. čer 2025, 21:53

opravdu jemne obrousit !zaoblit" tu hranku zobacku, jde to bez rozborky zbrane, jemny diamantovy pilnicek.

Co si mam pod tim predstavit? Mam to projet jemne treba 3x? Dekuji.

Petzold

Příspěvek#3969 » ned 1. čer 2025, 21:58

Dokud to nepřestane drhnout. 8-) Jinak tenhle " strašlivý problém" jsem měl i s novou tovární GPT spouští na G Gen 5. ;)

KapitánPacička

Příspěvek#3970 » pon 2. čer 2025, 14:54

Udelal jsem tam zelenou carku, tedy linii. Co kde odbrousit +-. Chce to pomalu na nekolikrat. Chytnu zbran, polozim prst na spoust v miste kloubu, tedy revolverovy styl. A lehce namacknu a z boku se divam, kolik je potreba ubrousit a v jakem uhlu. Proste trochu premyslet ;) Potom trosku ubrousim a zase zkusim zmacknout spoust. Radeji nekolikrat, at se to moc neprezene a pojistka plni svuj ucel. Po teto uprave, uz spoust jde hladce, i kdyz se poklada prst v miste kloubu a neni pojistka zmacknuta na 100%.
Podekovani za radu, muzete psat zde :mrgreen:
CZ P10 spoust +.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

LK

Příspěvek#3971 » pon 2. čer 2025, 16:40

Dekuji! Dneska jsem si koupil pilniky :D tak to zkusim, pro jistotu mam i z topstrel - kdybych to prehnal.

JZFireworks

Příspěvek#3972 » pon 2. čer 2025, 16:42

Na tovární spoušti CZUB jsem nastřílel kolem 6-7 tisíc ran a žádný takový problém jsem neměl :-D asi jsem chytil lepší kus.
Spoušť od TopStrely je ale úplná jina liga ;)

risa2000

Příspěvek#3973 » pon 2. čer 2025, 18:57

Tahle pojistka se dá "zaseknout" i na Hellcatu. Pokud to člověk nestiskne v přesném směru v ose závěru, ale trochu z boku, a jazýček se tím pádem úplně nezamáčkne do kohoutu. Nebo pokud člověk mačká kohout kloubem prstu a taky jazýček úplně nezamáčkne. Ubroušením to samozřejmě jde vyřešit, ale stejně bych se napřed ujistil, že to není chyba spouštění, a nebo, že jsem s tou chybou v pohodě.

Letec 12

Příspěvek#3974 » pon 2. čer 2025, 19:49

No a nebo bych tem dal topstrely, když už je má a bylo by vyřešeno napořád. :D

JYbour

Příspěvek#3975 » úte 3. čer 2025, 14:47

Máte zkušenosti s lehčí pružinou zápalníku třebas od Ascalonu? Je to hodně poznat a odpaluje spolehlivě tovární SB a nontoxy?

Zpět na