Norinco 1911

Původní i klony
ace curly

Příspěvek#121 » pát 6. pro 2024, 19:21

Není to přeborník na mířenku, na to má zemědělské vůle, ale spolehlivost na 100%. Střílím s ním Wild Bunch, každý zásobník jiný, Colt, Norinco, Mec-Gar a nějaký noname a bez jediného problému. Závěr po dostřílení vždy v zadní poloze.
Kolem mě Kimbery, Rugery, Colty a furt se s tím drbou a něco řeší. A Norinca si jedou to svoje.

Grimpo

Příspěvek#122 » ned 8. pro 2024, 10:00

Když jsem byl mladej, bavilo mě to a nevadila mi ta váha, běžně jsem ho nosil, cocked and locked. Nikdy jsem nebyl extra střelec, ale na 12-15 m jsem devítku v 50/20 považoval za horší ránu. Vsedě s podepřenýma rukama se nestala. Vzadu mám drop-in LPA, ale do výměny mouchy jsem se nikdy nedokopal. Bez úhony Norek přežil i prasárnu předchozího majitele - tzn. střelbu s výměnnou hlavní v 10 mm Auto, s origo vratnou pružinou 16 lb, které jsem ovšem já později naměřil jen asi 13-14 lb. Takže následoval nákup setu pružin pro .45 ACP (15-16-17) a pro 10Auto (22-23-24). Krom LPA jsem to obdaroval Wilson oboust. pojistkou, prodlouženým záchytem, dlouhým vodítkem, plochým domkem, drop-in bobřákem, commander kohoutem a prodlouženou spouští. S klasickými RN 230 jsem nezažil problém. Již mnoho let mlčí, držím si ho z nostalgie a pro případ chutě připomenout si knedlometání. Jeho koupě jsem nikdy nelitoval.

Héfaistos

Příspěvek#123 » ned 8. pro 2024, 10:40

Grimpo píše:...běžně jsem ho nosil, cocked and locked...

Jojo, něčím podobným jsem si také prošel, ona 1911 je díky své placatosti celkem nositelná i přes to více jak kilo železa. A o tom, kolik jsem do ní nasypal při customizingu bych také mohl napsat román. Bohužel už Norka nemám, ale rád na něj vzpomínám. Mimochodem sežral vždy vše a vždy vše vystřelil. Z nostalgie po Norkovi jsem si nedávno pořídil Rugera SR1911, ale tedy v 10 mm Auto (na stáří potřebuji masáže zápěstí) - viz: https://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=1425&p=318608#p315916 ;)

Grimpo

Příspěvek#124 » pon 9. pro 2024, 13:53

Kdyby byly v ... ryby... a já měl k té 10Auto trubce i fršus příslušný, tak bych to tak aj nosil. Je to dobrá ráže. Jenže s 45tkovým fršusem to vyhazuje tak pade na pade. Tak mám doma na tu rouru ouplně zbytečný lupen, protože jsem tu 10tku v Norkovi zkusil jen párkrát, tak do 200 ran. Ale líbila se, to jo.

Zpět na