CZ P-10C
- Doolittle
- pedro!
Příspěvek#378 » ned 25. čer 2017, 20:28
Musím se vykecat. Dnes jsem byl na Avimu půjčit si tuto bambitku. Překvapilo mě, že byla písková; tuším, že jsem tu četl, že tam mají černou(?) No to je jedno.
Nejsem žádný zkušený střelec, střílím rok a půl, snažím se naučit se spouštět svého Glocka 19 celou tu dobu a že se mi podaří celkem často strhnout jsem přičítal vlastní nešikovnosti. Po dnešku si říkám, že to s tou nešikovností nebude zase tak strašné. Tuto ČZ jsem držel v ruce poprvé a měl jsem pro mě nějméně vhodný grip - ten nejmenší. U Glocka používám největší.
Spoušť mě "vyděsila", protože jsem se doposud domníval, že takto může fungovat jen v režimu SA. Ruce jsem si opřel o pult a začal střílet. Vznikla prakticky jedna díra na 15 výstřelů, což se mi u Glocka nikdy nepodařilo. No a takto to šlo opakovaně. Pro neznalé - Avim má max. vzdálenost terče 16m.
Vše se mi moc líbilo a nezaregistroval jsem jediný problém či nepříjemnost. Vlastně jen jeden nezvyk - občas se mi stalo, že mi nešla stisknout spoušť, protože jsem ji mačkal dosti ze strany, jak to musím dělat u Glocka, abych nestrhl o velký kus. U ČZ však nic takového není potřeba a střílí rovně, aniž bych musel stisknutí spouště provázet magickými rituály..
Jen velmi nerad jsem ji vracel
. No, nebudu ukvapeně nakupovat, určitě chci tritiová mířidla, tak dokud nebudou k dispozici, kupovat nebudu. Až se mířidla objeví, tak asi bude v peněžence strašit
.
Kus, co jsem měl půjčený, měl nastříleno cca 4.800.
Dám tomu čas a půjdu si ji půjčit ještě nejméně jednou. Líbila.
Nejsem žádný zkušený střelec, střílím rok a půl, snažím se naučit se spouštět svého Glocka 19 celou tu dobu a že se mi podaří celkem často strhnout jsem přičítal vlastní nešikovnosti. Po dnešku si říkám, že to s tou nešikovností nebude zase tak strašné. Tuto ČZ jsem držel v ruce poprvé a měl jsem pro mě nějméně vhodný grip - ten nejmenší. U Glocka používám největší.
Spoušť mě "vyděsila", protože jsem se doposud domníval, že takto může fungovat jen v režimu SA. Ruce jsem si opřel o pult a začal střílet. Vznikla prakticky jedna díra na 15 výstřelů, což se mi u Glocka nikdy nepodařilo. No a takto to šlo opakovaně. Pro neznalé - Avim má max. vzdálenost terče 16m.
Vše se mi moc líbilo a nezaregistroval jsem jediný problém či nepříjemnost. Vlastně jen jeden nezvyk - občas se mi stalo, že mi nešla stisknout spoušť, protože jsem ji mačkal dosti ze strany, jak to musím dělat u Glocka, abych nestrhl o velký kus. U ČZ však nic takového není potřeba a střílí rovně, aniž bych musel stisknutí spouště provázet magickými rituály..
Jen velmi nerad jsem ji vracel

Kus, co jsem měl půjčený, měl nastříleno cca 4.800.
Dám tomu čas a půjdu si ji půjčit ještě nejméně jednou. Líbila.
- paradaj
Příspěvek#381 » ned 25. čer 2017, 21:12
Zdravím. Dnes jsem prohnal svou novou CZ P10C prvních 150 kousků. Pravda než jsem ji zakoupil, tak jsem s ní už třikrát střílel tudíž jsem zajíce v pytli nekupoval, ale byl to před sériový kus.
Pro případné rýpaly vlastním jak SW MP9 tak kousky od HK, starší CZ jen ten glock ne byť jsem z něj už také střílel
Mířenka na deset metrů klasických pět desítek, v podstatě jedna díra. Patnáct metrů jsem tudíž příliš neřešil. Na pětadvacet metrů soustřel do cca pěti až šesti centimetrů. S CZ P07 jsem takový výsledek na tuto vzdálenost nedosahoval... S HK P30l to není problém. Tolik k mířence.
Dynamická střelba je příjemná. Zbraň se dobře drží a v rukou neklouže ani při mírném zpocení. Neměl jsem sebou timer, takže bohužel nemůžu přidat konkrétní časy, ale na deseti metrovou vzdálenost nebyl problém držet se do šestkového kruhu včetně na mezinárodním pistoláku i při velmi rychlé střelbě.
Co se zdrsnění týče, nejsem úplně nestranej neb se živím rukama, tudíž je mám hrubší a za mě nevadilo. Naopak pěkně se zakouslo.
Shodit závěr pomocí záchytu je celkem zážitek, ale díky kusu, který jsem měl dříve v ruce vím, že se ochodí. Navíc shazuji potažením celého závěru...
Tlačítko vypouštění zásobníku je na tom podobně. Zpočátku velmi tuhé, pro citlivé jedince možná nepříjemné, ale už v průběhu těchto prvních střeleb se to zlepšilo. Páskoval jsem po dvou, třech nábojích abych hodně přebíjel.
Potěší detaily jako zdrsněná ploška pro prsty na těle zbraně, mířidla se zápichem pro snadné natažení o opasek či pouzdro...
O chodu spouště se asi nemá cenu rozepisovat. Padlo to tady už víckrát - je luxusní. Tečka.
Vnitřní zpracování - nenašel jsem nic co by mi vadilo.. Vlastně plastová tyčka vratné pružiny. Na druhou stranu u jiných výrobců to funguje, tak proč ne tady...
Kdybych si na něco vzpoměl napíšu
Jinak ji hodlám dát pořádně do těla, tak uvidíme 
Pro případné rýpaly vlastním jak SW MP9 tak kousky od HK, starší CZ jen ten glock ne byť jsem z něj už také střílel

Mířenka na deset metrů klasických pět desítek, v podstatě jedna díra. Patnáct metrů jsem tudíž příliš neřešil. Na pětadvacet metrů soustřel do cca pěti až šesti centimetrů. S CZ P07 jsem takový výsledek na tuto vzdálenost nedosahoval... S HK P30l to není problém. Tolik k mířence.
Dynamická střelba je příjemná. Zbraň se dobře drží a v rukou neklouže ani při mírném zpocení. Neměl jsem sebou timer, takže bohužel nemůžu přidat konkrétní časy, ale na deseti metrovou vzdálenost nebyl problém držet se do šestkového kruhu včetně na mezinárodním pistoláku i při velmi rychlé střelbě.
Co se zdrsnění týče, nejsem úplně nestranej neb se živím rukama, tudíž je mám hrubší a za mě nevadilo. Naopak pěkně se zakouslo.
Shodit závěr pomocí záchytu je celkem zážitek, ale díky kusu, který jsem měl dříve v ruce vím, že se ochodí. Navíc shazuji potažením celého závěru...
Tlačítko vypouštění zásobníku je na tom podobně. Zpočátku velmi tuhé, pro citlivé jedince možná nepříjemné, ale už v průběhu těchto prvních střeleb se to zlepšilo. Páskoval jsem po dvou, třech nábojích abych hodně přebíjel.
Potěší detaily jako zdrsněná ploška pro prsty na těle zbraně, mířidla se zápichem pro snadné natažení o opasek či pouzdro...
O chodu spouště se asi nemá cenu rozepisovat. Padlo to tady už víckrát - je luxusní. Tečka.

Vnitřní zpracování - nenašel jsem nic co by mi vadilo.. Vlastně plastová tyčka vratné pružiny. Na druhou stranu u jiných výrobců to funguje, tak proč ne tady...
Kdybych si na něco vzpoměl napíšu

- pedro!
Příspěvek#382 » ned 25. čer 2017, 21:22
Přesnost bez opory pochopitelně o něco horší, nicméně když jsem o pár cm ustřelil, vždy jsem si toho byl vědom, tedy bych to nepřičítal pistoli.
Ještě bych ocenil hladké zasouvání zásobníku, není třeba ho tam rvát, zacvakne hladce a spolehlivě. Dále tvar hřbetu, respektuje anatomii (mé) ruky. Tvar dna pažbičky. V místě, kam lidé u Glocka dávají záslepku, ČZ má normální pokračování hřbetu a zasunutím zásobníku se dno srovná do lajny. Tvar závěru příjemný, dá se dobře natahovat i za přední zdrsnění. Krizové nabití přitlačením dlaně na horní stranu závěru lze, nabití o opasek či pouzdro jsem nezkoušel úplně, ale dle tvaru mířidel to půjde relativně dobře.
Dá se vložit do kydex pouzdra pro G19, ale rozhodně bych to takto nenosil. Že tam jde uložit neznamená, že tam sedí, jak má.
Prostředník také sedí lépe než u Glocka, někteří si u Glocka frézují/pilují lučík, aby se prostředník nedřel. Zde není potřeba.
Opravdu se mi potvrzuje, že to je ono - zdá se, že všechny(?) nedostatky G19 tato pistole odstraňuje.
Ještě bych ocenil hladké zasouvání zásobníku, není třeba ho tam rvát, zacvakne hladce a spolehlivě. Dále tvar hřbetu, respektuje anatomii (mé) ruky. Tvar dna pažbičky. V místě, kam lidé u Glocka dávají záslepku, ČZ má normální pokračování hřbetu a zasunutím zásobníku se dno srovná do lajny. Tvar závěru příjemný, dá se dobře natahovat i za přední zdrsnění. Krizové nabití přitlačením dlaně na horní stranu závěru lze, nabití o opasek či pouzdro jsem nezkoušel úplně, ale dle tvaru mířidel to půjde relativně dobře.
Dá se vložit do kydex pouzdra pro G19, ale rozhodně bych to takto nenosil. Že tam jde uložit neznamená, že tam sedí, jak má.
Prostředník také sedí lépe než u Glocka, někteří si u Glocka frézují/pilují lučík, aby se prostředník nedřel. Zde není potřeba.
Opravdu se mi potvrzuje, že to je ono - zdá se, že všechny(?) nedostatky G19 tato pistole odstraňuje.
- radim78
Příspěvek#383 » pon 26. čer 2017, 01:06
@wigum - co to je za zbraně - testovací pár někde na střelnici?
add to foto - jde o to ohlé péro záchytu závěru? nebo tam je něco fatálnějšího? (víc jsem na první pohled nevykoumal)
jak to vzniklo náhodou nevíš? díky za info
spekulovat by se dalo, ale bez nějakého popisu, to budou jen... spekulace...
add to foto - jde o to ohlé péro záchytu závěru? nebo tam je něco fatálnějšího? (víc jsem na první pohled nevykoumal)
jak to vzniklo náhodou nevíš? díky za info
spekulovat by se dalo, ale bez nějakého popisu, to budou jen... spekulace...
- kolombo
-
antonspelec - Příspěvky: 1239
- antonspelec
Příspěvek#386 » pon 26. čer 2017, 11:50
Ja ji drzel v ruce v podnikovce (uchop strasnej, ale to by melo jit vyladit tim vymenitelnym hrbetem, stejne jako u Glocka), jednou jsem zkusil spoust nasucho, coz je o nicem...ale podle toho, co pisi kolegove, si ji asi na AVIMu pujcim vyzkouset. Mam ted G19, kde je lehci spoust, zvetseny zachyt zaveru a vypousteni zasobniku...tovarni bych ani zaver svyma detskyma ruckama nespustil (coz teda u P-10 taky skoro ne)...ale porad s nim strhavam. Je fakt, ze ja moc pistoli nestrilim, spise pusku, ale stejnak mne to stve. Uz premyslim, zda to neni razi, protoze 9 luger je takovej stekavej, kopavej naboj, kor v plastaku...protoze kdyz jsem si jednou pujcil Glocka ve .45ACP, tak jsem z toho mel velkej respekt, ale na prvni dobrou jsem z nej nastrilel lip nez z toho sveho G19. Proste to tak nejak "kulantne" tlacilo, oproti tomu lugeru.
- jhora
Příspěvek#387 » pon 26. čer 2017, 11:52
Měl jsem ji v ruce na prodejně, chvilku jsem si s ní hrál, měl jsem v ní půjčený školní náboj, tak mě nechali spouštět dle chuti. Sice mi ten grip přijde pro kancelářskou ruku příliš drsný a o ždibec větší než bych chtěl (P-07 se mi držela líp), ale ta spoušť už na sucho je o dva řády výš než glock a pozná to i laik jako já. Dokonce subjektivně byla ještě o něco lepší než na Shieldu (a ta je parádní).
-
antonspelec - Příspěvky: 1239
- antonspelec
Příspěvek#388 » pon 26. čer 2017, 11:56
Grip je drsnej, daleko vic nez u G19 4. Gen, co mam...a to mne u nej taky kolikrat boli ruka. Proste se musim dokopat k porizeni rukavic. Ale grip na P-10, to mi prislo fakt uz jako hodne i jen nasucho. Byt tam neco jako smyrgl papir, tak dejme tomu, ale tyhle tvrde vystupky, to je na mne moc...nicmene opet to neni neresitelna vec.
- paradaj
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX