GP K100

Glock a spol.

WMartin

Příspěvek#571 » ned 7. kvě 2017, 21:41

Jasně, otázka zněla jestly to jde.?
Jo jde.
Proč?
To je zas jiná otázka.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#572 » ned 7. kvě 2017, 23:06

Nicméně nejen K100, ale i ostatním pistolím, které používají zásobník s plastovým podavačem, toto nesvědčí. Záchyt se o podavač opírá malou plochou. Přes ni následně přetlačujete relativně silnou pružinu, což časem vede k omačkání podavače a riziku nevystavení závěru po poslední ráně.
Na druhou stranu nové podavače stojí pár korun...

redear

Příspěvek#573 » stř 10. kvě 2017, 10:55

Pánové, díky :) nechtěl jsem tu rozpoutat vášnivou debatu. Šlo mi o to, jestli je to tak OK, protože jsem úplný začátečník, a ty dvě cezety co jsem měl v ruce před zkouškami a na nich byly očividně tak obehane že tam nic nebyl problém. Správný komentář - jestli to jde, jo, otázka je, proč to dělat. Nedělat. Chápu. :) dík a pěkný den, dnes večer z ní vylitne první včelka, tak poreferuju. :)

redear

Příspěvek#574 » stř 10. kvě 2017, 21:13

Referuju K100 target MK12. Jedním slovem super. Daleko lepší pocit, pro mě, než s Cz75. Vše chodí jak má, prvních 80 kousků (sb fmj 124gr) ani jedna závada, zadrzka apod. Záchyt padá s ostřejším nasazením zásobníku, to se moc líbilo i kolegovi co byl jako zkušený se mnou. Chválil odladeni spoustě. Takže za mne super, i ostřílený střelec pochválil, dobrá volba. Slováci, díky :)

j.kuntos

Příspěvek#575 » ned 14. kvě 2017, 12:35

Poreferuji svoje zkušenosti. Hledám další pistoli a narazil jsem na tuto, kdy po přečtení příspěvků mnoha uživatelů mě zaujala. Rozhodl jsem se jí vyzkoušet na střelnici K100 Mk12/1 Xtrim. Střelba dobrá, držení, chování také ale co mě dostalo, vystřílel jsem 100 nábojů a měl asi tak 25 závad! Buď pistole podala dva náboje za sebou, takže nešel vyndat zásobník a musel jsem na záchyt a zásobník "vytrhnout" a nebo nedovřela úplně závěr nebo nepodala správně náboj (při střelbě, po výstřelu, takže né chyba střelce). Chtěj jsem jí původně po střelbě koupit, pokud mi sedne a nebýt závad tak do ní jdu ale toto mě naprosto odradilo, za 20t. by něco umět mohla a četl jsem, že pokud se nečistí, tak může nastat problém ale toto! To je prostě naprosto příšerné, s gp končím, za ty peníze jsou tu jiné a spolehlivé pistole.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#576 » ned 14. kvě 2017, 16:30

j.kuntos: Ono zalezi hodne na tom, cim jsi to krmil. Jestli byly spatne naboje, nejake prebijenky ne extra dobre kvality, tak to takhle nekdy dopada. Pripadne jestli mela zbran nalitano uz vic ran, a byl bordel pod vytahovacem = drapkem, tak to pak spatne vytahne hilznu a dalsi naboj narazi do nabojnice co zustala v komore. Atd...

Nic mene, u me GP po spatnych zkusenostech taky skoncilo. Nikomu to nenutim, at si tyhle zbrane lidi kupujou, ale pak prijde nejaky problem a uz si vzpomenou na spatne zkusenosti ostatnich z fora, ja to mel taky bohuzel tak.

Jinak v tydnu jsem byl strilet s HK a kolega vedle mel shodou okolnosti P1 MK12 a jednou se mu taky nedovrel zaver, chvilku na to koukal co se to stalo, tak jsem mu to vysvetlil a upozornil na to, ze nema uzamceno. Naboje FMJ, po vytazeni jsem ho zkusil vlozit do komory a sel tam jak po masle, takze se mu to nejak zaseklo pri uzamceni a neslo vystrelit :!:

Vedle nas strilela jeste CZ P09 a 07 a no problema.

j.kuntos

Příspěvek#577 » ned 14. kvě 2017, 16:42

Střílím jen novýma SB FMJ 115, takže náboji to nebylo. Kolik měla nalítáno nevím, nebyla úplně čistá ale ani extra špinavá a aby po pár nevyčištěních byla nestřely schopná je hrůza. Jo, jak popisuješ, to mi to nedovření bylo asi nejčastější závada. Prostě i když se mi zbraň líbila, gp ne. Místo ní jsem se rozhodl pro dalšího siga.

Elado

Příspěvek#578 » ned 14. kvě 2017, 17:26

že si ako majiteľ siga vôbec uvažoval o gp;-)
za posledných 5 rokov som otestoval (vystrelil z každej min. 400-500 rán) 7 kusov gp, od p1 po x-cal. 4 závadili a zvyšné tri išli ako mercedes. ako správny patriot som jednu aj vlastnil, po druhej či tretej reklamácii išla do sveta.
GP nie je zlá, z výroby má dobrú spúšť, bohužiaľ tá kolísavosť kvality ju u mňa diskvalifikovala.
Jedine kde by som jej to odpustil je šport, tam nejde o život;-) Na druhej strane na šport mi viac sedí celokov.
Na nosenie jednoznačne sig, glock či hk.

Petzold

Příspěvek#579 » ned 14. kvě 2017, 18:19

Možná by bylo dobře napsat koho to byla pistole a zda takhle závadí i majiteli. Tohle na hodně, ale hodně vypadá (ale nemusí to tak samozřejmě být) na občasné přibrždění závěru palcem slabé ruky, někdy obou, při vysokém úchopu. V kombinací s ne úplně "čerstvou" vratnou pružinou je to ale pro K100 skoro signifikantní.

j.kuntos

Příspěvek#580 » ned 14. kvě 2017, 18:41

To Elado: proč ne, mám i zbraně jiných značek a tato mě dle zkušeností ostatních uživatelů nadchla, nejsem značkově zaujatý ;-)

Byl jsem jí vyzkoušet na střelnici LEIKO, byla jejich, stav nevím ale vypadala docela nově. Úchopem to nebylo, spíš naopak, když to zkoušela pak přítelkyně (střílí také aktivně) která má slabší úchop tak to vypadalo takto: zbraň ve střel. pohotovosti, dala zásobník, ruce měla tak že se závěru ani nedotkla, má menší ruce a drží to zespodu, stáhla závěr, vystřelila a závada jak popisuje PosmrkanyKapesnik, a to se dělo co 1-2 výstřely, takže pro ní nepoužitelná zbraň :-D. Správce říkal, po tom, co jsem to s ním konzultoval že při slabším úchopu může zlobit, což je tedy zbraň k ničemu. Mě to dělalo závady tyto méně ale zase jsem měl jiné.

Chápu, že někdo může mít s touto zbraní dobré zkušenosti a nechci Vám jí hanit, jen popisuji svoje zkušenosti, které mě bohužel od této značky na delší dobu odradily. Pokud přijdou s novým modele, půjdu ho určitě vyzkoušet, protože ta rotace hlavně mě nadchla ;-)

Petzold

Příspěvek#581 » ned 14. kvě 2017, 18:51

Ok. Neber to prosí osobně, ale limp wristing, závadění při slabém úchopu....není chyba zbraně a neznamená to, že zbraň je k ničemu.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#582 » ned 14. kvě 2017, 19:02

S občasným nedovřením závěru jsem se potýkal pouze když jsem blbě mazal. Manuál GP mazací body moc neřeší a přitom je to zrovna pro tuto pistoli zásadní. Taky ne každé CLP to zvládne dlouhodobě umazat...
Takže ve výsledku se čas od času vyskytne nešťastný majitel závadící K100, kterému k zázračné opravě stačí správné instrukce a dvě kapky kvalitního oleje :D .

chrobák

Příspěvek#583 » ned 14. kvě 2017, 19:37

Nemyslím si, že je K100 (Mk 12) náchylná na slabý úchop. Po zakoupení nového kusu (nová vratná pružina) jsem si udělal test, kam to lze dovést - stříleno jednoruč. S náboji SB 115gr jsem postupně povoloval úchop, až jsem ji držel lehce jen palcem a prostředníkem. Prostě jen aby mi nevylítla z ruky. A až tehdy to nevyhodilo nábojnici dobře a ta se kousla v okýnku. Je fakt, že tyhle náboje jsou dost nadupané a u slabších přebíjenek by došlo k "závadě" dříve.

WMartin

Příspěvek#584 » ned 14. kvě 2017, 23:05

Já dnes poslal dalších 110ks 115g sb střeliva a bez jediné závady.
Střílel jsem i jednou rukou a pohodec.
Byl jsem po 3. Začínám. Celkem 350ks a na 20 metrů vše v černé.
Pokaždé teda vyčistím a namažu. Pečlivka no.
Takže za mně moje K100 spokojenost.
Teď jsem koupil 124g tak o víkendu zase napíšu.
Pokud půjdou i kámoši, padne i 300ks naráz.

Elado

Příspěvek#585 » pon 15. kvě 2017, 06:49

tak on samotný majiteľ a konštruktér v jednej osobe odporúča na mazanie svojich výtvorov motorový syntetický olej, asi vie prečo:-)

Zpět na