CZ-P09 NOCTURNE

Henry

Příspěvek#46 » čtv 12. zář 2024, 16:03

Přehlédl jsme ze jsi levák tak si to zkus dat dopravé ruky a levou přiložit aby jsi mel dobrý uchop a nebo to zkus z toho batohu nebo něco podobného.

Letec 12

Příspěvek#47 » čtv 12. zář 2024, 16:23

Co řešítě, je to jen CZUB, prostě poslechni Héfaistose a seřiď si to na své oko. Habresto mohlo mít náhdně dobrý kus, anebo si ho zkrátka seřídili. Není to raketová věda.

Střelec

Příspěvek#48 » čtv 12. zář 2024, 16:33

Tak nastřelit si pistoli na "své" oko je snad základ. Můj bývalý Glock 19, ten měl hledí posunuté úplně na straně , aby střílel, kam potřebuju.

JYbour

Příspěvek#49 » čtv 12. zář 2024, 16:52

Dám tomu cca 500 výstřelů a pokud se něco nezmění, začnu do toho asi hrabat, jinak mě to bude pořád štvát. Taky by mě zajímalo, jestli CZ už má jiný velikosti mušek do rybiny k dispozici.

Střelec

Příspěvek#50 » čtv 12. zář 2024, 16:54

Myslíš, že 500 výstřelů nastřelí pistoli? Pokud hledáš chybu u sebe, tak dej střelit jinému (slušnému) střelci a budeš mít jasno hned.

Jarda.Jezek

Příspěvek#51 » pát 13. zář 2024, 06:25

Párkrát už jsem takhle pistoli od neznámého střelce odvedle na střelnici do ruky dostal. Ve všech případech střílely rovně. Taky vyhazovaly a zavíraly závěr, pokud zrovna tohle byl důvod sousedovo nespokojenosti. Vždy měli radost, když viděli, že jejich potíže nejsou (jen) zbraní.

JYbour

Příspěvek#52 » pát 13. zář 2024, 09:07

Tady je reakce na to katastrofální video, chlápek se tam snaží zjistit, co se mohlo stát, asi fakt delší šroubky na optice. https://youtu.be/ERvkWB2Ve10?si=86CBpM27KjZPVdoT

Úderník

Příspěvek#53 » pát 13. zář 2024, 10:03

Já tedy nejsem vystřilenej střelec, tak si nechám poradit,.. ale z mého skoro laického pohledu… když mi něco stále lítá např. doleva a jiná pistole ne, tak si hnu hledím doprava a uvidím jestli bude změna a mám jasno. Tím bych asi začal. Nebo ne?
Tedy má li štelovací hledí.

JYbour

Příspěvek#54 » pát 13. zář 2024, 10:25

Štelovací právě nemá, takže by to znamenalo naklepat přes tyčku a do toho se mi právě zatím nechce. Jak tu padlo, dám pistoli do ruky někomu zkušenějšímu a uvidím.

Střelec

Příspěvek#55 » pát 13. zář 2024, 10:32

Tak, pokud se bojíš poklepu svépomocí, tak to snad svěřím někomu šikovnějšímu, popř. si půjčím ten přípravek nebo objednám z Číny za pár korun.

CzechJoker

Příspěvek#56 » pát 13. zář 2024, 14:21

Mě šel Glock doleva, tak jsem to dal do ruky dobrému střelci a světe div se, i jemu to šlo doleva. Takže bronzová tyčka, kladivo a pohnout hledím. Teď to chodí tam, kam má. Problém může být, že jsem měl měněná mířidla a nemuselo to být správně nastřeleno.
CZ by měla být z fabriky nastřelena, alespoň dříve to bývalo dobrým zvykem. Pokud to chodí jinam a bude to jinam lítat i ostatním, tak je potřeba do toho klepnout.

Střelec

Příspěvek#57 » pát 13. zář 2024, 16:43

S tím nastřelováním si nedělej iluze, ani v minulosti se na to nedalo spolehnout, dnes usadí většina výrobců jen hledí na střed.

Gimpel

Příspěvek#58 » pát 13. zář 2024, 20:37

Jsem názoru, že patřičná bojová krátká musí chodit na flek. Když je toto splněno, je povinost Pistolníka se jí přizpůsobit, odstranit své případné chyby. Nikdy naopak. To by nebyl ani pistolník.
Je mi známo, že na věc jsou i jiné názory.

Letec 12

Příspěvek#59 » pát 13. zář 2024, 21:57

Pistolníku, kolik jsi toho nastřílel a zkolika zbraní. Každá musí chodit na flek.
Když mám cizí co zanáší, tak přenesu, protože nemám čas ladit úchop a laborovat se stiskem. Když mám svoji, tak chci aby mi šla na flek. Když mi i moje jde pokaždé jinam, tak je něco špatně u mě. Stává se to svátečním střelcům, kteří trénují jen občas. Ti se pak podřizují zbrani a loví po terči zásahy a snaží se je nasěhovat jakýmkoli způsobem (kroucením ruky) k desítce.

Gimpel

Příspěvek#60 » sob 14. zář 2024, 09:50

LETČE, kladeš mi pro mne těžké otázky.
Vystřílel cokoliv mezi osumdesáti až stopadesáti tisíci ran. Přesněji to holt nemám a dnes mě to mrzí. Zbraní je doposud pár desítek kusů celkem. Sám jsem jich průběžně během života nevlastnil snad ani celých dvacet. Dobře, mám to za sebou.

.......,,Každá musí chodit na flek.".........
Nemusí viz mířenkáři................

Některé krátké viz dvoupalcové .38 Spl, CZ 45/92...... neumožňují rektifikaci mířidel, že zde je při nepřesnosti přenášení bodu nezbytné. Třeba přesný zásah na deset metrů do malé zóny.

........,,Když mám svoji, tak chci aby mi šla na flek."............
Nesmírně souhlasím.

........,,Ti se pak podřizují zbrani"..........
Jestli nezanáší, dobře dělají ale s tím, že by se při míření měli držet se zásahy kolem záměrného bodu. Bez kroucení ruky a dalších scestností.

Zpět na