Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS

Glock a spol.

gerbil

Příspěvek#421 » stř 2. bře 2016, 17:34

Zdarec chlapi,
dotaz: rozhodl jsem se pro HK P30 LS V3 (9mm) a už od vánoc ji scháním. asi jsem si navymýšlel moc a tak ne a ne ji sehnat. Nevíte o nějakém obchodě, kde by třeba ležela na pultě...? Moravskoslezský kraj, ale +- není problém celá ČR... Corrado v Ostravě ji schání, dovozce prý dodá nějaké kusy v květnu :-(

MKabar

Příspěvek#422 » čtv 3. bře 2016, 10:55

Pojistky jsou k nicemu a akorat hrozne zavazi. Mel jsem pet let LSko a zamerne jsem to nezajistil ani jednou, omylem jsem si to zajistil x-krat pri prebijeni na Losiku. Nejlepsi pojistku mas mezi usima.
Pojistky se nedaji odstranit, ram je jiny a je to zbytecne slozitejsi kvuli nim. Ja si kdysi koupil LS jenom kvuli kratkym zachytum zaveru, ale ty jdou dat i do Lka (coz jsem kdysi jeste nevedel) nebo se ty dlouhe daji urezat a zkratit a nestoji to nic. Jedna P30L SD s delsi hlavni se zavitem je skladem v Bratislave v prodejne hermes.sk (nejlepsi prodejna zbrani, jakou jsem kdy videl, v CR se zadna nechyta, maj skladem skoro vse). Dve L SD uz jsou v CR odtamtud dovezene, cekalo se na ne osm mesicu, nez konecne dorazily.
Veskere papiry na dovoz vcetne standartni nakupky a registracky vyjdou na 2200 celkem a cely gver vyjde na 23 i s papirama. HK jsou na SK levnejsi a maji tam skladem desitky vsech moznych variant i hromadu HK pusek a objednaji bez problemu jakekoliv nahradni dily (dodali mi celkem uz 39 kitu V4.1CH na konverzi na kratky svycarsky LEM a maji skladem vsechny pruzinky, krytky zavitu, kratke zachyty, vsechno co je treba, nic neni problem, jenom to nekdy trochu trva, ale za to uz muze HK v Nemecku a ne oni).
Narozdil od nejmenovaneho ceskeho dovozce HK, ktery jenom ryzuje na gverach a o dily se absolutne nestara, jelikoz na dilech neni poradny vyvar jak na cele zbrani. A jeste lidi krmi blaboly typu, ze HK ma dovolenou (to by mel HK nonstop dovolenou uz od zari 2012 co jsem chtel tri blbe pruzinky po stovce a od te doby nic) a nebo ze pozadovana zbran neexistuje (pul roku predtim jsem ji mel v ruce na IWA a vyfotil jsem ji) a podobne zvasty. Jel bych na SK pro HK i kdyby to bylo drazsi. Nehodlam podporovat prodejce, ktery neposkytuje vubec zadnou podporu. Kup si gver a vypadni a uz neotravuj. Standartni cesky pristup.
V cele CR ve vsech prodejnach zbrani dohromady nemaji skladem tolik H&K pistoli a pusek, jak v Bratislave v jedne prodejne :-). Nemluve o tom, ze si tam muzes rovnout koupit lehkou pruzinku blokace uderniku, niklovanou sear pruzinku (po 3 Eura zhruba), kratke zachyty zaveru, vsechno je skladem a i dily na konverzi na kratky LEM jsou hned k dispozici a krytka zavitu taky. Idealni stav.

Tom Λ

Příspěvek#423 » čtv 3. bře 2016, 11:03

Jenom bych chtěl dodat, že pokud jsi tady někdě z Ostravska, můžeme se klidně domluvit a ty bezpojistkové Lka můžeš testnout rovnou i s tím swissLEMem, já mám bez závitu, MKabar závitovku, tak můžeš porovnat bezprostředně.

gerbil

Příspěvek#424 » čtv 3. bře 2016, 19:51

okr. F-M...
jinak LS mám namyšlenou kvůli designu (kratší záchyt závěru) - ale to se dá - jak uvedeno - řešit, ale i pro tu pojistku. Mezi ušima je ten bezpečnostní prvek snad OK, ale i tak nějak ze zvyku (před tím byla CZ75) bych tam tu pojistku chtěl....
Přes to zadání P30 LS v3 nejede vlak :-)
A tu komunikaci s dovozcem/prodejci nemá smysl komentovat.

Ta Bratislava zní slibně, ale asi nemám nervy na to papírování s tím...

Viklan

Příspěvek#425 » čtv 3. bře 2016, 20:18

Chci se tady zeptat zkušených matadorů do zbraní HK. Mám sice v pytlíčku na stole mířidla Heinie na HK P30, ale zase tady prý v ČR nemá nikdo stahovák na ty origoš co mám doposud na zbrani.To mi řekli v jednom renomovaném českém obchodě se zbraněmi HK.Prý ty Heinie jsou ze super tvrdého materiálu a tak to nikdo nechce vyměnit.Víte někdo o nějaké puškaři, kdekoliv v ČR, co by to uměl vyměnit? Zajedu kamkoliv.

Viklan

Příspěvek#426 » čtv 3. bře 2016, 20:20

Jo a pokud by někdo něco objednával v té Blavě nebo tam jel, připojím se s prosbou o krátký záchyt závěru. Pochopitelně na cestu přispěji. Díky za info k této věci.

MKabar

Příspěvek#427 » pát 4. bře 2016, 00:25

Viklan:
Cekam na tri TRS a tri LEM elbow pruzinky jeste z Blavy. Pochybel mi jeden par
tehle potvor na posledni patou ceskou V4.1CH konverzi. Ty zachyty ti priberu, jak
mi budou posilat ty pruzinky, tak je necham pribalit, stoji cca 1300. Ale je to
fakt celkem zbytecne kupovat, ja mam sice origo kratke zachyty, ale mam je zadara
z HK, jinac bych to taky smiknul (klidne i jeste kratsi nez origo LS pojistky) a
hotovo. Kazdopadne maj je skladem, takze zadny problem pribrat. Kdyby jste se
nekdo bali toho rezani, tak mam k dispozici svuj puvodni par dlouhych, ktere v
zivote nepouziju, takze neni co zkazit.
Kdyby chtel jeste nekdo ty origo kratke (ty dlouhe jsou fakt des), tak napiste SZ,
ma jich tam minimalne tri pary skladem (vsechny dily, co jsem kdy v Blave nakupoval,
objednali vice kusu navic, aby to meli napriste pripraveno - tak se to dela).

Pardon, ale renomovany cesky obchod s HK neexistuje :-D. Jestli se chces
presvedcit, tak se jich zeptej na zakladni rozdily mezi V0, V1, V2, V4 a V4.1 spoustaky u P30
a co to je ten CDA/LEM ;-). Kdyz prodavaji HK zbrane, tak by to meli vedet, je to zakladni
udaj pro zakaznika pri koupi P30.
Hlavni cesky HK dovozce zamestnava lidi, co jsou radi, ze poznaj pusku od
pistole, nedejboze aby neco o te pistoli jeste tak vedeli...no comment.

A ty zvasty o supertvrdem materialu jsou zas standartni "odborny" blabol na ntou.
Prejed blbym pilnikem na nehty pres nejaky roh a uvidime, jak supertvrdy material
to je :-D. Je to odlitek z obycejne slitiny, zadne adamantium. Pan odbornik z
toho obchodu umi akorat tak renomovane veset buliky na nos laikum.
Kolegovi z Brna naky puskar odmitnul namontovat Dawson Precision na Lko, ze pry
to jsou nahovno miridla a ty origo bachrate teckate potvory jsou pry OK. Co
cekate od nejakeho dedy, ktery krome CZ75 + 83 a mysliveckych flint nikdy nic
jineho nemel ani v ruce? Co tam na tech Heinie chces pilovat, kdyz maji montazni
srouby? Zapadnou tam jak po masle a pak se dotahnou sroubem ci srouby, stejne
jako 10-8 nebo Dawson hledi. A musku tam naklepat uz je detail pro schopneho
puskare, stejne tak ji sundat ci lehce upravit pred montazi.
Pripravek potrebujes, kdyby sis to chtel opatrne prehodit doma, bez triskani pres tycku.
Doporucuju 4shooters.cz z Petrvaldu u Ostravy, pan Behal je velice sikovny a levny a
montoval uz miridla na minimalne patero Heckleru (mame tady na divokem vychode
mensi HK klub). A dalsi dvoje 10-8 Performance sety ho cekaji, jenom co mi
konecne dorazi ten posledni tezce opozdeny balicek z USA.

Gerbil:
Ty pojistky fakt akorat prekazej, zvlast pokud mas vetsi ruce (Lko rukavice a
vic). Ten gver nevystreli, pokud neni stisknuta spoust. Ma pricnou blokaci
uderniku, ktera funguje (narozdil od CZ83 atd.).
Chce to jenom trochu vic treninku a vic sebeduvery, ktera prijde s tim treninkem,
manualni pojistky na moderni pistoli jsou tezky prezitek. Zavazi to uplne na
vsem, pokud mas jenom trosku vetsi ruce, tak nebrat. Ted v nedelu jsem strilel s
fungl novym TSkem, melo to placate pojistky a nekolikrat jsem si to pri strelbe
zajistil a to bylo jenom par ran na zkousku. A drzet gver nizko kvuli pojistkam
je onicem, pak se to zveda a nejde strilet rychle.
Pokud chces pro klid duse ultrabezpecny system, neni nic lepsiho nez kratky LEM.
To nejlepsi z obou svetu - bezpecnost kohoutu, ktery je navic porad dole (je to
falesne DAO, kohout dole, ale bici pruzina je stlacena, takze mackas jenom
pruzinu spouste TRS a blokaci uderniku) a porad stejny kazdy vystrel jako u
strikeru.
Ale kdyz chces, tak to strili i v DA, kdyz si vypustis bici pruzinu (kdyz si pri
konverzi nechas puvodni sear s vypoustenim) a nebo kdyz susis nebo kdyz by ti
nahodou selhala zapalka. A pri holstrovani si pridrzis kohout palcem a kdyby se
ti neco zamotalo do luciku (zadrhovadlo z bundy nebo vetvicka), tak to ucitis, ze
se kohout zveda a neprostrelis si nohu jak s Geckem (valna vetsina tehle urazu v
USA bylo bud slavne Serpa pouzdro, nebo Glock idealne jeste s odlehcenou spousti
a nejaky bordel v luciku a bac, aneb pry nejbezpecnejsi gver...).
No a na V4.1CH LEM jsou pojistky uplne totalne zbytecne.
Ani si nejsem uplne 100 % jisty, jestli se to da vubec zkonvertovat, na 95 % by
to melo jit, control lever ma hak na pojistku vepredu dole navic a ty osy
pojistek jsou uplne mimo zvlast, ale nezkousel jsem to nikdy.
No a bonus na zaver - spoust v LEMu je naprosto perfektne hladka, zadne
vicenasobne drhnuti, jak u vetsiny strikeru a pojistky ve spousti ci lamaci spouste atd.

Proste pojistky zabrani leda tak nechtene chtenemu vystrelu, kdyz si to omylem
zajistis. Pokud je nekdo gramlavy "profik", tak mu ani tri sady pojistek
nepomuzou a stejne se podstreli, bo si to secko odjisti a pak se stejne uspesne
podstreli nebo zrobi jiny pruser.
Tenhle vikend jsem na IWA a pristi vikend na seminari na SK, ale muzem se
domluvit klidne pres tyden na Polarce v F-M. Ted v nedelu tam bylo
prehecklerovano - dve P30L SD, P30L, P30 SD (vsechny V4.1CH), SFP9 FDE, USP
Expert. Muzes vyzkouset a porovnat. No problemo kdyz to mas kousek.

Papirovani je v pohode. Nic extra sloziteho. Akorat to povoleni k importu resi
krajske oddeleni, kolega z OV to dostal za pul hodky na pockani, ale druhy jinde
musel cekat tyden, nez mu to vyridili bo to slo pres to krajske oddeleni.
Potrebujes krome nakupky predbezny souhlas k trvalemu dovozu zbrane a zbrojni
pruvodni lidst. 200 Kc + 800 Kc + pak jeste 300 Kc registracka klasicky. No a na
Slovenske strane potrebujes nakupko a taky ten pruvodni list ala 2 x 16,5 Euro.
Celkem 2200, ale P30L SD, ktera podle ceskeho dovozce neexistuje (a ktera by
stala 25000+ jako P30 SD pokud by nahodou zacla existovat) stoji 21 na SK.
Nevim z hlavy jestli maji P30LS skladem v Hermesu, ale tipuju ze nejspis jo. Maj
tam vsechno od Mark 23 a USP pres FDE verze HK45, 45C, HK45T ci HK45CT a vsechny
P30 vcetne P30SK (uz jsou skladem), akorat SFP9 Tactical se zavitem jsou jeste
furt na ceste. A taky tam maji krasnou policku s G28, MR556, MR556 FDE, MR762,
G28 s kratkym predpazbim, HK243 cerna i FDE atd. Vsechny HK flinty za asi mega a
pul na osahani k dispozici. Ceske tzv. renomovane obchody se muzou jit zakopat s
tim jednim pouzitym USP a jednim nahodnym jinym HK :-).

gerbil

Příspěvek#428 » pát 4. bře 2016, 09:19

MKabar: herdex! už jsem v tom mělo docela jasno, co chci a ty tak nahlodáváš! :)
Teď možná trochu HK začátečnický dotaz: ten LEM spoušťák je teda V4...? Jak jsem to tak studoval, tak by mi to asi mohlo vyhovovat. Jen tu páku každopádně potunit a dát krátkou...

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#429 » pát 4. bře 2016, 18:51

Přimlouvám se taky jednoznačně za názor MKabara. Bez pojistky!

MKabar

Příspěvek#430 » pát 4. bře 2016, 20:10

V1 je lehky LEM, V2 je tezky LEM, V4 stredni LEM, V3 je normalni SA/DA, V4.1 je LEM s o tretinu zkracenym chodem spouste (a nejlepsi mozna kombinace pruzin je medium TRS, lehka FPBS, modra origo HS, niklovana match sear pruzinka). V0 byla vojenska verze v LEMu ale s vypoustenim a kohoutem s palecnikem, nedostupne na civilnim trhu. Pokud se konvertuje z V4.1, tak se necha puvodni sear s vypousteci pakou a ta dale funguje. Kohout trochu vycniva diky zkracene draze spouste, tak chrani packu a nehrozi nechtene vypusteni (proto u puvodnich V1, 2 a 4) LEMu nedavali vubec vypousteni. Proste kdo chtel vypustit bici pruzinu, tak musel zmacknout naprazdno jak Glock. Samozrejme i origos LEM se da predelat na kratky V4.1, staci 3 dily rozdilove.

MKabar

Příspěvek#431 » stř 9. bře 2016, 01:29

Jedna dost mizerna momentka z mobilu z dnesni male HK tymove strilecky.

Obrázek

P30L V4.1 s Dawson Precision miridly, kratkym zachytem zaveru a smirgl polepem
P30SD V4.1 s 10-8 Performance miridly, FDE cerakotem a homemade rovnou spousti :-)
SFP9SF FDE prozatim bez uprav
USP Expert s Dawson muskou, Merkle zavazim, lauf nitrid titanu, HK45 pojistky, HK45c zachyt zasobniku

Zbyle dve P30L SD tentokrat chybi. Komplet HK Wild East Team foto nekdy priste.

Abdulexe

Příspěvek#432 » stř 9. bře 2016, 07:19

To je ale hezké péčko!!!

Abdulexe

Příspěvek#433 » stř 9. bře 2016, 07:22

Kucí nějaký tip kam ve vozidle umístit napevno pouzdro na naše kočeny? Vyhrabal jsem dvě pouzdra, které nenosím tak mě napadla instalace do aut... Jedno je imi a druhe fobus. Díky předem za rady!

r626

Příspěvek#434 » stř 9. bře 2016, 08:39

MKabar

Příspěvek#435 » stř 9. bře 2016, 12:32

Pri tretim nebo max ctvrtem vystoupeni z auta tam ten gver zapomenes. A bud budes gver potrebovat a nebudes ho mit sebe a nebo ho nebudes potrebovat, ale taky ho nebudes mit uz uplne plus bude rozbite okenko u auta...

Zpět na