CZ-P09 NOCTURNE
- v.k.
- JYbour
Příspěvek#107 » čtv 3. říj 2024, 15:53
Tak už dorazil přípravek na posunutí mířidel, ale pěkně nesedí, je to na závěry, kde jsou kolejničky uvnitř, Glock apod. Tak jsem objednal kolimátor:) Ten poslední náboj v zásobníku řeším s fabrikou, tak uvidím, co z toho vypadne, ale komunikace zatím výborná. Jinak tohle je ten problém: https://youtu.be/bpeD05-ZMXk?si=sJIphtVk43k5-Txf
- JYbour
Příspěvek#112 » ned 20. říj 2024, 16:30
Tak jsem nasadil Vortex Defender 3 MOA a nastavil tak, že na 10m je 99% v desítce. Je vidět, že hledí chce posunout, tečka kolimátoru je mimo. Jenže jsem zjistil, že mě to s kolimátorem vůbec nebaví, máte to taky tak někdo? Všechny videa převážně z USA jsou s pistolama s optikou, no ale mě to fakt neoslovilo. Vystříleno 455 a problém se zachycením závěru při posledním náboji v zásobníku přetrvává. Dnes dokonce 4x na 75 výstřelů. Takže teď mám v plánu seřídit mířidla podle kolimátoru a pak půjde dolů:)
- ossan81
Příspěvek#113 » ned 20. říj 2024, 17:33
JYbour: můžeš vyloučit přizvedávání záchytu závěru slabou rukou? Svádí mě k tomu podezření ten nový tvar toho záchytu. Na původních p07/p09 byl placatý, na klonech 75ky je teď vždy nahoře úzký a rozšiřující se směrem dolů. Jenom na Nocturnech je naopak úzký dole a směrem nahoru se rozšiřuje. Takový tvar by to přizvednutí mohl způsobovat, ale asi by se to dělo různě a ne pouze při posledním náboji v zásobníku... tak nevím, jen nápad.
Jinak s kolimátory to mám přesně jako ty
Jinak s kolimátory to mám přesně jako ty

- JYbour
Příspěvek#115 » ned 20. říj 2024, 19:43
Jsem levák, takže záchyt se nedostane do styku s rukou. S tím nábojem je to záhada, když to P07 nedělá. Kdybych měl obě zbraně na srovnání, tak by se třeba na něco přišlo. Ale už mě to začíná štvát, takže budu muset koupit novej záchyt a o 1mm ho zespodu ubrousit a bude klid.
- JYbour
Příspěvek#117 » pon 21. říj 2024, 08:17
Měla, taky po komunikaci s ní mně bylo řečeno, že jim to tam mám přes prodejce poslat. Jenže to se mně moc nechce. Předpokládám, že by vrátila s tím, že je ok. Kdybych měl v dosahu podnikovku, tak bych to řešil. Ale jak zrušili Zbrojovku v Brně, tak je všechno z ruky.
- JYbour
Příspěvek#119 » úte 22. říj 2024, 06:41
Konečně jsem posunul hledí o 0,2mm ikdyž podle výpočtu to chce 0,3. Vyzkouším a uvidím. Každopádně přípravek na posunutí z aliexpressu úplně k ničemu, takže svěrák a mosazná tyčka musela situaci zachránit. Líbí se mně, že i po instalaci kolimátoru zůstávají mířidla plně funkční bez omezení výhledu, takže si můžu vybrat, jestli tečku zapnu nebo ne. Tahle univerzálnost mně asi bude vyhovovat. Dalším krokem bude vyřešení toho posledního nápoje v zásobníku. Aktuálně jsem vzal zajeté zásobníky z P10 a prohodil jen botky, ale tomu moc nevěřím, takže bude následovat ubrání spodní části záchytu závěru o 1mm a DD bude hotovo ke spokojenosti.
- JYbour
Příspěvek#120 » stř 23. říj 2024, 13:13
Tak jsem konečně ze střelnice odcházel poprvé spokojen s novou pistolí. Mířidla se podařilo seřídit podle představ a tentokrát žádný problém se zachycením závěru s posledním nábojem v zásobníku, měl jsem tentokrát ty z jeté P10. Akorát střílí hodně nad mušku a to mě štve. Mám ji vysokou 7mm, přičemž na YT mají všichni 7,5 a ta by se mně líbila víc
Na fotce zleva je stav z krabice, s kolimátorem a posunuté hledí o 0,2mm.

p09c.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí