Chci udělat krátká videa rozborek a sborek pistolí všeho druhu

Glock a spol.
CzechJoker

Příspěvek#91 » pát 10. kvě 2024, 05:58

LukynZ píše:Proč to pozadí prosvítá skrz ruce a zbraň?

Protože to není klíčovací pozadí. Klíčovací pozadí musí být dokonale napnuté a musí mít jednotnou barvu, jinak chroma key nefunguje.

Hafajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#92 » úte 14. kvě 2024, 09:27

Ahoj,
co takhle ten prvotni napad realizovat ve spolupraci s komunitou? Kazdy ma doma neco, natoci, zverejnis, hotovo. Mohla by vzniknout velka sbirka, ktera nemusi byt nutne jina tim, ze se bude venovat nikdy nevidenym zbranim, ale proste tim, ze bude cesky komentovana.

DesertEagle

Příspěvek#93 » úte 14. kvě 2024, 12:20

Můj vzor je The Collector. Jeho trezorovka byla moje inspirace a vzor, jeho sbírka je spíš sen. Pelech ve sklepě prostě nestačí, najdi si nějakého profíka jako odpovídající vzor. Jsme v česku tady komunity nefungují ...

seton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#94 » úte 14. kvě 2024, 15:11

Hafajs píše:Ahoj,
co takhle ten prvotni napad realizovat ve spolupraci s komunitou? Kazdy ma doma neco, natoci, zverejnis, hotovo. Mohla by vzniknout velka sbirka, ktera nemusi byt nutne jina tim, ze se bude venovat nikdy nevidenym zbranim, ale proste tim, ze bude cesky komentovana.

Tak jo, mate doma na co natocit ? Myslym tim nejakou slusnou kamerku, na mobilu minimalne full HD radeji 4K, ja bych pripravil misto pro upload a muzu to sestrihat

Hafajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#95 » úte 4. čer 2024, 12:34

Zkus poslat nejaky bodovy scenar. Co si predstavujes aby tam bylo a v jakem poradi. Kdyz to budou tocit do jedne sbirky ruzni uzivaci, at to ma nejakou jednotnou fazonu.

seton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#96 » ned 9. čer 2024, 12:42

Zkusil jsem udelat par otazek, tak kdyz se zamyslite, neco pridate, pripadne neco vyhodite, tak aby to bylo vypovidajici
Nejdřív by se měla alespoň částečně identifikovat osoba, třeba je dotazován pan Aleš z Aše věk 42 let podnikatel v oboru autovozu, nebo něco takového.

Jak dlouho máte zbrojní průkaz?
Jaké skupiny zbrojního průkazu máte?
Jaké skupiny zbraní vlastníte?
Co vás vedlo k tomu, že jste si udělal/a zbrojní průkaz?
Jaká byla vaše první zbraň?
Jak dlouho jste vybíral/a svou první zbraň?
Kolik zbraní celkem vlastníte?
Jak a kde uchováváte své zbraně?
Kam obvykle nosíte jakou zbraň?
Nosíte záložní druhou zbraň? Pokud ano, kam?
Kam nikdy nenosíte svou zbraň?
Jsou nějaké situace, kdy si berete speciální zbraň? Pokud ano, jaké?
Jak často chodíte na střelnici?
Povězte mi něco o vaší zbrani na osobní obranu. Proč jste si vybral/a právě tuto?
Jakou ráži má vaše zbraň na osobní obranu?
Kolik nábojů máte v zásobníku?
Nosíte náboj v komoře?
Jakou ráži má vaše záložní zbraň?
Jakou ráži preferujete u krátkých zbraní a proč?
Jakou ráži preferujete u dlouhých zbraní a proč?
Jaký názor máte na možnost svobodného nošení zbraně?
Účastníte se nějakých střeleckých soutěží? Pokud ano, jakých?
Jaký je váš názor na legislativu týkající se držení zbraní v České republice?
Jaké rady byste dali někomu, kdo uvažuje o získání zbrojního průkazu?
Pokud byste z jakýchkoliv důvodů přišel o zbrojní průkaz, pořídil byste si třeba deringer?
Jaký je váš názor na ochranu svého domu se zbraní? Co si myslíte o konceptu "Můj dům, můj hrad"?

Hafajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#97 » ned 9. čer 2024, 14:37

Tak to je spíš nějaký průzkum. Vyzrazení taktických věcí týkajících se obrany. Pozvánka lupičů a loupežníků :). To asi nikdo adresně sdělovat nebude. A úplně se z toho vytratilo to video o zbraní.

seton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#98 » ned 9. čer 2024, 15:19

No chci mit audio stopu formou rozhovoru, kde by měli zaznít některé z těchto otázek, při skládání videa to jako když najdeš, jestli máš chuť si to zkusit, pojď se na tydle dotazy připravit, řekni si, které chceš a nechceš zodpovědět. No a pak si můžeme skočit na střelnici zastřílet z obou zbraní - ochrana/záloha. Zjistil jsem, že v HD umí můj telefon 240 snímků za vteřinu a to by na detail výhozu hilzny mohlo stačit.
Takže bych jednu kameru mohl zamířit přímo na terč, druhou na zbraň při střelbě, třetí na celek z boku + diktafon. No chci to zkusit.

Jarda.Jezek

Příspěvek#99 » ned 9. čer 2024, 17:44

A když budeš hodně svítit, možná budeš mít jeden snímek i s vylétávající střelou.

DesertEagle

Příspěvek#100 » ned 9. čer 2024, 17:56

.. na tohle ti odpovi 0 lidí ...

Rick

Příspěvek#101 » pon 10. čer 2024, 08:56

Spíš to je o ničem. Plytké, nezajímavé otázky. Jakou ráži preferuješ a proč, to je téma tak na 10-20 minut (jedno video) aby to mělo nějakou hodnotu. Krátká odpověď stylu small talk 9x19 protože je to klasika, to nepřinese nikomu nic. O těch small talk mluví lidi co jsou známé osobnosti, to pak lidi zajímá jakou pistoli má Babiš, ale ne jakou pistoli má Někdo Náhodný. Prostě otázka je to zajímavá když se jde do hloubky, ne když to zaslechneš z rychlíku.

Představení se dává smysl ale nic víc jak jméno a (možná) povolání smysl nedává, pak už jen relevantní věci. Ale NE relevantní ke světu, NE relevantí k témě zbraně, ale relevantní konkrétně k tomu o čem je to ono video.

Abychom si rozuměli -

Host je Franta Ježek, pracuje jako stavbyvedoucí. Je z Pardubic. Má sbírku brokovnic, je myslivec, jednou se k němu vloupali. Má zbroják 20 let, 2 krátké 9x19 a 40S&W, skupiny všechny, zbroják si udělal protože ho měli všichni v rodině, prvá zbraň byla vzduchovka, do lesa obvykle nosí kozlici berettu, záložnou nenosí, krátkou nosí jen v neděli, zbraň nenosí do kostela, krátkou 9x19 si vybral protože mu ji poradil kamarád, náboj v komore nosí, zásobník má naládovaný 10ti, na soutěže nechodí, deringer by si pořídil kdyby neměl ZP... (už jen číst je to nuda, viď?)

Smysl dáva - "Jsem Franta, dělám stavbyvedoucího a jsem vášnivý myslivec už 20 let a mám sbírku asi 50ti brokovnic - a jsem tu abych mluvil o výhodách kozlic a dvojek."
Smysl nedáva - "Jsem Franta, dělám stavbyvedoucího a jsem vášnivý myslivec už 20 let a mám sbírku asi 50ti brokovnic - a jsem tu abych mluvil o castle doktríně."
Tak z toho uděláme něco jako "Jsem Franta, dělám stavbyvedoucího a jsem vášnivý myslivec. Jako myslivec mám osamocenou horskou chatu, do které se mi jednou chtěli vloupat když jsem tam spal - bál jsem se o sebe, ale stejně tak jsem se bál bránit se. Dnes budeme mluvit o castle doktríně."

CzechJoker

Příspěvek#102 » pon 10. čer 2024, 10:17

Proč Franta nenosí pistoli do kostela? Když jsem chodil do kostela já, pravidelně tam byly minimálně 3 - 4 ozbrojení farníci, nepočítaje ty, kteří mají zbraň doma. Tohle mi přijde jako zajímavé téma.

seton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#103 » pon 10. čer 2024, 12:18

Zatim si to strihnu sam se sebou a uvidim to byl prvni nastrel.

Rick

Příspěvek#104 » pon 10. čer 2024, 20:25

Franta už s námi není. Žil-byl jen asi 10 minut v mé fantazii, po dobu co jsem psal onen příspěvek. Už se nedovíme proč věci dělal nebo nedělal. Možná byl jako věřící přesvědčen, že pokud umře v kostele, půjde rovnou do nebe. A pokud by ho znesvětil násilím, i když v obraně, pak ho čeká peklo. Nebo možná ho tam nutila chodit manželka, a když ho tlačila pistole na opasku nemohl v klidu dřímat. Nebo když nezlobil, manželka mu dovolila po mši jít na pivo s kamarády. Nebo možná myslel, že to není potřeba, protože viděl pouze cenzurovanou verzi Kingsman (snad někdo pochopí referenci).

Franta mi bude chybět. Hlavně uměl mluvit k věci, čím by nám všem mohl jít příkladem - ať je to jeho odkaz ;)

seton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#105 » úte 11. čer 2024, 08:25

Budiš mu země lehká, přitom to byl takovy simpaťák

Zpět na