CZ Shadow Orange-obdobne konkurencni alternativy za 27.000?

lulinak

Příspěvek#1 » pát 11. dub 2014, 09:53

Ahoj, vim ze se o teto variante Shadow pise na jinem miste, nicmene s dovolenim zakladam trochu jine tema o ni....

Zvazuji typ sve prvni pistole a toto je aktualne horky kandidat, zamereni bude primarne na mirenku a pro radost, a tak nejak na delsi drzeni, noseni neplanuji (pripadne pro noseni poridim nejakeho mensiho plastaka).

Cena Shadow Orange je pomerne vysoka - 27.000 CZK, pokud clovek ma velke stesti a narazi na kousek, ktery se ve vyrobe povedl (na pomery ceskeho trhu), tak i presna a vcelku trvanliva. Klasicky Shadow za 22.000 by asi uplne stacil taky, a mozna je to uplne totez a zbytek jsou jen marketingove reci a lestena hlaven za priplatek, ale planuji to poridit na delsi cas, tak proc ne rovnou Orange, treba si s ni fakt trchu vic vyhrali a bude povedenejsi...

Muj dotaz je smerovan na primou konkurenci teto zbrane za obdobnou cenovou relaci - pokud byste chteli vlozit ca 27.000 CZK do nove zbrane raze 9 LUg. v obdobne velikosti a presnosti, jakou primou alternativu k Orange byste za tyto penize urcite jeste zvazovali?

Dik moc za kazdy vhodny typ, at se dari L.

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » pát 11. dub 2014, 11:34

Alternativa je pro uvedené účely je CZ 75 TS. Mám obě a při stejné ceně ( CZ 75 TS je doladěná p. Lenikusem) jednoznačně vede TS.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

fixfokus

Příspěvek#3 » pát 11. dub 2014, 12:01

Před časem jsem na soutěži v Táboře obdivoval zbraň jednoho z účastníků. Byla to Alfa Custom, prý v podstatě Tanfoglio poskládané v ČR. O dostupnosti a ceně v současné době ale nevím nic.

Albert

Příspěvek#4 » pát 11. dub 2014, 12:04

pistole-tanfoglio-stock-iii-special.jpg

Co třeba tohle?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » pát 11. dub 2014, 12:14

Kolega na střelnici Tanfo má a není schopen vystřílet zásobník bez závady. Raději bych se téhle značce vyhnul.....

lulinak

Příspěvek#6 » pát 11. dub 2014, 12:53

diky, na TS ko jsem koukal a drzi se mi dokonce jete lip nez Shadow, jen si nejsem jist, jestli to je zbran na pripadne mirenkarske souteze.
Pokud si to pamatuju spravne, tak TS s tim ma (kvuli nastaveni spouste) vetsi trabl se do kategorii vejit nez Shadow.... Ale urcite mam TS v merku, je to povedeny poctivy kus zeleza doladeny pro zavody, kam bych pripadne vyhledove se jel podivat zmerit sily s lepsimi...

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » pát 11. dub 2014, 12:57

TS má se spouští problém pouze tam, kde je stanoven odpor spouště na 1,36 kg. Např. závody KVZ. Není to žádný nepřekonatelný problém, puškař požadovaný odpor nastaví. U Shadow Orange mi taky úchop nevyhovoval, proto sem nahradil ty oranžové střenky gumovejma a je to o podstatný kus lepší.

Jo, ještě bych k té spoušti doplnil, že stejný problém je u Orange. Já po vystřelení cca 3 000 ran mám na jeho spoušti 0,8 kg. A to ta spoušť není nijak dolaďovaná. Měla pod kilo už z krabice....

Albert

Příspěvek#8 » pát 11. dub 2014, 13:30

Selag: Prosím Tě, jaký přesně typ je to poruchové Tanfoglio? Doufám že nejsem O.T. ale snad ne, tohle vlákno není jen o CZ ale o pistolích do 30ti tisíc Kč bez rozdílu značky.
Nicméně odpor 0,8 v SA u orange je pro mne velice příjemné zjištění pro případ že bych kupoval další Shadow. Předpokládám že v DA to bude někde kolem 3,5. Mám v podstatě ty samé hodnoty na starém Shadow, s tím rozdílem, že jsem se k nim musel propracovat celkem pracným laděním.

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » pát 11. dub 2014, 15:14

Je to Tanfoglio Stock II. Já vím, že teď už dělají nějaké vylepšené modely, ale prostě po tom, co sem viděl ve mě ta značka nebudí žádnou důvěru. Ale abych jí zase moc nekřivdil.... nejspíš to bylo zásobníkama. Při určitém typu střely a délce náboje to zase nebylo tak hrozné. Ale 100% to nebylo.

U Orange je spoušť už z fabriky laděná. Co píšou na webu CZUB o tomto modelu je pravda. Jen časem třeba zjistíš, že vymezení vůlí mezi závěrem a rámem je udělané tak, že stáhli začátek a konec rámu. Pokud stáhneš závěr do poloviny a vyzkoušíš vůle, nestačíš se divit :-(

Zpět na