Hromadná objednávka SW Bodyguard 2.0
Glock a spol.
- georgej
Příspěvek#1 » čtv 5. pro 2024, 16:55
Dobrý den,
o tuto zbraň mám vážný zájem, ale bohužel v tuto chvíli ještě není na českém trhu dostupná. Proto ji objednám u společnosti, která je schopna ji z USA dodat. Bohužel mi řekli, že v USA je v tuto chvíli vyšší poptávka než nabídka, a tak se na dodání objednávky do ČR bude čekat. Předtím, než objednávku zadám, bychom se mohli spojit. Kdyby nás bylo více, snad bychom prosadili rychlejší dodání na hromadnou objednávku. Pokud se k objednávce chcete přidat, prosím napište mi na georgejarolim@gmail.com. Prosím jen vážní zájemci, kteří chtějí objednávat nejpozději v lednu 2025. Nechce se mi o tom moc diskutovat nebo polemizovat, já rozhodnutý jsem. Takže jen ti, co to vidí stejně.
S dodavatelem se domluvíme předem e-mailem a pak si každý sám zadá svoji objednávku na e-shopu a on to objedná pro nás všechny hromadně.
o tuto zbraň mám vážný zájem, ale bohužel v tuto chvíli ještě není na českém trhu dostupná. Proto ji objednám u společnosti, která je schopna ji z USA dodat. Bohužel mi řekli, že v USA je v tuto chvíli vyšší poptávka než nabídka, a tak se na dodání objednávky do ČR bude čekat. Předtím, než objednávku zadám, bychom se mohli spojit. Kdyby nás bylo více, snad bychom prosadili rychlejší dodání na hromadnou objednávku. Pokud se k objednávce chcete přidat, prosím napište mi na georgejarolim@gmail.com. Prosím jen vážní zájemci, kteří chtějí objednávat nejpozději v lednu 2025. Nechce se mi o tom moc diskutovat nebo polemizovat, já rozhodnutý jsem. Takže jen ti, co to vidí stejně.
S dodavatelem se domluvíme předem e-mailem a pak si každý sám zadá svoji objednávku na e-shopu a on to objedná pro nás všechny hromadně.
- georgej
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#7 » pát 6. pro 2024, 09:47
No nevím, přijde mi to hodně optimistické.
Cena zbraně je cca 340 USD, to odpovídá celní ceně 333 EUR.
K tomu připočítej náklady na exportní povolení v USA, náklady na dopravu, náklady na celní řízení, vlastní clo, náklady na zkušebnu a zápis do CRZ a ve finále 21 % DPH. Opravdu trváš na výroku, že cena bude maximálně o 25 % vyšší? Já ji odhaduji minimálně ve výši 18 tisíc za kus, a to je hodně optimistický odhad.
Jako zasmušilý kritik a nesebevědomý pochybovač si dovolím predikovat, že pokud dnes nestíhá nabídka pokrývat poptávku v USA, kvůli nějakým pěti kouskům někam do tramtárie se nikdo nepřetrhne. Určitě by se vyplatilo počkat, až výrobce uvolní zbraň pro export a současně lokální distributor přiveze nějaký slušný kontingent zbraní, ve které se pochopitelně náklady rozpočítají.
Cena zbraně je cca 340 USD, to odpovídá celní ceně 333 EUR.
K tomu připočítej náklady na exportní povolení v USA, náklady na dopravu, náklady na celní řízení, vlastní clo, náklady na zkušebnu a zápis do CRZ a ve finále 21 % DPH. Opravdu trváš na výroku, že cena bude maximálně o 25 % vyšší? Já ji odhaduji minimálně ve výši 18 tisíc za kus, a to je hodně optimistický odhad.
Jako zasmušilý kritik a nesebevědomý pochybovač si dovolím predikovat, že pokud dnes nestíhá nabídka pokrývat poptávku v USA, kvůli nějakým pěti kouskům někam do tramtárie se nikdo nepřetrhne. Určitě by se vyplatilo počkat, až výrobce uvolní zbraň pro export a současně lokální distributor přiveze nějaký slušný kontingent zbraní, ve které se pochopitelně náklady rozpočítají.
- Bulls.eye
-
Sarkafarka.Loupeznik - Příspěvky: 558
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#9 » pát 6. pro 2024, 11:28
Souhlas s Jokerem, u Liry se posledně zvedly ceny dovezených modelů o cca 4 tisíce(z nějakých 18 na 22k). takže u této pistole co stála v minulé generaci 15 tisíc, bych čekal cenu 18+. Navíc nevím kdo má být tím dovozcem, kdysi jsem sháněl OR SW MP9 2.0 a bylo mi z ofiko kanálu řečeno, že ČR je pod hranicí rozlišovacích schopností pro am. dodavatele. A že sem jde to, co v USA zbyde, na nějaké objednávky konkrétního kusu mohu zapomenout. A jestli je to někdo kdo vozí zbraně na své triko, tak bych očekával ještě vyšší marži.
- georgej
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#11 » pát 6. pro 2024, 12:42
Nadchlo tě něco, co jsi v životě nedržel v ruce? Jako láska je slepá, ale nebylo by lepší to nechat chvilku vyhnít, než jít bezhlavě do objednávky zajíce v pytli? Chápu, že v téhle ráži na trhu velký výběr není, ale i tak...??? Tohle není sběratelský kousek s historií, ale obyčejný plasťák, navíc s omezenou dostupností náhradních dílů, zásobníků apod.
US cena je sice lákavá (i s tím, že je potřeba k ní připočítat daň), ale vícenáklady spojené s jejím získáním jsou za mě neobhajitelné. Až Banzai doveze várku třeba 100 ks, cena se rozpočítá a per unit bude nižší. Ale i tak to nebude žádná láce.
US cena je sice lákavá (i s tím, že je potřeba k ní připočítat daň), ale vícenáklady spojené s jejím získáním jsou za mě neobhajitelné. Až Banzai doveze várku třeba 100 ks, cena se rozpočítá a per unit bude nižší. Ale i tak to nebude žádná láce.
- Héfaistos
Příspěvek#12 » pát 6. pro 2024, 13:30
Např. u Rugerů je finální cena u nás zhruba těch + 25% oproti retail ceně v USA. Jenže těch Rugerů se sem vozí relativně dost a ve velkých hromadných zásilkách (dováží je tuším MPI které je potom distribuje lokálním smluvním obchodníkům). U takto sólo dovezené várce zbraní to vidím spíše na minimálně +35% a možná i víc, těch +50%, jak zde kdosi nasal, by také nemuselo být, bohužel, nereálných, neboť poptávka v USA momentálně převyšuje nabídku. Takže ač se mě tato pistolka taky zamlouvá, já si počkám až na oficiální pultovou cenu v ČR a podle ní se zařídím. Zas TAK moc ji nepotřebuji.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí