Jakou CZ - první zbraň...

kolombo

Příspěvek#91 » pon 23. kvě 2016, 18:13

Ve Zbraně Liberec si nevystřelíš :-(

JardaB

Příspěvek#92 » pon 23. kvě 2016, 18:18

To je mi jasny, ale stejne bych v rychlosti prd poznal ;-)

kolombo

Příspěvek#93 » pon 23. kvě 2016, 18:22

No, já chodil střílet a testovat zhruba měsíc, než jsem si vybral P-07.

Ve Stráži jsem se byl podívat také, ale protože se tam nedá testovat, tak jsem se vrátil do centra Liberce. Vzhledem k tomu, že jsem vybíral mezi 9mm Glock a ČZ, tak to až tolik nevadilo, mají tam celý sortiment.

JardaB

Příspěvek#94 » pon 23. kvě 2016, 18:27

Tak to teda zkusim v AA taky, jen nevim, jak to maji s pujcovanim na vyzkouseni pokud uvazuju o koupi - to za kazdou pujcenou pistoli zaplatim kilo?

Patton

Příspěvek#95 » pon 23. kvě 2016, 18:29

Ta blokace zápalníku je velice důležitá věc, aspoň z mého pohledu. V červenci (7.7. - 29.7.) bude možnost v LEIKU v Plzni si zastřílet při dnech CZUB z obou zbraní. Tak si počkám a dojedu si je vyzkoušet. Zřejmě zvítězí ta, která bude mít těch bezpečnostních prvků víc. A možná tam bude i Shadow 2, správcem zatím nepotvrzeno.
JardaB: když jsou předváděčky, tak je půjčení zdarma a taxa v boxu za polovic.

kocpel

Příspěvek#96 » pon 23. kvě 2016, 19:37

kolombo píše:No, já chodil střílet a testovat zhruba měsíc, než jsem si vybral P-07.

Vybral si dobře, já jsem taky spokojený.

kolombo

Příspěvek#97 » pon 23. kvě 2016, 20:14

V Liberci to máme tak, že tam, kde jsi měl výuku a dělal zkoušky, já to měl v centru Liberce, tam Ti zbraň půjčí zadara a platíš jen náboje. Kde jsi dělal zkoušky a kde jsi měl výuku ??

Pokud chceš tu zbraň někde kupovat, nechají Tě určitě střelit, pokud tedy mají střelnici ..

Michal1

Příspěvek#98 » pon 23. kvě 2016, 20:26

JardaB píše:Je tu nekde tema na obecny vyber prvni pistole? O CZ uvazuju taky, zitra skocim do zbraneliberec a kouknu co maji skladem. .....

Než si některou zbraň koupíte, za každou cenu si ji nejdřív vyzkoušejte, ideálně alespoň krabičku nábojů. A ikdyby jste měl jet 200km na střelnici, kde konkrétní model půjčují, nebo měsíc čekat na předváděcí akci, vyplatí se to.
Já jsem volbu zbraně změnil 4x než jsem si ji koupil. Některé mě při střelbě vysloveně zklamaly.

RIVL

Příspěvek#99 » stř 1. čer 2016, 07:26

Jsem nový držitel ZP a včera jsem koupil svojí první zbraň. Hledal jsem hledal až jsem objevil zajímavou možnost zkoušení. Společnost Střelecký servis nabízí celoroční zkoušení zbraní. Samotné vyzkoušení max 4ks pistolí stojí 2000kč, ale ty jsou odečteny při nákupu zbraně.

Včera se nás tam sešlo 5. Instruktor si nás vyzvednul a zavedl do tunelové střelnice. Na stole bylo cca 8 ks pistolí. Co chce kdo zkoušet jsme hlásili předem, ale pak jsme mohli zkoušet vše, co bylo na stole.

Já chtěl porovnat XDM, Glock 17, 4.gen a PPQ M2. Z každé zbraně jsem vystřelil 10 včelek (6kč ks). V porovnávání u mě zvítězila PPQ M2, i když před otlapkáním a střelbou jsem byl nakloněn Glocku. Na vše spoustu času, prostě výběrový luxus.

Sešla se nás tam dobrá partička. Kromě jednoho by šli všichni do Glocka před vyzkoušením zbraní, ale nakonec já a ještě jeden střelec si koupil PPQ M2, pak 2x SIG a 1x Shadow. NIKDO se nerozhodl pro Glocka.

Následovalo pohodové vyplnění papírů, nákup lehkého příslušenství a hurá domů. Dnes jdu registrovat a pak už půjdu s "Waltrem na procházku". Třeba toto info pomůže někomu v rozhodovačce, jakou první zbraň. Pro mě to bylo ze začátku opravdu těžký.

Sedmej

Příspěvek#100 » stř 1. čer 2016, 10:37

RIVL: a není lepší si to dojít někde na střelnici půjčit (nebo se tady s někým domluvit) a střílet třeba hodinu? sice ti to neodečtou nikde z ceny pistole, ale 10 ran mě přijde na rozhodnutí co koupit hrozně málo.

RIVL

Příspěvek#101 » stř 1. čer 2016, 10:56

Sedmej : Těch 10 ran jsem si dal já. Kdybych chtěl 100 ran, je to možné. Jako servis ke koupi zbraně myslím dost dobrý.

Sedmej

Příspěvek#102 » stř 1. čer 2016, 11:11

RIVL: to jo, to já nekritizoval ten servis a možnost si před zakoupením zbraně i vystřelit a rozhodnout se potom. a jestli si můžeš zastřílet i víc, tak to pak už vůbec . myslel jsem, že jsi měl z kazdé max 10 ran a to mě přišlo na rozhodování dost málo. zvlášť na základě 10ti ran pak třeba změnit nějaké dlouhodobé rozhodnutí. ale když to píšeš takhle, tak to jo. :) a držím palce ať pistole co nejlépe slouží.

P.V.

Příspěvek#103 » stř 1. čer 2016, 11:21

Na druhou stranu je výhoda, že ty zbraně si vezmu hned po sobě do ruky i si vystřelím (což na prodejně nejde), takže i když 10 ran není moc, pořád lepší než nic.

Díky Rivlovi za tip - určitě se tam domluvím a zajdu.

RIVL

Příspěvek#104 » stř 1. čer 2016, 11:28

P.V. 10 ran není limit. Když budete chtít 50 ran na pistoli, nemají s tím problém. Mrkněte k nim na info, vše tam je popsáno. Spojení luxus - velký parkoviště, nebo metro Rajská zahrada a trochu chůze.

Sedmej

Příspěvek#105 » stř 1. čer 2016, 11:34

RIVL: já měl kliku, že když jsem se rozhodoval, tak to mezi čím jsem váhal bylo k zapůjčení na střelnici kam chodím. ale uznávám, že tady to je výhodnější, že těch zbraní je k vyzkoušení asi víc. a ještě odečtou pak tu cenu z ceny zbraně.

Zpět na