Nový zásobník do CZ75 16 ran (bez botky)
- N560
Příspěvek#1 » pát 6. pro 2013, 21:49
Dobrý den, koupil jsem si dnes v CZUB nový zásobník pro CZ75 (16 ran bez botky) s tím, že ho budu používat do Shadowa na příležitostné nošení. Radost mi ovšem trvala jen do chvíle, než jsem se ho doma pokusil naplnit... Už s prvním nábojem jsem zápasil dlouho, než jsem ho tam dostal a dál to bylo jenom horší. Doslova vší silou jsem musel rvát na vkládaný náboj, abych stlačil pružinu. Náboje co už byly uvnitř se spíš jen sklopily šikmo dolů, než aby se to celé pohnulo dolů. Několik minut mi trvalo nabít 16 nábojů a palec mám neskutečně otlačený. Origo shadowácké zásobníky (všechny 3) jdou ládovat doslova jak po másle, pružina klade jen mírný odpor a náboje po stlačení vpředu celé sjedou "o patro níž". Naprosto neporovnatelné! Tento nový zásobník je trošičku jiný než shadowácké, plastové lůžko pro první náboj má jiný (větší) sklon (proto ten první náboj jde hůř) a i ukončení plechu nahoře je trošku jiné. Ale že by to měl být takový horror, to snad není možné? Nemám možnost porovnat si jiný zásobník z CZ75, jestli je to stejné, nebo ten můj je zmetek? Jak jste na tom vy co máte tyto zásobníky? Díky.
PS.: dal jsem naplněný zásobník "uležet do trezoru", jestli třeba po pár týdnech nepovolí, ale moc si od toho neslibuju...
PS.: dal jsem naplněný zásobník "uležet do trezoru", jestli třeba po pár týdnech nepovolí, ale moc si od toho neslibuju...
- N560
- fixfokus
- N560
Příspěvek#8 » pon 9. pro 2013, 10:33
Včera jsem ten zásobník předvedl kolegům na střelnici... Shodně se vyjádřili, že to normální rozhodně není. Takže se asi do CZUB zastavím a budu to chtít na místě vyměnit (samozřejmně si sebou vezmu pár sušilek do kapsy na vyzkoušení nového kusu...). Ale teda času a peněz za cestu to bude stát :-/
- N560
Příspěvek#9 » čtv 9. led 2014, 19:25
Tak jen na doplnění, zásobník jsem nechal nonstop naplněný a cca 4x jsem jej vystřílel na střelnici (podává dobře). Po měsíci tedy znatelně změknul, byť origo shadowácké jdou stále lépe. Ale už se dá celkem bez nervů naplnit. Třeba se to za další měsíc ještě vylepší 

-
Radhagupta - Příspěvky: 125
- Radhagupta
Příspěvek#10 » úte 4. dub 2023, 12:10
Zdravím, netušíte prosím jestli je podavač zásobníku pro CZ75 SP-01 stejný jako pro CZ75 TS??? Nechápu v čem je rozdíl (hlavně ten cenový) - https://www.vsepromyslivost.cz/podavac-zasobniku-cz75/ vs. https://www.vsepromyslivost.cz/podavac- ... al-sports/
Díky za postřehy.
Díky za postřehy.
- VeMar
Příspěvek#13 » čtv 4. kvě 2023, 07:32
Nerad odbíhám od tématu, ale nenapadá mě do jakého vlákna to napsat. Potřeboval bych poradit s nesednoucími zásobníky. Koupil jsem zásobníky pro CZ 75 SP-01 které by měly pasovat i do klasické CZ75 (dle CZUB eshopu a prodejce). Jenže do té mojí bohužel nejdou (r.v. 94) a zaseknou se asi ve třičtvrtě cesty. Zjistil jsem, že starý modely měly zásobníky s výliskem i dole a nový zásobníky mají trochu jiný tvar, proto do starších modelů nemusí nový zásobníky pasovat. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s úpravou zbrane (že jste si to nechali vyfrézovat atd.) anebo zda je to prostě na prd. 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí