Springfield/HS XD/XDM
Glock a spol.
- jhora
Příspěvek#257 » čtv 23. úno 2017, 09:04
Tak včera jsem vyzkoušel své XDM-45 3.8 Compact a musím říct že je to naprosto vynikající zbraň. I s krátkým zásobníkem jsem měl na deset metrů soustřel kolem 5cm a zkušenému střelci by to šlo asi i líp. Když jsem uhlídal ruce, tak jsem nemohl ani zalepovat, protože jsem měl u středu jen velkou roztřepenou díru. Jsem hodně motivován ještě pořídit XDS-45 do letního počasí, kdy dvouřaďák je těžké schovat. PO pravdě ten krátký zásobník vůbec není špatný pro menší ruku jako mám já. Silnou ruku mám nazbrani včetně malíčku, u slabé malíček přečuhuje a pomáhá lepší stabilitě. Fakt jsem nadšený.
Jedinou výhradu mám k tomu, že do nenabité (nenadrcnuté) zbraně se závěrem vpředu, jde děsně blbě úplně plný zásobník - a první náboj to nenabije správně (zakousl se mi o rampu). Se závěrem vzadu nebo o jeden náboj míň není problém. Ale to může být tím, že ještě není správně ochozená zbraň nebo zásobník. Ten poslední náboj jsem do nových zásobníků dostával dost těžko.
vaclaff: Já kupoval v praze na Leru, dovezli mi to až pod nos i se střelivem
divokejjaryn: Moc pěkné, já mám obyčejný HS-produkt, ten tak pěkně nevypadá a je tam obyč molitan...
Jedinou výhradu mám k tomu, že do nenabité (nenadrcnuté) zbraně se závěrem vpředu, jde děsně blbě úplně plný zásobník - a první náboj to nenabije správně (zakousl se mi o rampu). Se závěrem vzadu nebo o jeden náboj míň není problém. Ale to může být tím, že ještě není správně ochozená zbraň nebo zásobník. Ten poslední náboj jsem do nových zásobníků dostával dost těžko.
vaclaff: Já kupoval v praze na Leru, dovezli mi to až pod nos i se střelivem

divokejjaryn: Moc pěkné, já mám obyčejný HS-produkt, ten tak pěkně nevypadá a je tam obyč molitan...
- tt
Příspěvek#258 » čtv 23. úno 2017, 09:55
Já mám XDM-9 v Compactu a ač mám pracky velké, lepší nastřílím s malým zásobníkem. Moc jsem se tomu divil, ale je to tak. Na střelnici beru oba, ale ten menší mám radši.
Plný zásobník mi do nenadrcnuté zbraně jde dobře, nemohu si stěžovat. Problém jsem zatím neměl žádný. Že jde nový zásobník ládovat doplna ztuha mi nepřijde až tak výjimečné.
Plný zásobník mi do nenadrcnuté zbraně jde dobře, nemohu si stěžovat. Problém jsem zatím neměl žádný. Že jde nový zásobník ládovat doplna ztuha mi nepřijde až tak výjimečné.
- jhora
- audis
- jhora
Příspěvek#266 » úte 18. dub 2017, 14:45
Pokud vím, tak to tak jako tak vyrábí chrovati, záleží jen odkud se doveze. Pokud je to značeno HS Produkt, tak je to přímo od výrobce, pokud Sprignfield Armory, tak to sice vyrobili chorvati, ale pro Springfield, šlo to nejdřív od USA a pak zpět (takové má v nabídce myslím PROARMS). Rozdíl je ve značení závěru (zbraně pro Springield jsou značeny jejich značkou) a v balení - HS produkt má obyčejný kufřík a základní příslušenství (zásobníky, pixla na olej, pomůcka na pucování), SA má lepší kufr a bohaté příslušenství (pouzdro na zbraň, pouzdro na dva zásobníky, nabíjecí pomůcka, příslušenství pro čištění). Taky je podle toho rozdíl v ceně. To co jde přes Zelený sport je všechno přímo od výrobce, tj. méně bohaté příslušenství, ale zase o dost nižší cena.
- alien1976
- audis
- coffee
- jhora
Příspěvek#270 » úte 18. dub 2017, 21:34
Ptal jsem se tam kde jsem ji kupoval (berou od ZS) a tvrdili že ND jsou obyč záležitost a není problém je sehnat - a navíc nejsou potřeba, protože tyhle pistole se prý moc nerozbíjejí. Samozřejmě to mohli tvrdit aby se jim lépe prodávalo, ale vzhledem k tomu že mají dva kusy na střelnici, tak počítám, že vědí co to vydrží, když projde laufem pár tisíc ran.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí