Springfield Armory Echelon

Glock a spol.

Traser

Příspěvek#106 » úte 21. led 2025, 19:34

Traser píše:
MaroH píše:Začíná se mi stávat (cca jednou za 30-50 ran), že po výstřelu nedojde k natažení, většinou u druhého náboje v komoře). Tedy náboj je v komoře, ale spoušť nelze stisknout (nedojde k resetu?). Musím pak vyndat zasobnik, vyhodit náboj, znovu jej napaskovat a znovu natáhnout. Nastřílel je cca 400 nábojů, dělá mi to zhruba posledních 150. Tušíte prosím někdo, čím by to mohlo být a co na zbraní zkontrolovat?

Zdravím Tě, mám cca 600 ran a ještě se mi toto nestalo. Schválně jsem Echelona rozebral a myslím, že problém bude někde u přerušovače spouště a nebo prostě někde okolo vyhazovače. Zkusil jsi pořádně promazat a rozhýbat? Doufám, že to pomůže, abych v vpřípadě stejného problému věděl......

Pardon.... Okolo blokace úderníku.

Traser

Příspěvek#107 » úte 21. led 2025, 20:04

Zkoušel jsem teď závadu nasimulovat. Na prvním obrázku je vidět čep, pod kterým jezdí táhlo spoustě. Na druhém je patrné, že když čep "zaleze", tak táhlo vychází do strany a spoust, resp. přerušovač nefunguje zůstává "viset "
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Traser

Příspěvek#108 » úte 21. led 2025, 20:08

Obrazky

MaroH

Příspěvek#109 » stř 22. led 2025, 10:28

Díky za fotky a za pomoc. Zatím jsem prováděl jenom "zakladni" údržbu, COG jsem zatím nevytahoval, takže zkusím a uvidím. Zatím díky:-)

Dukosak

Příspěvek#110 » stř 22. led 2025, 16:52

Echelon 4.0 compacty se budou dělat ještě ve dvou dalších barvách, takže pokud někdo nechce černou, tak bude na výběr FDE a zelená

samui

Příspěvek#111 » ned 2. úno 2025, 18:12

Traser

Příspěvek#112 » ned 9. úno 2025, 11:27

Zdravim majitele Echelonu, po dlouhém uvážení jsem se rozhodl pořídit nějaký kolimator. Zatím jsem konkrétní nevybral. Kdo a jaký máte? Za rady a foto díky.

Desertfox83

Příspěvek#113 » ned 9. úno 2025, 12:20

Holosun scs-320, za mě esteticky nejlíp na Echelon sedí. Nepřesahuje a výřez taky vyplní téměř celý, takže tam není skoro mezera (někomu to může vadit, když osadí menším kolimátorem). Samotný kolimátor mě funguje dobře, trošku více vysvícená tečka asi kvůli automatické regulaci jasu, ale na běžnou střelbu to nevadí. Dá se to i vyřešit překrytím senzorů takže to tolik nesvítí, ale mě jako začátečníkovi jasnější tečka vyhovuje.

Desertfox83

Příspěvek#114 » pát 14. úno 2025, 10:36

Konečně jsem něco více vystřílel, tak můžu dát menší info. Momentálně mám nějakých 2500 vystříleno, z toho prvních 500 bylo přes mířidla, pak jsem osadil Holosun SCS-320. Montáž bez destičky snadná, bylo nutné pouze zkrátit šroubky dle návodu a zatím vše sedí a drží. Má za sebou jeden kurz DP1 a jinak běžná střelnice. Závad 0 a střílel jsem výhradně Alsy a Getloady. Spoušť si sedla a po zajetí je ještě lepší, manipulace výborná a ani minimalistický záchyt závěru v ničem nevadí a dá se pohodlně ovládat. Celkově nemám pistoli co vytknout a myslím, že je to dneska jedna z nejlepších voleb u strikerů.
Kolega pořídil Compact a tak jsem měl včera možnost si z něj taky vystřelit. Úchop je pro mě na hraně, musel bych si hodně hlídat malíček při přebíjení, ale není to nic, na co by se nedalo zvyknout. Jinak se zásobníkem OK a dost příjemně to tlačí ruku nahoru, takže je úchop hodně jistý. Co se střelby týká, v podstatě jsem nezpozoroval rozdíl v chování proti mému Full size. Za mě tedy i Compact 1*.
P_20250213_164442(2).jpg

CzechJoker

Příspěvek#115 » pát 21. úno 2025, 16:39

Tak jsem to taky pořídil, původně jsem zvažoval Glock A-CUT, ale neřešilo by to věci, které mi vadí.
Světlo je Fenix GL23R, konečně udělali něco bez stroboskopu, kolimátor zatím Vortex Defender CCW. Originální šroubky od HS jsem pochopitelně žvejknul, je to bláto. Originál šroubky od Vortexu (M4x0,7, 9,8 mm) sedí dobře. Použil jsem modrý loctite a utáhl momenťákem na 2 Nm.
Zadní hřbet jsem nechal střední, který je nasazen z továrny.
Překvapilo mě pěkné zpracování uvnitř, včetně skluzavky do komory, která se blýská jako psí kulky. Takhle má vypadat skluzavka a ne ten smutný příběh, který dělají v Brodu...
Teď ještě vyvětrat na střelnici, doladit kolimátor a laser, což proběhne zítra.

echelon.jpg

Jambolero

Příspěvek#116 » pát 21. úno 2025, 18:56

No hezké. To zbarvení je cerakot?

Jinak já mám objednaný kompakt. Držel jsem v ruce jak full size tak kompakt a měl jsem strach jak by se ten full size nosil jako EDC. Velikostně je to jako G17 akorát o chlup užší. A G17 gen.3 už mám a na nošení nic moc.

Ty ho máš jenom na střelnici nebo i jako EDC? Mě přijde takhle osazený jako dost velké bago.

CzechJoker

Příspěvek#117 » pát 21. úno 2025, 20:08

Závěr bude asi cerakote. Na nošení mám G43, G19, G32 nebo P01. I když i tohle se dá nosit, ale asi hlavně v zimě.

CzechJoker

Příspěvek#118 » sob 22. úno 2025, 19:11

Tak napoprvé to bylo zajímavé. Spoušť má úplně jiný charakter, než jsem zvyklý z klasického Glocku, z GPT nebo z CZ, což je logické. Nebudu říkat, že je lepší, jak to někde recenzenti píšou, je jiná. Dá se na ni zvyknout. Vystřeleno kolem 200 ran, vzdálenost od 3 do 50 m. Na mířidla v podstatě bez problémů na plech, s trochou snahy i přes kolimátor, ale přece jen to u pistole pro mě není moc běžné. Postupně jsem se zrychloval a zpřesňoval, což není neobvyklé - z nízkého základu se dobře roste.
Obecně, není to vůbec špatná zbraň, naopak překvapí velmi dobrou ergonomií, promyšleností a cenou. Pokud bude fungovat, tak spokojenost.
Jen pro doplnění, v tuto chvíli mám OWB od Ongearu, udělali mi to na počkání (velký dík, čekat na to šest týdnů by bylo peklo). Během měsíce doplním taktické pouzdro na Safariland. Zásobník jsem strkal, jako obvykle, do pouzdra od ESP (univerzální na dvě stovky). U něho nemusím řešit typ zásobníku, bez problémů tam strčím cokoliv.

Jambolero

Příspěvek#119 » sob 22. úno 2025, 21:47

Díky za info. Spoušť jsem zkoušel na prodejně a líbila se mi. Spoušť u Glocka mi moc nevyhovuje. Jsem zvyklý na Walthera PPQ a tomu je to dost podobné.
Do dvou týdnů by měla být na skladě. Pak budu muset taky zajít do Ongearu pro pouzdro. Nedávno mi tam dělali na počkání IWB pouzdro na PPQ .45 + Fenix 22 GL a spokojenost. Psal jsem RS Holsters, jestli nedělají IWB na Echelona, protože už mi udělali IWB na Steyra L9 A2, které normálně v nabídce nebylo, ale tentokrát mi nabídli jen variantu Sharky a tu vážně nemusím. Měl jsem ji na zkoušku a to pouzdro je takové divné. Zbytečně velké a navíc k němu mají ty úchyty jen na opasek 40mm. Já nosím 45mm.

Zmim

Příspěvek#120 » ned 2. bře 2025, 11:46

Ahoj. Řešil už někdo resp ví někdo, jestli se dají u nás v ČR na Echelon sehnat náhradní díly? Myslím ty hlavní jako je celý vrch případně spodek. Přemýšlím jestli by dávalo ekonomicky smysl mít obě velikosti s přehazováním hlavní části zbraně. Je to vůbec možné a nevyjde to nakonec na stejné prachy jako koupit druhou full size. Ptá se majitel Compactu. Kdyby to vyšlo například na polovinu nákladů celého FS tak mi to přijde zajímavé...

Zpět na