GP K100
Glock a spol.
- johnnyjak
Příspěvek#241 » ned 25. led 2015, 16:17
Já si myslím, že na obyčejné nošení je ideální P11 nebo P1S (ale s tou už člověk nemůže střílet Mpi v LOSu, což je škoda).
Na střílení pak K100 (pokud člověk nechce investovat do X-calibura). Mechanicky přesná je sice srovnatelně s P1, ale s větší pistolí je o trochu snazší dosáhnout lepších výsledků.
Možná někomu délka kratší o 1,5cm pomůže při nošení (i když nejvíc se vždy rýsuje rukojeť), já zase ocením delší záměrnou a o chlup lepší chování při střelbě. Každý dle svého
Na střílení pak K100 (pokud člověk nechce investovat do X-calibura). Mechanicky přesná je sice srovnatelně s P1, ale s větší pistolí je o trochu snazší dosáhnout lepších výsledků.
Možná někomu délka kratší o 1,5cm pomůže při nošení (i když nejvíc se vždy rýsuje rukojeť), já zase ocením delší záměrnou a o chlup lepší chování při střelbě. Každý dle svého

- johnnyjak
Příspěvek#242 » ned 25. led 2015, 18:11
Jinak K100 mě stále mile překvapuje. Zejména tím, jak snadno se mi z ní střílí. Oproti většině služebních plasťáků je zpětný ráz i chod spouště (neladěného kusu) o třídu jinde. Co se týká střelby samotné, lepší jsou dle mého názoru jen ocelové pistole se sportovnějším charakterem - např. CZ Shadow, případně laděné zbraně.
Když k tomu přidám životnost, pěkné zpracování, záruku, dostupnost dílů a servisu, výsledkem je spokojený střelec. Myslím, že jsem po pokusech s mnoha jinými konečně našel pistoli, které se po půl roce nebudu chtít zbavit
Když k tomu přidám životnost, pěkné zpracování, záruku, dostupnost dílů a servisu, výsledkem je spokojený střelec. Myslím, že jsem po pokusech s mnoha jinými konečně našel pistoli, které se po půl roce nebudu chtít zbavit

- seton
- JakubCh
Příspěvek#245 » stř 28. led 2015, 19:46
Ja volil K100 i na noseni. 1,5cm kratsi hlaven P1 je k prdu, zrovna tam to dela nejmene. Nejvic "prekazi" pazba. Ale v kydexu se K100 nosi uplne v klidu. Kamarad nosi, co ho znam, jen full size. 6 let Remington 1911 R1. A v klidu, nevadi mu to a nikdo si toho nevsimen ani (az na vyjimky). Normalne nosime oba rifle a kosile pres ne, tam se zbran schova. Pod oblek mi to osobne vyhovuje jeste lepe a zbran se mi s oblekem nosi nejlepe. Ven na hory, do prirody je to uplne ok, jen se to trosku pere s bederakem batohu. V lete uvidime
ale nosim dal kosile, jen misto rifli kratasy. A ty mam zase takove, na ktere dam remen, takze snad take ok. Casem, az se financne zventim...muj sen vzdycky byl Walther PPK, tak bych si ho jednou rad koupil. A to bude malinka zalozka, kterou si vezmu, kdyz by mi K100 zrovna nejak prekazelo v te situaci.

- seton
Příspěvek#246 » stř 28. led 2015, 20:11
Ahoj Jakube,
já P1 / K100 nenosím kvůli chrastění, už se to tu probíralo zhora zdola, jako druhou mám CZ83 v 7,65Br a jako třetí mám Beretta 71 ve .22LR
Uvažuji o další .45 jen abych měl možnost volby.
Nosím tu CZ83, teď se chystám do dřevěných pažbiček, zkusím si je udělat sám....
Co se týká poměrů velikostí, hele tu mám jeden obrázek, už jsem ho tu někde vystavil, ale ono se to snese víckrát.

já P1 / K100 nenosím kvůli chrastění, už se to tu probíralo zhora zdola, jako druhou mám CZ83 v 7,65Br a jako třetí mám Beretta 71 ve .22LR
Uvažuji o další .45 jen abych měl možnost volby.
Nosím tu CZ83, teď se chystám do dřevěných pažbiček, zkusím si je udělat sám....
Co se týká poměrů velikostí, hele tu mám jeden obrázek, už jsem ho tu někde vystavil, ale ono se to snese víckrát.

- elboro
Příspěvek#251 » čtv 29. led 2015, 11:51
Nevím, já osobně mám P1 GP a porovnával jsem to z K100 GP a nezdá se mi, že by byl velký rozdíl v přesnosti na 25 metrů. Stejně, pokud bych chtěl něco na mířenou střelbu, vzal bych x-calibur, nebo x-treme.
Na nošení a na obranku je dostačující, podle mě P1, ale otázka názoru každého.
Na nošení a na obranku je dostačující, podle mě P1, ale otázka názoru každého.
- JakubCh
Příspěvek#252 » čtv 29. led 2015, 19:12
Já si spíše říkal, proč brát kratší, když je dražší a při nošení tady ten 1,5 cm neudělá nic. K100 mám jak na nošení, tak na střelnici. Nemyslím, že by P1 byla horší, spíše jsme na ní neviděl žádné plus. Jo, mít kratší i rukojeť (prostě kratší o 1,5cm na všechny strany, jako to mají CZ), asi jsem ji vzal 
Spíš poraďte, pardi. Dával si na ni někdo světlovodnou mouchu? Pro slepejše mého ražení je to moc vhodný doplněk. Koukal jsem na tu, co GP nabízí (za 800-), nevypadá zle. Akorát bych asi hledal "z druhé ruky", jsem momentálně záhadně nějak švroc
Nebo máte vyzkoušenou jinou mouchu, která v pohodě pasuje?

Spíš poraďte, pardi. Dával si na ni někdo světlovodnou mouchu? Pro slepejše mého ražení je to moc vhodný doplněk. Koukal jsem na tu, co GP nabízí (za 800-), nevypadá zle. Akorát bych asi hledal "z druhé ruky", jsem momentálně záhadně nějak švroc

- seton
Příspěvek#253 » čtv 29. led 2015, 22:13
Co vyškrabat barvu z mušky a dát tam fosforeskujicí barvu viz odkaz na http://los.zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=49&t=5305
Osobně nepujdu do světlovodné mušky, v diskuzích tu bylo kolikrát to vyměňovali, upadlo to, lepili to....
Tonda
P.S.: to si zase poslechnu "Držtre se tématu" , držím odpovídám.
Osobně nepujdu do světlovodné mušky, v diskuzích tu bylo kolikrát to vyměňovali, upadlo to, lepili to....
Tonda
P.S.: to si zase poslechnu "Držtre se tématu" , držím odpovídám.
- elboro
Příspěvek#254 » pát 30. led 2015, 08:35
V tomto osobně souhlasím se setonem. Taky bych nešel do světlovodné mušky.Znám pár na sobě nezávyslích lidí, kterým mucha vypadla, nebo už ji několikrát přilepovali. Jen škoda, že GP nedělá mušky s fosforem, jako třeba glock. Nebo máte někdo jinou zkušennost ?
- mocima
Příspěvek#255 » pát 30. led 2015, 08:56
Jak nedám na K100 dopustit, tak muška se opravdu nepodařila.
Vlákno se mi zlomilo a začalo vypadávat po cca 3000 výstřelů. Na druhou stranu je oprava záležitost max. 3 minut.
Horší je, že i to tělo světlovodné mušky nebude z moc pevného materiálu a po nošení v kydexovém pouzdře mám hrany mušky trochu "deformované". Na míření to nemá vliv, ale je to přeci jen strojírenství.
Vlákno se mi zlomilo a začalo vypadávat po cca 3000 výstřelů. Na druhou stranu je oprava záležitost max. 3 minut.
Horší je, že i to tělo světlovodné mušky nebude z moc pevného materiálu a po nošení v kydexovém pouzdře mám hrany mušky trochu "deformované". Na míření to nemá vliv, ale je to přeci jen strojírenství.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí