CZ-P09 NOCTURNE
- JYbour
Příspěvek#16 » pát 6. zář 2024, 10:59
Právě jsem se vrátil z Habresta a přivezl si tuhle krásku. Byl jsem ji tam minulý týden zkoušet, pistole mě fakt nadchla a vzhledem k domluvené ceně pro případný nákup nebylo co řešit. Před rokem jsem tam kupoval EVO a nákup u nich 
p09_1.jpg
p09_2.jpg
se prostě vyplatí, takový přístup k zákazníkům jen tak nenajdete. Každopádně s tímhle kouskem zbrojovka podle mě určitě udělala krok správným směrem a já odkládám svoji P10c a G19 hlouběji do trezoru. P09c mně v ruce sedí naprosto dokonale, nejlepší pistole, co jsem držel (i střílel) a spoušť perfektní. Materiál rámu je jiný, působí kvalitněji než u P10 a celkově pistole působí líp. Pokud zase bude někdo vybírat svoji první zbraň, tak tohle rozhodně doporučím a pokud si ji navíc koupí v Habrestu, tak bude nadšenej jako já 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Jiri_t
- LordSalix
Příspěvek#21 » pát 6. zář 2024, 14:42
Vsadil bych se, že v nocturne se oproti P-07/09 vůbec nic nezměnilo. Je to jako si udělat stippling na rámu a frézování pro kolim na závěru a to je celé. Takže nečekám ani změnu ve spolehlivosti a životnosti. Glock to není, ale když nemá člověk smůlu na kus (protože konzistence výroby tam taky není), tak je úplně v pohodě. Slabina je kolík zápalníku, ten nezvládá sušení, může se prokousat a pak zaseknout zápalník, takže to je třeba hlídat.
- JYbour
Příspěvek#22 » pát 6. zář 2024, 15:09
To očko jde samozřejmě odstranit destruktivně, nebo by šlo nahradit držákem bicí pružiny z P07, pokud bude pasovat, to netuším. První rozborka, uvnitř vše OK, ale pistole nešla složit, protože vyhazovač naráží do rámu a je třeba ho nepatrně vychýlit, aby zajel do drážky. Tam bude drhnout, tak jak se to už řešilo u P07, ono se to ale ochodí a mně tohle nevadí.
ocko.jpg
vyhazovac.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#25 » pát 6. zář 2024, 19:55
Na nošení je zbraň z kohoutem v pohodě. Z nošení na kurzy mě vyléčila P-01. Při každé manipulaci je navíc decocking a odpor na spoušti u první rány cca 5 kg. Kolem mě jsou lidé, kteří z kohoutovek přechází na strikery přesně z těchto důvodů.
Cílovka pro tuhle zbraň ke imho úplně někdo jiný, než kurzanti
Cílovka pro tuhle zbraň ke imho úplně někdo jiný, než kurzanti

- JYbour
Příspěvek#26 » pát 6. zář 2024, 20:24
U předchozích P07/09 bylo normální ošoupání vyhazovače na levé straně. Já ho mám zase hodně vpravo, jak jsem psal, zavazí při skládání. Takže buď je to obvyklá kvalita sestavení CZ, nebo je právě víc posunutý, ohnutý na základě předchozích zkušeností. Jsem zvědav po první návštěvě střelnice, co se kde ošoupe.
- JYbour
Příspěvek#27 » ned 8. zář 2024, 14:43
Nevšimli jste si někdo toho, že různé pistole P10 i P07/09 mají různě velkou mezeru mezi rámem a nábojovou komorou? Když mám náboj v komoře, tak v okénku vidím cca 1mm mosazný proužek, u P10 asi 0,5, u jiné značky pistole je náboj zcela ukrytý. Na funkci to snad nemá vliv, ale vypadá to divně a o to víc, že každej kousek má tu mezeru jinak velkou.
- LordSalix
Příspěvek#28 » ned 8. zář 2024, 15:06
Ne nadarmo se jim říká závody přibližného strojírenství, že ano. Nechci kecat, ale kdysi jsem někde viděl, že dokonce i u moderních pistolí se hlaveň dopasovává. Bál jsem se toho, když jsem kupoval hlaveň se závitem pro P-09, ale tam mi zase řekli, že to je drop-in díl a seděla. Ale i vzhledem ke tvému příspěvku tohle pro mě zůstává záhadou. Možná s nepřesností výroby počítají už při návrhu a ta pistole si s tím poradí.
- JYbour
Příspěvek#29 » ned 8. zář 2024, 15:20
Já to prvně viděl u první generace P10 co má kámoš, potom jsem koupil já P10 v poslední verzi a mezírka poloviční, takže jsem si říkal, že tu výrobu nějak zpřesňují
No a teď novej Nocturne a mezera zase velká. O nic nejde, ten konec náboje z komory čouhá docela dost a jedno jestli je z boku vidět nebo krytý rámem, akorát by mě fakt zajímalo, jestli to není třeba schválně a ty velký mezery budou u všech kusů, protože v dnešní době CNC strojů taková variabilita ani udělat nejde.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí