Nový Glock gen 5 - spoušť

Glock a spol.

sova

Příspěvek#136 » pát 4. srp 2023, 12:18

Tak jsem si pořídil Glock Performance Trigger a musím říct, že už po prvním vyzkoušení je to oproti standardní spoušti nebe a dudy. Jen pro kontext, nemám zkušenosti s laděnými zakázkovými spouštěmi ani nastříleno statisíce, jsem jen rekreační střelec. Rozdíl je vidět na první pohled, je sofistikovanější, nejsou to jen výlisky zaklesnuté do sebe, je tam i kousek hezké strojařiny a je to teda cítit i "na první namáčknutí". Už samotný jazýček spouště je mnohem příjemnější, pojistka se zatlačí celá do jazýčku a netlačí do prstu. Na původní spoušti (nevím jestli je to standard u všech) jsem měl nekonzistentní chod - travel, zeď, pak se to ještě o kousek namáčklo na další zeď a cvaknutí. Performance Trigger má travel konstantní v celém chodu, jasně vymezená zeď a cvak. Bomba! Reset velmi podobný, někteří říkají, že je trochu delší, ale bude to taková nuance, že subjektivně to nemohu říct. Odpor s dodávanou stojinou mi na první dobrou přišel tak akorát, no jelikož máme všichni doma i mínusovou, tak to pak vyzkouším i s ní.
Instalace je na chvilku, jen si dávejte pozor, jak je to sestavené. Před instalací jsem si chtěl vyleštit notoricky známá místa tisícovkou smirkem, nepodíval jsem se jak to mají udělané, celé se mi to rozpadlo a pak jsem hodinu laboroval, jak má být správně naháklý domeček spouště, protože se mi spoušť nevracela úplně dopředu a nefungovala pojistka :-D Jinak táhlo taky trochu drhne o záchyt závěru, tam to chce taky trochu přeleštit, ale to už jsou drobnosti, s kterými si každý poradí (nebo se to samo ochodí)..
No a jelikož se spoušť u Performance Trigger sama vrací úplně dopředu, tak to vyvolává dojem, že je natažený závěr a měl jsem tendenci ji vymačkávat (protože standardní spoušť samozřejmě zůstává vzadu a je na první pohled vidět, že závěr není natažený), Ale to je pouze o zvyku :-)
Suma sumáru, za těch 2 400 Kč, které jsem za to dal, je to vynikající upgrade. Čistě na nošení asi zbytečné, ale kdo má alespoň trochu sportovní tendence, tak není o čem. Ani bych se nedivil, kdyby to skončilo tak, že tak jak se teď ke glocku automaticky kupuje mínus stojina, tak se místo ní automaticky kupoval Performance Trigger :-)

JYbour

Příspěvek#137 » pát 4. srp 2023, 13:15

Sportovní ambince, no právě. Já s touhle spouští zažívám euforii desítek na terči, ALE nevím, jestli právě tohle chci mít na G19, kterou bych používal na sebeobranu a nošení. Takže za mě je ideální tak na G17 na sport a střelnici, ale na nošení bych asi nechal (poladěnou) stock.

Sobiho

Příspěvek#138 » pát 4. srp 2023, 14:24

To sova: Po resetu spouště, respektive při návratu, cítíš taky "vykopnutí" spouště dopředu do nulové polohy?

sova

Příspěvek#139 » sob 5. srp 2023, 06:12

Sobiho: Ničeho takového jsem si nevšiml, ale zaměřím se na to. Mám G19.
JYbour: Já bych se toho asi nebál, nic nebezpečného tam nevidím. Ale chápu co tím myslíš, někdo si na nošení bere i těžší stojinu, aby to vystřelilo fakt jen když to bude rvát. :-) Podle vkusu každého soudruha. :-)

MKabar

Příspěvek#140 » úte 19. zář 2023, 21:09

Tomak

Příspěvek#141 » pát 29. lis 2024, 11:56

Byl by tu někdo, kdo má GPT a jezdí na LOS, kde by mě nechal zmáčknout? :)

CzechJoker

Příspěvek#142 » pát 29. lis 2024, 14:19

JYbour píše:Takže za mě je ideální tak na G17 na sport a střelnici, ale na nošení bych asi nechal (poladěnou) stock.

Ta spoušť je velmi podobná spouštím, které má standardně osazené např. Walther a tam taky nikdo neřeší, že by byly nebezpečné. Mám ji v G19 a normálně nosím na apendixu, hned nad mazlíkem.

Sobiho

Příspěvek#143 » pát 29. lis 2024, 20:19

Naprostý souhlas GPT taky nosím standardně a stejně jak CzechJoker ho nosím nad mazlíkem! Tedy nad svým a beze strachu! :D

faajn

Příspěvek#144 » ned 1. pro 2024, 12:45

Jsem si řekl, že do Glocka nebudu cpát peníze. Mám to na nošení...(no ale taky s tím chodím na střelnici)
Tovární spoušť je pro mne opravdu tragická. Je to asi jediná věc která mě na G fakt strašně s... Měl jsem ji u puškaře na přeleštění a moc to nepomohlo. Ta druhá zeď a nepříjemný propad za ní pořád je. Takže si po spoustě chvály GPT taky pořídím. Koukal jsem taky na Apex, ale tam už to je strašných peněz a jistě bych nevyužil.

Tomak

Příspěvek#145 » ned 1. pro 2024, 13:37

Pokud přeleštění puškařem nepomohlo, vyměnil bych puškaře. Včera jsem komplet spoušť vyndal a vyleštil tak, že jsem přesvědčen o tom, že mi gpt nemá co nabídnout. K tomu jsem trochu zkrátil pružinu blokace. To taky udělá svý. Mám to tak na všech G.
Případně můžeš taky mít na tu spoušť nároky, který nemůže splnit.

CzechJoker

Příspěvek#146 » ned 1. pro 2024, 17:15

Tak GPT je především v principu úplně jiná spoušť, to je jako kdybys řekl, že ti email nemá co nabídnout, protože máš fax.

Héfaistos

Příspěvek#147 » ned 1. pro 2024, 18:12

Tomak píše:...vyleštil tak, že jsem přesvědčen o tom, že mi gpt nemá co nabídnout...

Ono až ti někdo dá osahat poladěnou GPT s kvalitním jazýčkem, tak věř, že bys své přesvědčení změnil. Stejně jako všichni ti, které jsem nechal střelit ze svých Glocků, kde mám poleštěné GPT střeva + TANGODOWN VICKERS TACTICAL CARRY TRIGGER.

Tomak

Příspěvek#148 » ned 1. pro 2024, 18:36

Mě stačí, že je ta spoušť čitelná a plynulá a že mám na všech G spoušť prakticky stejnou. Jiná mě už dál neposune.
S jazýčkem spoustě jsem třeba problém nikdy neměl.
Ono hlavně záleží na tom, co je s tím člověk schopen nastřílet a ne, jak moc úderný názvy mají ty vnitřnosti.

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#149 » sob 14. pro 2024, 13:58

Prosím, poradí někdo, kde sehnat ke spoušti GPT pro 5 gen. kovový jazýček spouště? Nějak se mi edaří nic najít. A snažím se hledat poctivě :-)

wratko

Příspěvek#150 » ned 15. pro 2024, 00:36

Tomak píše:Pokud přeleštění puškařem nepomohlo, vyměnil bych puškaře. Včera jsem komplet spoušť vyndal a vyleštil tak, že jsem přesvědčen o tom, že mi gpt nemá co nabídnout. K tomu jsem trochu zkrátil pružinu blokace. To taky udělá svý. Mám to tak na všech G.
Případně můžeš taky mít na tu spoušť nároky, který nemůže splnit.

Ja som teda tiež bol proti tomu meniť spúšť, hlavne keď som do svojej G19 dal vyleštenú spúšť z G17 s hladkým jazýčkom. Takto som nalietal cez 5000 ran + hodiny sušenia, až som si raz skúsil GPT a.... odvtedy mám GPT aj ja :D GPT je proste ešte o krok ďalej...

Zpět na