Koupě plastové pistole

Glock a spol.

JirkaCV

Příspěvek#76 » stř 16. říj 2024, 19:12

Kámoši asi nevlastní PPQ/PDP. Škoda.

JYbour

Příspěvek#77 » stř 16. říj 2024, 19:57

Pravda, dnes bych jako striker bral určitě PDP a naopak bych ani zadarmo nechtěl Arex Deltu, to bylo to nejhorší, co jsem kdy držel v ruce, no cena úměrná (ne) kvalitě.

Murphy

Příspěvek#78 » stř 16. říj 2024, 21:34

V cem hodnotis deltu tak negativne?

JYbour

Příspěvek#79 » čtv 17. říj 2024, 07:17

Velice tenký materiál pažbičky, ta se po lehkém stisku prohýbá, otřesná povrchovka, zářezy na závěru jsou tam jak nakreslený fixou, tj. nefunkční, pistole nejde natáhnout, protože prostě klouže. Jinak střílí normálně, ale to by mně nestačilo, když je takovej výběr na trhu.

Murphy

Příspěvek#80 » čtv 17. říj 2024, 09:26

O mekke pazbicce jsem jiz cetl a taky jsem ji nenapadne pri vyberu v obchode promackal a srovnaval s G19 a H11 pro. Ale rozdil mi neprisel tak zasadni, abych podle toho menil rozhodnuti.
Ty namalovany carky na zaveru jsou pravda a uznavam, ze natahnout a zaroven zmacknout zachyt zaveru neni nejjednodussi. (Uz jsem i zvazoval, jestli by hrany nesly malinko pribrousit, aby byly ostrejsi...)
Jsem rad, ze jsi mi ted neodhalil neco zasadnejsiho, o cem jsem nevedel.

kolombo

Příspěvek#81 » čtv 17. říj 2024, 12:22

No, koupit zbraň a pak ji upravovat pilníkem bych za šťastné nepovažoval :-)
Po nákupu té první většina lidí kupuje i další a tam už upraví zadání podle zkušeností a potřeb :-)

Murphy

Příspěvek#82 » čtv 17. říj 2024, 12:58

Zatim nemam uplne potrebu kupovat dalsi. Radsi naposiluju prsty a zvladnu tenhle zaver.
Navic mne bavi se ve vecech stourat a ani do jednoho z revolveru jsem si zatim netroufnul. ;-/
Ale ono to casem prijde oboji, jak se znam, jak dalsi pistole (s kohoutem?), tak detailni rozborka revolveru. A mozna i lehke pohlazeni a priostreni tech kresbicek na zaveru dremlem. 8-)

Kazdopadne, kdyz odhlednu od sveho sklonu veci dodelavat, Arex Delta mi neprijde nepouzitelna, jen trosku narocnejsi na sevreni prstu. A za ty penize, jako prvni pistole...

Krevel

Příspěvek#83 » čtv 17. říj 2024, 13:06

Já mám asi fakt nějakého jiného Arexe nebo jsem Herkules, protože s natahování závěru nemám sebemenší problém (rozhodně mi to nepřijde horší než ČZ) a press check dělám dvěma prsty za ty přední zářezy, pravda se záchytem závěru taky trošku bojuju, ale to je asi spíš věc toho záchytu. Zase se mi aspoň nestává jako u glocka, že si omylem spustím závěr, když vyprázdním zásobník. Co se týká povrchovky, tak zatím drží mnohem lépe než u kolegova Glocku 19, já po 7000 ranách, spoustě sušení a nošení už vidím nějaké opotřebení, ale jeho glock podobného stáří už vypadá výrazně používaněji. Jediný co bych v tomhle Arex vytknul je, že čep co drží hřbet a ten od záchytu zásobníku začínají rezivět od potu, takže musím sehnat nové nebo je znovu načernit.
Ta měkká pažbička je pravda, ale je měkká jen na těch bocích, na hřbetu a čele je bez deformace, tak nevím co je s tím za problém.
Ale chápu, ne každá pistole sedne každému, mně třeba naprosto nesedí pistole od ČZ, opravdu jsem chtěl být patriot a v podnikovce a na střelnicích jsem strávil dost času, ale žádná mi prostě neseděla.

Henry

Příspěvek#84 » čtv 17. říj 2024, 13:56

Opavak99: jaký jsi měl pocit z toho Glocku 48?

Opavak99

Příspěvek#85 » čtv 17. říj 2024, 16:17

Mám menší ruku, takže manipulace a střelba byla fajn :) zpětný ráz byl pro mě citelně větší než u G19, který je zatím můj favorit.

Opavak99

Příspěvek#86 » čtv 17. říj 2024, 16:18

Jinak jsem začátečník, takže je to třeba brat s rezervou. Myslím, že ani s jednou zásadní chybu neudělám.

kolombo

Příspěvek#87 » čtv 17. říj 2024, 17:18

Pro malou pistoli platí jedno pravidlo, má malý zásobník.
Glock 48 = kapacita zásobníku (standard): 10

Což je sice prima na nošení, je malá, ale jako totální začátečník potřebuješ hlavně trénovat a drilovat. Už při prvním kurzu budeš řešit nedostatečnou kapacitu, ale budeš umět rychle vyměňovat zásobníky :-)

Petr z Braníka

Příspěvek#88 » čtv 17. říj 2024, 17:36

A to je důležitá zručnost! Jak řekl kdysi Pavel z HT: "učte se rychle převíjet. Až to jednou bude zapotřebí, tak buď přebiješ rychle, není budeš přebíjet do konce svého života" ;)

JirkaCV

Příspěvek#89 » čtv 17. říj 2024, 18:51

Proto mě na HT v základním kurzu obranné střelby učili kombinaci nouzového a taktického přebití. Konec ironie.

Zpět na