Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection

Glock a spol.

To-Těžko

Příspěvek#991 » pát 25. říj 2024, 17:24

Nazdar ve spolek. Ať lehce nastíním můj záměr. Chtěl jsem kupovat Walthera PDP, ale na živo mne celkem zklamal :roll:

V mém hledáčku je i SFP9, která je léty prověřená. Před lety jsem jí měl půjčenou a bylo to fajné střílení. Ale někde jsem četl i slyšel, že ve spoušťáku praskají pružinky a je problém s dílama.
Tak se chci zeptat, jak jste se spolehlivostí s SFP9 vy ? Případně i počet výstřelů a závad napoví.
Moc děkuji za odpovědi :mrgreen:

Indian

Příspěvek#992 » čtv 31. říj 2024, 12:27

Mám SFP9 od prosince 2017. Do dneška vystříleno cca 30000 nábojů (mívali jsme na počátku tréningy 2x týdně 2 hodiny - vždy cca 200 až 250 nábojů spotřeba). Dodnes jsem jaksi nepotřeboval rozmontovávat na pistoli nic navíc oproti návodu k čištění. Žádná pružina nepraskla ani se neunavila. Hlaveň pořád dobrá, není vyšlehaná, střílí přesně. S ergonomií zbraně jsem velmi spokojen. |A náhradní díly jsem dosud žádné nepotřeboval. IWB holster mám od OnGear. S SFP9 neuděláte chybu, pokud se nepokazili za těch 7 let.
Zbraň se velmi snadno čistí, povrch je dobře opracovaný, takže prach moc neulpívá na povrchu součástí.

Pentlochnap

Příspěvek#993 » stř 20. lis 2024, 10:22

Zdravím komunitu střelců a předem se omlouvám za neznalost a nezkušenost.

Dost mne uchvátila Heckler & Koch SFP9 L OR (Optic Ready), vyzkoušel jsem si střelbu a vůbec zacházení a prostě mi sedí.
Proto uvažuju, že si ji v dohledné době pořídím.

Taky bych k ní rád kolimátor a tak se rozhlížím a zkoumám.
Co mi příjde strašně zmatečné, je jak usadit kolimátor na pistoli - jestli a jaká destička bude třeba. Vlastně nechápu proč není jednotný standart, nebo alespoň dohoda mezi výrobci.
Taky mi padla do oka akce u Habresto a tak se snažím přijít na to, který pistolový kolimátor by byl ten pravý. Raději bych se držel v nižších cenových hladinách, ale nechám si poradit.
Proto tedy - poradíte který?
Se kterým bude nejméně starostí?

Děkuji

To-Těžko

Příspěvek#994 » ned 8. pro 2024, 13:09

Zapoměl jsem napsat průběh mého rozhodnutí.
Heklera už chvilku mám doma, 3x na střelnici a máme 450 nábojů za sebou. Vše k naprosté spokojenosti :mrgreen: Předpokládám, že to takhle zůstane.
Z mého pohledu jde o nadčasovou zbraň, která malinko upadá v zapomění.

Indian: Díky za tvůj příspěvek, i ten pomohl v rozhodování. Obávám se, že 30000 nábojů v životě nenastřílím, ale je dobré vědět, že zbraň na to má ;)

Rottwik

Příspěvek#995 » pon 9. pro 2024, 22:16

Pentlochnap: podle Tvé počáteční omluvy za "neznalost a nezkušenost" soudím, že asi začínáš. Nebylo by lepší,naučit se střílet normálně?

Gimpel

Příspěvek#996 » úte 10. pro 2024, 09:25

........ ,,Hlaveň pořád dobrá" .......

Stran německé H&K jsem četl, že u pistolí prý ,,nevadí" dokonce ani koule v laufu a prásknout tam druhou.
Prý to jen mírně sníží životnost hlavně ale vydutí údajně nenastane.

xxviktor

Příspěvek#997 » úte 10. pro 2024, 19:22

To byl myslím nějaký test u Mark 23. Úplně bych to asi nevztahoval na všechno, co opustí fabriku.

Gimpel

Příspěvek#998 » úte 10. pro 2024, 22:53

To je možné. Mk. 23 SOCOM reprezentuje unikátní klenot, to po všech stránkách. Četl jsem tehdy moc hezký článek, co za požadavky, parametry navymýšleli si na tento.
Pak ověřovali wolovem, zda všechny splněny jsou a byly.

Do mojí ruky beznadějně velká zbraň. Zároveň velikost zhruba jako Škorp. Jinak bych tuto vyjímečnost dávno na hraní měl.
Střeleckou zkušenost s klenotem nemám.

xxviktor

Příspěvek#999 » stř 11. pro 2024, 19:03

V Praze v Prague Armory ji mají. Tak jednou za rok si ji půjčím, už jen kvůli tomu, jak je vtipné, jak je ta pistole obrovská.

Gimpel

Příspěvek#1000 » stř 11. pro 2024, 21:55

Co je na tom pravdy, že díky tlumenému odemykání závěru = rozfázování do delšího časového úseku, prý skoro nekope?

Střílel jsem z HK USP kompakt v .45 ACP, tovární S&B a tak zajímavě měkkou pětačtyřicítku, možná potkal leda v podobě .45 GAP, či snad ani to ne.

rudohor

Příspěvek#1001 » pon 16. pro 2024, 09:51

Vazena spolocnost, som zaciatocnik. Skusil som na strelnici SFP9 a pocitovo mi padne do ruky tak skvele, ze sa mi chce kvikat od radosti. Neviem, ktory z vymenitelnych gripov tam mali, ale trafili mi. Problem: pri vystrele citelne zabrni prst na spusti. Nie je to neznesitelne, po 50 ranach nemam na prste ziadne viditelne skody, iba pocitove. Nerobi mi to ziadna porovnatelna konkurencia - glocky, PDP, echelon, APX... Nieco podobne a este vyraznejsie citim s mikrokompaktami - hellcat, g43. Prosim, je to vlastnost SFP9 alebo je to vadny kus alebo mam vadny uchop ci spustanie? Mozno by som si doprial SFP9 domov ako svoju prvu kratku a riskol by som aj legendarne zlu dostupnost nahradnych dielov, keby nie tej spuste.

Gimpel

Příspěvek#1002 » pon 16. pro 2024, 10:55

SFP9 neznám, že se nevyjadřuji a nemohu.

G43 nic takového nedělá. Jeden mám. Střílel i z jiného kusu.

Jarda.Jezek

Příspěvek#1003 » pon 16. pro 2024, 15:42

Natáhni závěr (bez nábojů ve zbrani).
Stiskni spoušť a přirozeně lehce drž stisknutou stále stejným tlakem, jaký byl potřeba ke spuštění bití.
Natáhni znovu závěr.

Jestli při pohybu závěru cítíš pohyb spouště, tak pistoli neber. Slušná pistole do spouště nekope.

Mimochodem, já tenhle pohyb cítím i u glocka. Holt každý jsme jinak citliví, ale brnění prstu je už opravdu moc.

KapitánPacička

Příspěvek#1004 » pon 16. pro 2024, 18:45

rudohor: Tohle kopani do prstu jsem zazil nejhorsi a nejcastejsi u CZ P10 C i S, kde jsem strilel asi z 5 zbrani a vsechny to delaly. Nektera vic, jina min. U jedne P10C jsem malem nebyl schopen vystrilet ani 50 ran a ukazovacek me doslova brnel a byl jakoby bez citu. Taky pamatuju ze jsem to zaznamenal i u Glocka 17 i Canika. Taky PM Makarov a dal si nevzpominam.

Ale taky jsem strilel z nekolika SFP9 a pamatuju si, ze jedna kopala do spouste hodne neprijemne, az jsem z toho byl rozcarovany, bo HK je moje oblibena znacka. Nic mene, tohle bylo asi vyjimecne, bo jsem snad ani tady nepostrehl, ze by na kopani spouste u SFP9 byly stiznosti.

Takze zaver je asi ten, ze mechanizmus strikeru pistoli, je na tohle nachylnejsi.

Jestli budes kupovat nove SFP9, tak doporucuju koupit co mozna nejnovejsi model.

All: Chtel bych se zeptat majitelu SFP9L ( Match) na onen vymezovaci "O" krouzek na hlavni. Jakou asi tak ma vydrz v poctu vystrelu, kdyz budeme brat v potaz pravidelne cisteni a mazani. Takze zadne extremni zateze ani strelba v pisku atp.

Rottwik

Příspěvek#1005 » pon 16. pro 2024, 19:16

Rudohor: to brnění do prstu mi u SFP 9 a Hellcatu dělá pouze u prvních několika výstřelů pokud střílím plnohodnotným (továrním) střelivem. U Hellcatu pocitově víc. Pokud použiju přebíjené s menší prachovou navážkou, tak nic.

Zpět na