Skutečná kapacita zásobníků CZ?
- ToF
Příspěvek#1 » ned 7. dub 2019, 17:53
Předem se omlouvám pokud to sem úplně nepatří.
Nedávno sem kupoval CZ 75 SP-01 Phantom, dodávaný se dvěma zásobníky s kapacitou 18 nábojů. K tomu sem ještě dokoupil standardní zásobník pro CZ 75 na 16 nábojů, protože je kratší.
Dneska sem začal plnit zásobníky, začal sem s tim krátkym. Náboj číslo 15 a 16 byl maximální opruz ale dal sem to. Prostě novej zásobník tak mě to moc nepřekvapilo.
Ale ty "dlouhý", to je něco jinýho... Už pří čísle 14 nic moc. S maximálním vypětím sil sem tam dal i číslo 15 a 16. Nicméně náboj 17, nedejbože 18, tam nejde dát snad ani kladivem.
Do krátkýho sem dával Mamby, do dlouhých běžný SB 124gr.
Máte s tim někdo zkušenosti? Je mi jasný že to sou všechno nový zásobníky a musí se to trochu ochodit, ale tohle mi prostě přijde jako extrém. No ale třeba sem prostě zeslábnul
Jdu si koupit rychlonabíječ...
Nedávno sem kupoval CZ 75 SP-01 Phantom, dodávaný se dvěma zásobníky s kapacitou 18 nábojů. K tomu sem ještě dokoupil standardní zásobník pro CZ 75 na 16 nábojů, protože je kratší.
Dneska sem začal plnit zásobníky, začal sem s tim krátkym. Náboj číslo 15 a 16 byl maximální opruz ale dal sem to. Prostě novej zásobník tak mě to moc nepřekvapilo.
Ale ty "dlouhý", to je něco jinýho... Už pří čísle 14 nic moc. S maximálním vypětím sil sem tam dal i číslo 15 a 16. Nicméně náboj 17, nedejbože 18, tam nejde dát snad ani kladivem.
Do krátkýho sem dával Mamby, do dlouhých běžný SB 124gr.
Máte s tim někdo zkušenosti? Je mi jasný že to sou všechno nový zásobníky a musí se to trochu ochodit, ale tohle mi prostě přijde jako extrém. No ale třeba sem prostě zeslábnul

Jdu si koupit rychlonabíječ...
- N560
Příspěvek#2 » ned 7. dub 2019, 21:27
Já to měl přesně naopak... Originál Shadowácké 3ks 18ti-ranné naprostá pohodička, do posledního náboje. A pak jsem si koupil nový 16ti-ranný a ten jsem nebyl z počátku schopen napáskovat do plna. Měl jsem zničené oba palce, když se mi to povedlo nakonec. Tak jsem ho nechal uležet naplněný a po pár týdnech to bylo o mnoho lepší. Po střelbě ho pokaždé naplním do plna a nosím v pistoli. Čili tak cca 5 let už je trvale naplněný a přesto se nevyrovná (měkkostí pružiny) těm origo 18ti-ranným Shadowáckým (které skladuju prázdné). Zajímavé je, že i když je (byl) rozdíl v pružinách obrovský, tak pracují všechny ty zásobníky zcela bez chyb (tisíce ran).
- ToF
Příspěvek#3 » pon 8. dub 2019, 01:30
No mě to prostě připadá jako kdyby tam flákli pružinu co byla zrovna po ruce. A pak taky ty náboje v jednom origo zásobníku chrastěj a v druhym ne, ale v tom kratšim chrastěj taky, tak to je asi normální.
Každopádně fakt koupim ten rychlonabíječ to dělá Maglula a uvidim jestli sem fakt debil já, a nebo kvalita výroby CZ je "podle počasí".
Každopádně fakt koupim ten rychlonabíječ to dělá Maglula a uvidim jestli sem fakt debil já, a nebo kvalita výroby CZ je "podle počasí".
- vlno
Příspěvek#4 » pon 8. dub 2019, 08:16
Má už poměrně dost zásobníků a zatím jsem na tento problém nenarazil, vždy jsem tam dostal bez problémů tolik kolik tam mělo být (Sh1 17+2, Sh2 17+2, CZ75b 16, Rami 10, 14, P10 12, 12+2, 19+2)
Podle rad jiných vždycky nechávám pár týdnů - měsíců-i roků nové zásobníky napáskované, ale moc se to "neunaví"... a na funkci to taky nemá vliv...
Na druhou stranu jsem o tom problému slyšel a jeden takový vopruzový zásobník i viděl, fakt tam ten 18 a 19 šly jen s dost velkým úsilím. Péra jsme si ale neporovnávali, tak nevím co v něm bylo... Jo a to rachtání potvrzuju, někdy jo, někdy ne, asi normální...
Podle rad jiných vždycky nechávám pár týdnů - měsíců-i roků nové zásobníky napáskované, ale moc se to "neunaví"... a na funkci to taky nemá vliv...
Na druhou stranu jsem o tom problému slyšel a jeden takový vopruzový zásobník i viděl, fakt tam ten 18 a 19 šly jen s dost velkým úsilím. Péra jsme si ale neporovnávali, tak nevím co v něm bylo... Jo a to rachtání potvrzuju, někdy jo, někdy ne, asi normální...
-
antonspelec - Příspěvky: 1239
- antonspelec
Příspěvek#5 » pon 8. dub 2019, 09:03
Kdyz jsem mel svoji prvni zbran-CZ75 z druhe ruky(rok vyroby 1994), tak u ni byl jeden puvodni zasobnik, ktery sel plnit bez problemu holyma rukama. Dostal jsem k ni jeste druhy, uplne novy a ten jsem nikdy nenaplnil na vic jak 10ks. Nechal jsem ho tak cely rok a pruzina nezmekla ani o kousek.
Nyni mam z brodu verzi TS, ktera ma zasobniky s kapacitou 20 naboju. Bez prilozene nabijecky do nich dostanu tak 5 naboju v rukavicich nebo 3 naboje bez rukavic. Vic proste ani nahodou. Nastesti ta nabijecka funguje solidne, kdyz clovek ziska grif. Jinak do vsech tech zasobniku se vejse presne 20 naboju, jak ma.
A taky se mi obcas stava, ze v plne napaskovanem zasobniku neco rachta, kdyz se s nim zatrese...ale fakt jen nekdy
Nyni mam z brodu verzi TS, ktera ma zasobniky s kapacitou 20 naboju. Bez prilozene nabijecky do nich dostanu tak 5 naboju v rukavicich nebo 3 naboje bez rukavic. Vic proste ani nahodou. Nastesti ta nabijecka funguje solidne, kdyz clovek ziska grif. Jinak do vsech tech zasobniku se vejse presne 20 naboju, jak ma.
A taky se mi obcas stava, ze v plne napaskovanem zasobniku neco rachta, kdyz se s nim zatrese...ale fakt jen nekdy
- ToF
- ToF
- Indian
-
antonspelec - Příspěvky: 1239
- antonspelec
Příspěvek#11 » pon 8. dub 2019, 17:22
Blacky píše:Anton: Mno 5 naboju v rukavicich, to musi byt neco ukrutne spatne. Kdybys byl holka s gelovejma nehtama, tak ok, ale to se mi fakt nezdá.
No gelovy nehty sice nemam, ale prsty mam takovy holcici, to je fakt

- DJ Die
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva