Bodyguard 2.0

Glock a spol.
CzechJoker

Příspěvek#16 » ned 24. lis 2024, 08:03

BTW, trénuješ se zbraní obrannou střelbu, nebo jenom nosíš. Z toho, co píšeš, mám bohužel pocit, že BÉ je správně.

LordSalix

Příspěvek#17 » ned 24. lis 2024, 13:06

Pokud při zasouvání do pouzdra se do spouště něco dostane (šňůrka?), tak je to především chyba střelce. Není důvod spěchat a nepodívat se. Každopádně i pokud se to stane, tak se vsadím, že pravděpodobněji vystřelí DAO spoušt, než Glock s jazýčkem. Kdysi jsem si to zkoušel mnohokrát všemožně nasimulovat a šňůrka nejprve sklouzne po spoušti nejmenším odporem nahoru k rámu a pořádně začne zabírat až tam .. ale tam zase už nemůže zmáčknout jazýček. Mezitím jestli má spoušť pět nebo osm kilo už asi moc velkou roli nehraje .. jakože tlačíš a tlačíš a ono to nejde, ale naštěstí spoušť je tak špatná, že to nedotlačíš.. u zbraně bez kohoutu to nemůže být rozdíl. S kohoutem ano, to je pak vidět .. ale takový výstražník mají i některé moderní zbraně a nebo ke glockům se dá dokoupit (SCD - "Gadget"). Ale opět - člověk to nepotřebuje, jenom to snižuje pozornost a disciplínu.

Gimpel

Příspěvek#18 » ned 24. lis 2024, 13:30

........ ,,nebo jenom nosíš" ......

I kdyby jen nosil, je to čistě jeho a zcela legitimní věc. Případně ovšem i problém.
Ano je to tak, že stoupenců malých, slabých a naprosto neúčinných ráží, že, se vždy rád kolegiálně zastanu.

+++++++

Bodyguard-2 má snad opět DAO, abych nebyl OT na procent sto. Nebo i na něco tropicky horšího :) .

311_Mart

Příspěvek#19 » ned 24. lis 2024, 13:55

Bodyguard 2.0 je striker.

Gimpel

Příspěvek#20 » ned 24. lis 2024, 14:03

Jéé :( . A dík za info.

tomas.s

Příspěvek#21 » ned 24. lis 2024, 19:50

Kluci, bylo by to na jinou diskusi. Když jsem si udělal ZP, tak jsem nadšeně tahal P99 ;) Jenže ... čím jsem starší, tím oceňuji pohodlí a komfort při nošení. Při mé váze kolem 75 kg a 182 cm jsou na mne velký bouchačky vidět (nechci pořád vymýšlet co na sebe).

Vše je o pravděpodobnosti, vyhýbám se potencionálně nebezpečným situacím atd., tedy malá ráže se všemi nevýhodami mi nevadí.

Občas nosím a trénuji hlavně s DAO kuličkovkou (Umarex, kopie P99). Mám na chatě ve svahu "střelnici", bezpečné místo, dá se trénovat dle libosti, s to kuličkovkou se dá velmi slušně potrénovat, včetně pudové střelby a je to zábava ;-)

Uvidíme tedy, jestli se ten Bodyguard 2.0 se sem dostane. Jak píšu, asi by mi stačil i LCP Gen I, nebo Bodyguard Original, nicméně ta 2.0 vypadá fakt dobře. Popravdě jediný důvod, proč tahat "velkou" je kapacita zásobníku a to by tím padlo.

A ještě jedna nevýhoda LCP MAX: v návodu (myslím) je, že se nemá nosit nataženo. Někde se to řešilo, snad to nemá pojistku zápalníku, ale nejsem si jist. ČZ45 také ne, ale je to inertní, tedy v pohodě. Pádová bezpečnost by měla být základ.

PS: samozřejmě s jakoukoli zbraně pečlivě dodržuji bezpečnost. Kdybych při vkládání P99 AS (v režimu DA) nebo ČZ45 tlačil tak, aby to vystřelilo, tak mi spíš spadnou kalhoty, jaká síla je potřeba. Zato u Glocka (nic proti nim, naopak) pár YT s prostřelenou nohou je.

LordSalix

Příspěvek#22 » ned 24. lis 2024, 20:11

Pozor na statistické zkreslení. Glocků se v USA prodaly miliony, hodně milionů. Každý rok se v USA prodá další doslova milion glocků. Mají ho skoro všichni policajti i skoro všichni civilní nosiči. A nebo někdy ve svém životě měli a nosili. Pokud se někdo střelí do prdele, tak je opravdu mnohonásobně větší šance, že vůbec měl v ruce Glocka a ne starou čezetu.

xor

Příspěvek#23 » ned 24. lis 2024, 20:39

tomas.s píše:A ještě jedna nevýhoda LCP MAX: v návodu (myslím) je, že se nemá nosit nataženo. Někde se to řešilo, snad to nemá pojistku zápalníku, ale nejsem si jist. ČZ45 také ne, ale je to inertní, tedy v pohodě. Pádová bezpečnost by měla být základ.

FUD, to je klasická právničina. Z manálu Bodyguarda 2.0
• Do not load the pistol until you are ready to use it. Keep your finger off the
trigger and outside the trigger guard until you are ready to fire.

• NEVER TRANSPORT A LOADED FIREARM. When transporting your
firearm, be sure it is unloaded and locked. Safe and secure transportation
of your firearm is your responsibility

Co jiného je nošení než transport?
https://smith-wesson.canto.com/direct/d ... istols.pdf

Je to striker-fired, na rozdíl od kladiva na LCP/2/MAX, takže ten má zajištěné kladivo. Hádám, že v praxi bude mít na bezpečnost větši vliv pouzdro, což je na každém soudruhovi, jak si cení své nádobíčko. Všechno zmíněné samozřejmě nosit s nábojem v komoře, jinak je to k ničemu.

Gimpel

Příspěvek#24 » ned 24. lis 2024, 23:11

..... ,,Co jiného je nošení než transport?" .......

Stran nuancí Angličtiny, bych si nedovolil odporovati vůbec nikomu. Toto však Česky mám.
Co když ,,transport" znamená, jen přenášení zbraně v době, kdy není určena k použití? Nabitá být prakticky může. Takové to, co sám nikdá nedělám = taška s několika zbraněmi nesena na střelnici. Plus jedna bouchačka na těle, k zabezpečení tašky.
Co takhle?

tomas.s

Příspěvek#25 » pon 25. lis 2024, 07:57

Já mám pocit, že LCP nemá blokaci zápalníku, ale nechce se mi to hledat. Na U.S. fórech to řešili tak, že praxe ukázala, že "je to v pohodě". Jak jsem psal, ČZ45 také ne, ale vzhledem k hmotnosti zápalníku je to inertní, tedy měla by být pádově bezpečná.

Výhody / nevýhody různých mechanismů jsou mi známi a mám je vyzkoušené. Určitě je Glock super zbraň (dá-li se to tak říci) a osvědčil se v mnoha situacích. Pro civila jako já, kdy případná nutnost použití zbraně je zcela minimální (ideálně nikdy), je důležitější potřeba neustřelit si ... viz níže :) a tam to DAO má smysl. Ale znovu: 2.0 s pojistkou za mne také OK. Jako upřímně nedal bych si natažené LCP do kapsy byť v pouzdře :D

xor

Příspěvek#26 » pon 25. lis 2024, 23:07

@Gimpel vše je možné, kdokoliv může napsat výrobci do ameriky. Btw. téměř totožný text má v manualu Ruger. Asi stejní právnící...
@ tomas.s LCP jsou různé: LCP1/2/MAX. Plně natažený/preload není žádný. LCP 1 malinko (a je to znát na dlouhé spoušti). LCP 2/MAX víc. So far nejdou na webu dohledat žádná injuries.

Každý má rovnici míra ohrožení = nepohodlí při nošení (velikost, hmotnost) jinak. Pro mě je i ten nejlehčí a nejmenší LCP1 moc velký a těžký.

georgej

Příspěvek#27 » čtv 5. pro 2024, 16:42

Hromadná objednávka SW Bodyguard 2.0
Dobrý den,
já mám o tuto zbraň vážný zájem. Proto ji objednám u společnosti, která je schopna ji z USA dodat. Bohužel mi řekli, že v USA je v tuto chvíli vyšší poptávka než nabídka, a tak se na dodání objednávky do ČR bude čekat. Předtím, než objednávku zadám, bychom se mohli spojit. Kdyby nás bylo více, snad bychom prosadili rychlejší dodání na hromadnou objednávku. Pokud se k objednávce chcete přidat, prosím napište mi na georgejarolim@gmail.com. Prosím jen vážní zájemci, kteří chtějí objednávat nejpozději v lednu 2025. Nechce se mi o tom moc diskutovat nebo polemizovat, já rozhodnutý jsem. Takže jen ti, co to vidí stejně.
S dodavatelem se domluvíme předem e-mailem a pak si každý sám zadá svoji objednávku na e-shopu a on to objedná pro nás všechny hromadně.

georgej

Příspěvek#28 » čtv 5. pro 2024, 20:09

georgej píše:Hromadná objednávka SW Bodyguard 2.0
Dobrý den,
já mám o tuto zbraň vážný zájem. Proto ji objednám u společnosti, která je schopna ji z USA dodat. Bohužel mi řekli, že v USA je v tuto chvíli vyšší poptávka než nabídka, a tak se na dodání objednávky do ČR bude čekat. Předtím, než objednávku zadám, bychom se mohli spojit. Kdyby nás bylo více, snad bychom prosadili rychlejší dodání na hromadnou objednávku. Pokud se k objednávce chcete přidat, prosím napište mi na georgejarolim@gmail.com. Prosím jen vážní zájemci, kteří chtějí objednávat nejpozději v lednu 2025. Nechce se mi o tom moc diskutovat nebo polemizovat, já rozhodnutý jsem. Takže jen ti, co to vidí stejně.
S dodavatelem se domluvíme předem e-mailem a pak si každý sám zadá svoji objednávku na e-shopu a on to objedná pro nás všechny hromadně.

Téma k řešení objednávky: viewtopic.php?f=18&t=17405

Daleko

Příspěvek#29 » sob 12. dub 2025, 21:29

Už se někde v ČR objevila?

BoroCZ

Příspěvek#30 » úte 15. dub 2025, 09:39

Začátkem února jsem dostal info "dostupnost 4-12 měsíců, až bude, dáme vám vědět". Takže trpělivě čekám :)

Zpět na