P-10 v .45 AUTO
- Petzold
Příspěvek#17 » čtv 14. led 2021, 08:52
CzechJoker píše:Sorry za OT, ale v čem se lišíš od lorda Salixe?Petzold píše:Mimochodem, i u Glocka to bylo "rukama", protože si z toho občas americké hovado pustilo náboje +P+, na úrovni CorBon,Petzold píše:No takhle přesně vznikají ve veřejném prostoru fámy "praskají jim rámy".
Rozdíl je v tom, že to Glock v US jednoznačně prokázal a zákazníky na to upozornil, tvl.
Na tomhle foru se kdysi sdělovaly relevantní technické informace, bohužel začíná to tady být tragikomedie jak na fejsbůku.
Naposledy upravil(a) Petzold dne čtv 14. led 2021, 08:57, celkem upraveno 1 x.
- LordSalix
Příspěvek#18 » čtv 14. led 2021, 08:55
No to bych chápal, ale oni už ji přece vyvinuli, když ji měli v katalogu, obchodníci ji vedou (jako vyprodanou) a existují řezy, ne? V USA zájem o čtyřicítku během covid hysterie vzrostl naprosto rekordně o 410 %, což bude z velké části tím, že lidé toho asi neměli tak velké zásoby, ale mrtvá ráže to není, velkou část historie byla na třetím místě a určitě ještě dlouho bude minimálně TOP5. Už je to kapku offtopic, proč CZ zařízla .40 (kterou měla v katalogu od startu) a pak přišla s .45.. ale kam s tím?
https://www.thetruthaboutguns.com/guess ... -covid-19/
https://www.thetruthaboutguns.com/guess ... -covid-19/
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#19 » čtv 14. led 2021, 09:08
Petzolde, můžeš vložit link na toto upozornění? Pokud jsem četl, Glock doporučoval zkrátit interval výměny vratné pružiny z 5000 ran na 2000 ran při použití +P+, nicméně tvrdil, že +P+ nemůže zbraň poškodit, ale nedoporučil pravidelné (rutinní) používání tohoto střeliva s ohledem na vysoké tlaky. Četl jsem, že čelili žalobě (srpen 2019), ale po výsledku jsem nepátral.
Takže díky za odkaz, rád se poučím.
LordSalix: richtig, to jsem si neuvědomil. Možná to byla nějaká jednorázová série, kterou si někdo někde objednal, ze které odsypali do běžného prodeje a nechtějí se zalamovat s kusovou výrobou (ala Perun...), nebo tam opravdu mohla být nějaká past a raději to stopli. Dokud ale nebudeme mít ofiko stanovisko z CZUB, jsou to jenom dohady.
Takže díky za odkaz, rád se poučím.
LordSalix: richtig, to jsem si neuvědomil. Možná to byla nějaká jednorázová série, kterou si někdo někde objednal, ze které odsypali do běžného prodeje a nechtějí se zalamovat s kusovou výrobou (ala Perun...), nebo tam opravdu mohla být nějaká past a raději to stopli. Dokud ale nebudeme mít ofiko stanovisko z CZUB, jsou to jenom dohady.
- sided
- Ota85
- Ota85
Příspěvek#25 » stř 10. úno 2021, 21:18
Mac.42 píše:no, taky jsem si myslel, akorát se v praxi ukazuje, že .45 není na tlumení zase tak ideální jak to vypadá na papíře... (větší díra se hůře tlumí)
Osobně hledám tlumení do úrovně "bezpečné pro uši v chodbě". Rána to stále může být. Jsem na tlumiče v praxi zvědavý.
-
KapitánPacička - Příspěvky: 322
- KapitánPacička
Příspěvek#29 » úte 23. bře 2021, 16:26
Jsem taky nazoru, ze strileji dynamicky, takze o presnosti jako takove, nemuze byt rec.
A to dulezite je to, ze je zaber, jak strili zrovna z 9mm verze a pote na onen terc. Takze to jsou zasahy z 9mm Lugeru
Takze to video je tak trosku podvod, protoze si myslime, ze koukame jak se chova pistole v .45 ACP...a ouuuuha, ona je to sestrihane a cumime na 9mm Luger a chvilku na .45 ACP
Ja bych se spise obaval jinych neduh, tehle zbrane. Pockame si, az si to nekdo tady poridi a poradne provetra.
A to dulezite je to, ze je zaber, jak strili zrovna z 9mm verze a pote na onen terc. Takze to jsou zasahy z 9mm Lugeru
Takze to video je tak trosku podvod, protoze si myslime, ze koukame jak se chova pistole v .45 ACP...a ouuuuha, ona je to sestrihane a cumime na 9mm Luger a chvilku na .45 ACP
Ja bych se spise obaval jinych neduh, tehle zbrane. Pockame si, az si to nekdo tady poridi a poradne provetra.
- oldFord
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX