1911 v ráži 9mm luger?
Původní i klony
- alkalic
Příspěvek#136 » úte 4. úno 2020, 21:24
Toho kimbera mám, mám z něj nalítáno poměrně dost, je to prostě taková střední třída. Otázka je co od toho chceš, spoušták v základu není žádnej zázrak, dřevěný střenky sice vypadaj hezky ale to je tak všechno, základní moucha zbytečně tlustá, toto všechno bych ještě přešel ale co je teda v základu hrozný je dlaňovka. Tu pistoli jsem kupoval s tím že většinu věcí vyměním (což jsem taky udělal). Spasování bych řekl odpovídající ceně... nemá zdrsnění přední strany rámu, to třeba nabízí Bul i na základních modelech, který stojí miň než co já toho kimbera kupoval. Ale abych tu pistoli nehanil, v základní konfiguraci tak jak je z krabice sem s ní nastřílel asi jen 3000 nicméně bez závad a to jak s továrním tak i přebíjeným střelivem.
- Sedmej
Příspěvek#137 » úte 4. úno 2020, 21:37
Diky za reakci. S 1911 nemam zadnou zkusenost. Cekam, ze si s tim pekne zastrilim na strlnici, proto jsem koukal na tu variantu Target, jinak primarne, ze se me libi.
Co je s dlanovkou? Ja si ji mel moznost vyzkouset a prislo me, ze vsechno funguje jak bych cekal.
Co je s dlanovkou? Ja si ji mel moznost vyzkouset a prislo me, ze vsechno funguje jak bych cekal.
- tomas fuk
Příspěvek#138 » úte 4. úno 2020, 22:17
Na minule strance jsem se rozepsal o sve pistoli a az jsem to postl, tak jsem si vsimnul, ze ses ptal na Kimber Custom Target II a ja mam Kimber Stainless Target II. Tak jsem to smaznul. Ale to co napsal alkalic, tak to sedi uplne presne.
A dlanovka je uplne na houby. Ona funguje, jak ma, ale je strasne blbe tvarovana. Nema zadne vybrani pro hlubsi uchop. Tudiz i kdyz je zamacknuta, tak porad moc vystupuje z ramu a neprijemne tlaci do dlane. Je to neprijemne uz na omak. Kdyz jsem pistol prihlasoval a policistka si ji vzala do ruky, tak prvni, co rekla, tak ze ta dlanovka je strasna a jestli se mi s ni dobre strili? A vzpomenula, ze vic lidi, majitelu Kimberu na dlanovku nadavalo. Pri strelbe je to jeste horsi. Kamos nedostrilel ani 5 ran a vratil mi ji, ze se to neda drzet, ze je to neprijmne. Ja jsem tento problem s dlanovkou vyresil tim, ze jsem koupil a vymenil dlanovku za dlanovku z modelu Raptor, ktery ma normalne tvarovanou dlanovku s podbrousenim pro hlubsi uchop.
A dlanovka je uplne na houby. Ona funguje, jak ma, ale je strasne blbe tvarovana. Nema zadne vybrani pro hlubsi uchop. Tudiz i kdyz je zamacknuta, tak porad moc vystupuje z ramu a neprijemne tlaci do dlane. Je to neprijemne uz na omak. Kdyz jsem pistol prihlasoval a policistka si ji vzala do ruky, tak prvni, co rekla, tak ze ta dlanovka je strasna a jestli se mi s ni dobre strili? A vzpomenula, ze vic lidi, majitelu Kimberu na dlanovku nadavalo. Pri strelbe je to jeste horsi. Kamos nedostrilel ani 5 ran a vratil mi ji, ze se to neda drzet, ze je to neprijmne. Ja jsem tento problem s dlanovkou vyresil tim, ze jsem koupil a vymenil dlanovku za dlanovku z modelu Raptor, ktery ma normalne tvarovanou dlanovku s podbrousenim pro hlubsi uchop.
- alkalic
Příspěvek#139 » úte 4. úno 2020, 22:54
Ano přesně jak píše tomas, dlanovka ti prostě nedovolí dostatečně vysokej úchop. Já tam nechal dát dlanovku ed brown a rozdíl v úchopu není jen cítit ten je i vidět (myšleno s nadsázkou ) Já bych to řekl asi tak že ta pistole není uplně blbá ale v této cenovce bych se asi klidně podíval na ten Bul, nemyslím si že mezi nimi bude výraznej rozdíl a Bul má jak jsem psal předtím zdrsnění přední strany rámu což v této cenovce nebývá častý a je to složitější udělat než vyměnit spoušták, ale i ten si myslím bude na podobné úrovni.
- 4mike
- tomas fuk
Příspěvek#144 » stř 5. úno 2020, 12:43
4mike: My jsme se bavili o puvodni pojistce na skoro vsech modelech Kimber, ktera je tragicka a nema vubec zadne podbrouseni/probrouseni pro lepsi, hlubsi uchop a nerijemne tlaci do dlane. Jde spis o hloubku uchopu a lepsiho obejmuti rukojeti a dosahnuti prstem na spoust. Nevim a nechapu, proc tam tu hruzu montuji? Ani Norinco nema takovou prisernou dlanovku.
Jen Modely Warrior, Raptor, Grand Raptor, maji tu dlanovku normalni, jako 99.9% vsech ostatnich vyrobcu 1911. A uz jen samotna vymena za dlanovku z techto modelu je nebe a dudy. Navic pasuje uplne presne bez jakehokoliv dopasovavani. Pro vyssi uchop je samozrejme nutnost brousit, ale to chce malo kdo. Jen ten, co si stavi zavodni special.
Jen Modely Warrior, Raptor, Grand Raptor, maji tu dlanovku normalni, jako 99.9% vsech ostatnich vyrobcu 1911. A uz jen samotna vymena za dlanovku z techto modelu je nebe a dudy. Navic pasuje uplne presne bez jakehokoliv dopasovavani. Pro vyssi uchop je samozrejme nutnost brousit, ale to chce malo kdo. Jen ten, co si stavi zavodni special.
- 4mike
Příspěvek#145 » stř 5. úno 2020, 13:21
alkalic píše:Ano přesně jak píše tomas, dlanovka ti prostě nedovolí dostatečně vysokej úchop. Já tam nechal dát dlanovku ed brown a rozdíl v úchopu není jen cítit ten je i vidět............
reagoval jsem na tohle,
samotná změna dlanovky ruku výš nepustí
btw hloubka jde obvykle taky probrousit ale pak si zalamuješ palec na pojistku a ukazovák je moc dlouhej na spoušť,
já mám nejraději dlanovky Caspian v kombinaci s EB wedge MSH
- tomas fuk
Příspěvek#150 » stř 5. úno 2020, 14:31
Mirne receno. Takova pitomost za par drobnych (rozdil mezi timhle krumplem a normalni dlanovkou) a celou pistoli to degraduje.
Vizualne hnus.
Pocitove hnus.
Pri strelbe jeste vetsi hnus. Ne, ze je pri strelbe nulovy pozitek, ale ten pozitek je tak -10, protoze je to pri strelbe neprijemne a i na terci je to znat.
Vizualne hnus.
Pocitove hnus.
Pri strelbe jeste vetsi hnus. Ne, ze je pri strelbe nulovy pozitek, ale ten pozitek je tak -10, protoze je to pri strelbe neprijemne a i na terci je to znat.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí