CZ SKORPION 61 S
- vatik
- FiBe
Příspěvek#122 » stř 29. bře 2017, 21:15
po přečtení celého vlákna bych na majitele, zejména novopečené majitele (á 1/2-1 rok) měl dotaz:
v současné době je po Praze v nabídce několik Škorpionů-S od (nejspíše jen) dvou různých firem (ZS a ČZUB), může mi někdo pomoci na co se při nákupu zaměřit, případně porovnat kvalitu těchto zbraní?
cenově vycházejí velmi podobně, až na zbraně od Beareka, která je o 1.500,- levnější ...
Díky
v současné době je po Praze v nabídce několik Škorpionů-S od (nejspíše jen) dvou různých firem (ZS a ČZUB), může mi někdo pomoci na co se při nákupu zaměřit, případně porovnat kvalitu těchto zbraní?
cenově vycházejí velmi podobně, až na zbraně od Beareka, která je o 1.500,- levnější ...
Díky
- Din
Příspěvek#123 » stř 29. bře 2017, 22:54
Těžká odpověď, když nevidím konkrétní prodávanou zbraň... S Bearekou nemám osobně (kromě často vyšších cen - nižší je jen náhoda?) špatné zkušenosti, ale co tam bylo k prodeji cca před dvěma měsíci v den mojí přítomnosti, do toho bych nešel... Jenže aktuální nabídka může být dost jiná, chce to vybírat z více kusů a spíše se vyhýbat těm s přepajcovaným povrchem... Na střelnici jsem v několika případech slyšel výhrady jen na ty zcivilněné ze ZS (tak jako u klonů SA58). ale to není v mém případě statisticky relevantní... Sám jsem Škorpíka kupoval v loňském roce v Opletalce proti Hlaváku po znovuobnovení jejich prodeje a pečlivě vybíral z povícero kusů. Prodavači byli ochotní a můj trezor tak zdobí pěkný a ke spokojenosti na střelnici vyzkoušený kousek, výpad do Prahy se vydařil... Pokud znáš někoho, kdo se ve zbraních alespoň trochu vyzná, vezmi ho na nákup s sebou... Škorpík sice nestojí svět, jen hlavně ten vydařený je na střelnici milým společníkem...
Din
Din
- wigum
Příspěvek#124 » čtv 30. bře 2017, 10:03
FiBe píše:po přečtení celého vlákna bych na majitele, zejména novopečené majitele (á 1/2-1 rok) měl dotaz:
Díky
Těžko soudit, kdo má lepší. V poslední době se na CZUB dost nadávalo, že se snaží smontovat zbraně ze všech možných šrotů a že ZS má na skladě lepší kousky.
Při nákupu si zkontroluj hlaveň, aby byl v dobrém stavu vývrt. Občas měl někdo problém s vyhazováním nábojnic, řešeno výměnou vyhazovače, ale to nepoznáš když si z něj nevystřelíš.
Já mám Škorpika od ZS měsíc, jedna návštěva střelnice, vystříleno 60 nábojů bez závady.
- peggy
- vgj
Příspěvek#129 » čtv 30. bře 2017, 17:38
alien1976
25 a 40m. Škorpík má na pistoli jemnou spoušť. Limitem jsou jen mířidla.
Určitě zde bude někdo kdo ho zažil na vojně. Já jen v dětství a pak půjčený na střelnici. K vlastnímu mám PZ jen od pondělí, tj těším se na první zkoušku.
Jen holt nedovedu ostřit s opěrkou na rameni, to mi před 25 lety šlo
25 a 40m. Škorpík má na pistoli jemnou spoušť. Limitem jsou jen mířidla.
Určitě zde bude někdo kdo ho zažil na vojně. Já jen v dětství a pak půjčený na střelnici. K vlastnímu mám PZ jen od pondělí, tj těším se na první zkoušku.
Jen holt nedovedu ostřit s opěrkou na rameni, to mi před 25 lety šlo

- vgj
Příspěvek#131 » pát 31. bře 2017, 12:32
Walt: Lepší nástřel jsem měl s držením zásobníku v levé a spoutěním pravou, bez opory o tvář. Ani tam to nebylo s ostřením optimální. Závisí to na únavě očí. Tj. já si škorpa koupil, až když jsem upustil od představy, že s ním budu střílet se sklopnou pažbou (ať už o tvář nebo o rameno).
Ale je to o postavě a o očích. Ve 12 a s váhou o 50 kg menší se mi škorpíkem nejlépe střílelo s oporou o rameno. Hezky přesně. S váhou nadcenta, 20 lety práce u počítače, s brýlemi na krátkozrakost, v blbě osvětlené tunelovce to bylo prostě lepší na dlouhé ruce.
Ale je to o postavě a o očích. Ve 12 a s váhou o 50 kg menší se mi škorpíkem nejlépe střílelo s oporou o rameno. Hezky přesně. S váhou nadcenta, 20 lety práce u počítače, s brýlemi na krátkozrakost, v blbě osvětlené tunelovce to bylo prostě lepší na dlouhé ruce.
- peggy
Příspěvek#134 » čtv 20. dub 2017, 07:06
To samozřejmě v tomto okamžiku nikdo spolehlivě neví a ani vědět nemůže. Směrnice je zmatená, neúplná a nejasná a v řadě bodů si odporuje navzájem. Není znám ani definitivní text, natož jeho výklad. Možné je tudíž všechno.
Na jednu stranu je dnes Škorpík kategorizován jako zbraň kategorie B "pistole samonabíjecí", a má zásobníky v limitu. Mohlo by to tak zůstat.
Na druhou stranu jde (až na výjimky) o poloautomat upravený z vojenského automatu, má sklopnou pažbu a je kratší než 600 mm, což by ho posouvalo třeba až do kategorie A. Pak by nezbylo, než spoléhat na "grandfathering" a výjimky na sport.
Takže asi tak ...
Na jednu stranu je dnes Škorpík kategorizován jako zbraň kategorie B "pistole samonabíjecí", a má zásobníky v limitu. Mohlo by to tak zůstat.
Na druhou stranu jde (až na výjimky) o poloautomat upravený z vojenského automatu, má sklopnou pažbu a je kratší než 600 mm, což by ho posouvalo třeba až do kategorie A. Pak by nezbylo, než spoléhat na "grandfathering" a výjimky na sport.
Takže asi tak ...

- Dandys
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva