GP K100
Glock a spol.
- ianraider
Příspěvek#181 » čtv 4. pro 2014, 23:45
Bez pojistkový GP tuším není tak ,,normální,, tovární či katalogová konfigurace, ale využívá se především u modelu P1 DAO ! ( jedná se o DAO systém spoušťového mechanismu,kde je bezpečnost docílena prodlouženým chodem spouště a rovněž i jejím zvýšeným odporem ) A pokud se nepletu, tak v pravidlech LOS pasáž Pi jsou jmenovitě zakázané úpravy ,,odstraňující nebo omezující,, pojistný mechanismus... Rovněž v pravidlech pro Pi - ,,zakázané úpravy ,, není zmínka o tom,že je cíleno jen na zbraně s SA spouští,na vyblokování dlaňové pojistky či zrušení funkce manuální pojistky a nebo blokaci úderníku..... ,,odstraňující nebo omezující ,, je jasná definice !!!! Tak mě napadá, proč výrobci zbraní tu ,,blbost ,, nazvanou pojistka na zbraně tedy dávají ??? Předpokládám, že se mi dostane náležitého poučení ,tak šup sem sním 

- cmk
Příspěvek#182 » pát 5. pro 2014, 08:42
Tusis spatne. Bezpojistkova K100 se da uplne normalne objednat u kterehokoli obchodníka, který K100 prodava.
Ano - neni to uplne bezne v tom smyslu, ze patrne vyrazna většina skladovych je s pojistkou...
Ale výrobce to tak uplne normalne dodava - osobne odzkouseno.
Místo radobychytrych stouchancu a vyzev k pouceni navrhuju, aby sis to sel nekam zkusit
Co se tyce toho, k cemu je pravidlo urceno - moc dobre si pamatuju, kdo s tim prisel a jake bylo zduvodneni.
Manualni pojistky SA/DA zbrani tam proste spadly jako vedlesi produkt.
Kazdopadne ti i rad odpovim, proc se tam manualni pojistka dava
a) když to chces vyvezt do státu, mas za to body navíc - abys to mohl prodávat, potrebujes dosáhnout urcite body za bezpečnost
b) ty zbrane jsou primarne delane pro ozbrojene slozky a co takovej mestskej straznik, pokud nemá smulu, ze dostane P-01ku, ale ma stesti a do služby dostane třeba Shadowa - po casti sluzebniho zakroku musí ve stresu ukládat nabitou zbran. Ukládat nabitou zbran SA/DA v modu SA není zrovna bezpecne. V tom stresu jej nutit spoustet kohout přes palec - to je hovadina. Proto mají zbrane sluzebniho typu pojistku.
c) život jde dal, technika jde dal - takze dnes cim dal vice zbrani tu pojistku nemá a ma místo ni vypousteni kladiva ci předepnutého uderniku - tyto zbrane od dobrych vyrobcu jsou podle tebe nebezpecnejsi, nez zbrane s pojistkou?
Muj zaver - nezpochybňuju, ze pravidlo dopada i na manualni pojistky zbrani, ale tato cast je tam podle me nadbytecna (coz jsem rikal uz pri schvalovani pravidla) - manualni pojistka u SA/DA zbrani nemá v LOSu naprosto zadny vyznam.
Proto nevidim jediny důvod, proc prudit lidi na hrane nebo i za hranou pravidel a hledat a vytvaret duvody, proc neco nejde a snazit se je omezovat - kdyz existuje spravne reseni. Uz tak jsme papezstejsi nez papez (zakaz vyblokovani pojistky nemaj ani v IPSC).
K100 ve verzi SA/DA bez pojistky je normalne uz leta oficialne dodavany produkt. Ja osobne to zkusil, nevidel jsem v tom prakticky vyznam, ale pokud někdo tu touhu ma, at si to klidne necha prestavet a neohlizi se na lidi, jejichz zivotni napln je patrne vymyslet permanentne problemy a omezeni ostatním.
A chces-li to slyset oficialne: "Coby osoba poverena sdruzenim LEX rizenim discipliny LOS bych (bez ohledu na to, zda-li rada je nebo není jmenovana) byl ja poslední instance, ktera by resila protest na pouziti zbrane GP K100/P1/P11 ve verzi s SA/DA spoustovym mechanismem bez manualni pojistky s nasazenou tovarni zaslepkou pojistky. Proto z preventivnich duvodu vydavam prohlaseni, ze vyse uvedena uprava je zcela v souladu s pravidly LOS z toho duvodu, ze to je konfigurace oficialne dodavana vyrobcem a bezne objednatelna a koupitelna v CR".
Zaroven vzkaz pro budoucího reditele: "pakliže bude toto prohlaseni zmeneno, jsem moc zvedav, jak organizator rozezna K100 prodanou rovnou se zaslepkou od K100 prodanou s pojistkou a prestavenou na záslepku"
Ano - neni to uplne bezne v tom smyslu, ze patrne vyrazna většina skladovych je s pojistkou...
Ale výrobce to tak uplne normalne dodava - osobne odzkouseno.
Místo radobychytrych stouchancu a vyzev k pouceni navrhuju, aby sis to sel nekam zkusit

Co se tyce toho, k cemu je pravidlo urceno - moc dobre si pamatuju, kdo s tim prisel a jake bylo zduvodneni.
Manualni pojistky SA/DA zbrani tam proste spadly jako vedlesi produkt.
Kazdopadne ti i rad odpovim, proc se tam manualni pojistka dava

a) když to chces vyvezt do státu, mas za to body navíc - abys to mohl prodávat, potrebujes dosáhnout urcite body za bezpečnost
b) ty zbrane jsou primarne delane pro ozbrojene slozky a co takovej mestskej straznik, pokud nemá smulu, ze dostane P-01ku, ale ma stesti a do služby dostane třeba Shadowa - po casti sluzebniho zakroku musí ve stresu ukládat nabitou zbran. Ukládat nabitou zbran SA/DA v modu SA není zrovna bezpecne. V tom stresu jej nutit spoustet kohout přes palec - to je hovadina. Proto mají zbrane sluzebniho typu pojistku.
c) život jde dal, technika jde dal - takze dnes cim dal vice zbrani tu pojistku nemá a ma místo ni vypousteni kladiva ci předepnutého uderniku - tyto zbrane od dobrych vyrobcu jsou podle tebe nebezpecnejsi, nez zbrane s pojistkou?
Muj zaver - nezpochybňuju, ze pravidlo dopada i na manualni pojistky zbrani, ale tato cast je tam podle me nadbytecna (coz jsem rikal uz pri schvalovani pravidla) - manualni pojistka u SA/DA zbrani nemá v LOSu naprosto zadny vyznam.
Proto nevidim jediny důvod, proc prudit lidi na hrane nebo i za hranou pravidel a hledat a vytvaret duvody, proc neco nejde a snazit se je omezovat - kdyz existuje spravne reseni. Uz tak jsme papezstejsi nez papez (zakaz vyblokovani pojistky nemaj ani v IPSC).
K100 ve verzi SA/DA bez pojistky je normalne uz leta oficialne dodavany produkt. Ja osobne to zkusil, nevidel jsem v tom prakticky vyznam, ale pokud někdo tu touhu ma, at si to klidne necha prestavet a neohlizi se na lidi, jejichz zivotni napln je patrne vymyslet permanentne problemy a omezeni ostatním.
A chces-li to slyset oficialne: "Coby osoba poverena sdruzenim LEX rizenim discipliny LOS bych (bez ohledu na to, zda-li rada je nebo není jmenovana) byl ja poslední instance, ktera by resila protest na pouziti zbrane GP K100/P1/P11 ve verzi s SA/DA spoustovym mechanismem bez manualni pojistky s nasazenou tovarni zaslepkou pojistky. Proto z preventivnich duvodu vydavam prohlaseni, ze vyse uvedena uprava je zcela v souladu s pravidly LOS z toho duvodu, ze to je konfigurace oficialne dodavana vyrobcem a bezne objednatelna a koupitelna v CR".
Zaroven vzkaz pro budoucího reditele: "pakliže bude toto prohlaseni zmeneno, jsem moc zvedav, jak organizator rozezna K100 prodanou rovnou se zaslepkou od K100 prodanou s pojistkou a prestavenou na záslepku"

- JakubCh
Příspěvek#185 » ned 14. pro 2014, 02:27
Ahoj, mám od čtvrtka papíry a konečně vybírám první zbraň. K100 je už jasná, jen...našel jsem za 10k MK7 (novou). MK12 bych mohl mít za necelých 13k (také novou). Vyplatí se připlatit si? Kamarád, na kterého hodně dám, co se zbraní týče říká, že jo. Že to není jen v rozborce (která prý byla u MK7 hrozná, měl ji), ale že MK12 je celá dál. Šetřit za cenu podstatného rozdílu nechci, ale zase za 3k mám hodně nábojů, návštěv střelnice, třeba i pouzdro... Co poradíte?
- tomas fuk
Příspěvek#186 » ned 14. pro 2014, 10:14
No to je dost individualni pocit. Ja osobne mam ram Mk/12 a rozborka, sborka je proti Mk/7 hrozna. Mi daleko vic vyhovuje rozbozka Mk/7, kdy povytahnu lucik, jednou rukou drzim pevne pistoli a druhou rukou pretahnu zaver do zadu, hadzvednu zaver a cely zaver vysunu do predu a sundam.
U Mk/12 musis drzet ten pojistny bazmek dvema prsty a uz nemas jak pevne drzet pistoli, tak ti nezbyde, nez ji zaprit o bricho. A druhou rukou manipulovat se zaverem jako u Mk/7. Dost krkolomne.
Jeste abych to upresnil, tak rozborka u Mk/12 jde mnohem snaz, nez sborka. Rozhodnout se musis sam.
U Mk/12 musis drzet ten pojistny bazmek dvema prsty a uz nemas jak pevne drzet pistoli, tak ti nezbyde, nez ji zaprit o bricho. A druhou rukou manipulovat se zaverem jako u Mk/7. Dost krkolomne.
Jeste abych to upresnil, tak rozborka u Mk/12 jde mnohem snaz, nez sborka. Rozhodnout se musis sam.
- JakubCh
Příspěvek#187 » ned 14. pro 2014, 11:38
Ok, a jiné změny na rámu MK12? Četl jsem něco o lepším úchopu (prý), lépe konstruovaný rám, co se týče životnosti (ale nečetl jsem ,že by měl někdo s MK7 problém).
Otázka prostě je, jestli je jediný rozdíl, který jako střelec (a navíc úplný začátečník) poznám v rozborce a sborce. Protože pokud je to jen o těchto dvou věcech, ušetřím fakt skoro 3k (za které mám 100% zbytek nutného příslušenství) a vezmu MK7.
Otázka prostě je, jestli je jediný rozdíl, který jako střelec (a navíc úplný začátečník) poznám v rozborce a sborce. Protože pokud je to jen o těchto dvou věcech, ušetřím fakt skoro 3k (za které mám 100% zbytek nutného příslušenství) a vezmu MK7.
- cmk
- JakubCh
Příspěvek#189 » ned 14. pro 2014, 12:14
Ou jé, jak se rozhodnout. Kdyby to bylo ve stylu "MK12 je o velký kus dále", není co řešit. Ale takhle...smrdím celkem korunou, ale zase ne tolik, abych ušetřil 3k a koupil výrazně horší kus. V Zeleném Sportu jich mají za těch 10k ještě 15 kusů, měl bych se možná rozhoupat...
- dave-cz
Příspěvek#190 » ned 14. pro 2014, 15:23
Mě osobně se nelíbí vytahování lučíku, tak jsem se díval jenom po Mk12. Sborka/rozborka ze začátku docela porod, ale po chvíli to dostaneš do ruky. Dá se tu i najít video, že si to o břicho zapřít nemusíš, ale já to tak dělám.
-----------
Potřeboval bych seřídit mířidla. Lítá mi všechno doleva (cca o 12 cm na 25 m), myslel jsem, že je to rukama, ale jeden správce střelnice mi půjčil jeho pistoli a prý to je zbraní. Hledí je stranově stavitelné, je tam imbusový šroubek, ten povolím, a dál? Zvládnu to sám (nikdy jsem to nedělal), mám to svěřit někomu zkušenějšímu nebo dokonce odborníkovi? Nerad bych si to rozladil úplně.
-----------
Potřeboval bych seřídit mířidla. Lítá mi všechno doleva (cca o 12 cm na 25 m), myslel jsem, že je to rukama, ale jeden správce střelnice mi půjčil jeho pistoli a prý to je zbraní. Hledí je stranově stavitelné, je tam imbusový šroubek, ten povolím, a dál? Zvládnu to sám (nikdy jsem to nedělal), mám to svěřit někomu zkušenějšímu nebo dokonce odborníkovi? Nerad bych si to rozladil úplně.
- JakubCh
- JakubCh
Příspěvek#193 » ned 14. pro 2014, 17:13
Ok, treba nekdo bude vedet. Asi napisu primo panu Kuracinovi, jestli tam je nejaky zasadni rozdil, ktery bude stat za 3k. Rozhodne se ale na K100 moc tesim. Konci hruzovlada strelby z pujcenych pistoli, kdy mi do toho kazdy keca a nemuzu si v klidu strilet a ucit se... 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí