Springfield Hellcat

Glock a spol.

cartmann

Příspěvek#856 » pon 13. led 2025, 13:45

koutlosh: prave naopak, mas uz novejsi, kdy se to zacina prodavat jako jedna zbran Hellcat PRO. Tim i vybava je trosku jina. H11 se svetlovodem se tady prodavala/prodava, protoze Rakousko a Nemecko maji tritium jako zakazanou latku. Tak to bylo tzv. pro evropsky trh.

MACIK

Příspěvek#857 » úte 14. led 2025, 14:21

Panove, neni tu, prosim, nekdo ze severni Moravy s Hellcatem Pro Comp, kdo by me nechal parkrat vystrelit? Docela o nem uvazuju, ale rad bych si ho zkusil. Na oplatku muzu nabidnout vyzkouseni nejake jine zbrane, ARka, kosy, 1911 .45 apod.

Chvili jsem mel Ruger Max-9, ale ten mi moc nesedel, navic tam nesla dat svitilna protoze nema listu. Ted jsem uvazoval o G43X, ale prijde mi pomerne neposedny :D A nebo nejsem jen zvykly. Tak vkladam nadeje do Hellcatu s integrovanym kompenzatorem :) Na bezne noseni ted mam 4" Walther PPQ M2 a snesl bych trosku mensi...

matyashisko

Příspěvek#858 » úte 14. led 2025, 16:44

H11 bez comp skace o maly kusok menej ako 43x, nedavna skusenost. Nie je to zasadny rozdiel. No na PPQ to zdaleka nema v ramci pocitu pri strelbe.

MACIK

Příspěvek#859 » stř 15. led 2025, 21:07

No prave, s PPQ se mi strili skvele, ale na to noseni je to horsi... Tak doufam, ze ten comp tomu Hellcatu jeste trosku pomuze.

matyashisko

Příspěvek#860 » stř 15. led 2025, 23:13

Takto:
S PPQ som jednoruc pomerne rychlo trafil 5 visiacich tanierovych tercov vedla seba na 10 metrov.

S H11 Pro obojruc som sa na 5m pri mierenej pomalsej strelbe sotva udrzal v 15cm kruzku. A hlavne slabou rukou som pistol nemal ako poriadne udrzat, kedze ta rukovat je uzka.

Najlepsie fakt vyskusat sam...

BananaJoe

Příspěvek#861 » čtv 16. led 2025, 11:07

matyashisko píše:Takto:
S PPQ som jednoruc pomerne rychlo trafil 5 visiacich tanierovych tercov vedla seba na 10 metrov.

S H11 Pro obojruc som sa na 5m pri mierenej pomalsej strelbe sotva udrzal v 15cm kruzku. A hlavne slabou rukou som pistol nemal ako poriadne udrzat, kedze ta rukovat je uzka.

Ahoj...na 5m soustřel větší než 15cm? Za mě tady úplně zbytečně děláš špatné jméno jinak velice povedené pistoli. Z Hellcat PRO jsem střílel a ano spoušť je tvrdší, ale určitě nestřílí hůř, než moje G43x, se kterou na 10m udržím soustřel v 7cm kolečku (když ne, vím, že to není chybou pistole).

cipis

Příspěvek#862 » čtv 16. led 2025, 11:20

O jakem soustrelu mluvite? To prece nema dve hlavne ...

BananaJoe

Příspěvek#863 » čtv 16. led 2025, 13:32

cipis píše:O jakem soustrelu mluvite? To prece nema dve hlavne ...

Myslím, že rozumíš, co je tím myšleno. Jestli tvému sluchu více libozvučí rozptyl, tak prosím.

...ještě mi napiš, jestli mám říkat úderník nebo zápalník ;)

matyashisko

Příspěvek#864 » čtv 16. led 2025, 13:54

BananaJoe píše:

Ahoj...na 5m soustřel větší než 15cm? Za mě tady úplně zbytečně děláš špatné jméno jinak velice povedené pistoli. Z Hellcat PRO jsem střílel a ano spoušť je tvrdší, ale určitě nestřílí hůř, než moje G43x, se kterou na 10m udržím soustřel v 7cm kolečku (když ne, vím, že to není chybou pistole).

Ahoj, netvrdim, ze pistol je zla. Len proste, ak je niekto zvyknuty na PPQ, tak to je velky rozdiel pri komforte pri strelbe, ovladatelnosti a tym padom aj vysledku.

BananaJoe

Příspěvek#865 » čtv 16. led 2025, 15:03

matyashisko píše:
BananaJoe píše:

Ahoj, netvrdim, ze pistol je zla. Len proste, ak je niekto zvyknuty na PPQ, tak to je velky rozdiel pri komforte pri strelbe, ovladatelnosti a tym padom aj vysledku.

Ok, možná jsem tvůj příspěvek špatně pochopil. Pro mě vyzněl tak, že Hellcat Pro netrefí stodolu zevnitř, což prostě není pravda. A ano uznávám... má své limity, řadím jí pořád mezi pistole na nošení.

Henry

Příspěvek#866 » čtv 16. led 2025, 15:07

A jaké limity podle tebe má?

BananaJoe

Příspěvek#867 » čtv 16. led 2025, 19:19

Henry píše:A jaké limity podle tebe má?

Tak třeba ta spoušť v základu (určitě za zmiňovaným PPQ zaostává). Je to živější jako malej Hellcat, g43x, g48 a jim podobný. Pak jelikož mi do mojí malý až střední ruky (až na úhel) pasovala podobně fajn jako g43x, tak to není úplně pro velký packy...prostě to ještě pořád není plnotučná kompaktní pistole.
Ostatně kdyby to byla super čupr univerzální pistole, asi by ji HS/Springfield sama nekanibalizovala novým větším Echelonem compact.
Ale znovu opakuji, ta pistole je v rámci kategorie určitě v top 3, co můžeš na nošení koupit.
Navíc ty sympoš ceny origo zásobníků.

Henry

Příspěvek#868 » pát 17. led 2025, 08:05

A ta spoušť je tvrdá nebo drhne? Co mířidla? Jak se s tím tedy dá tak nějak nastřílet jaký to má rozptyl?

kumpa

Příspěvek#869 » pát 17. led 2025, 10:52

Mam s H11 Pro nastrileno nejakych 2500 a na 20 metru jsem konzistentně v černém (mezinárodní pistolový terč). Na 25 uz semtam něco ulítne. Spoust je tvrdší, ale je to o tréninku a mířidla standardní pevná. Mam tu pistolku fakt rad.

Henry

Příspěvek#870 » pát 17. led 2025, 12:34

kumpa: díky za odpověď tak jsem si to zodpovězení otázky představoval jasně a stručně a výstižně a ještě se zeptám proč myslíš že to 20 m to jede a potom na 25 už to není ono? Je to strháváním nebo pistolkou?

Zpět na