Springfield/HS XD/XDM

Glock a spol.
MKabar

Příspěvek#316 » úte 27. čer 2017, 16:44

21. cervenci 2023 jak jsem nedavno tipoval nebo uz dokonce 2021? :-D :-P

jhora

Příspěvek#317 » úte 27. čer 2017, 16:55

Já pošilhávám po XD-E. Snad taky dorazí brzo :)

Nicméně XD-S v ráži .45 jsem taky ještě nezavrhl...

marat

Příspěvek#318 » úte 27. čer 2017, 22:35

Niaz píše:Tak kdo z pražských si pořídí XDs z fleku? :)

Bral bych hned, jen nevím na kterého pražského prodejce se obrátit, kde bude možnost zakoupit?
Nebo to jde i přímo přes zelenysport.cz?

audis

Příspěvek#319 » úte 27. čer 2017, 23:24

Jde přímo od zelenysport.cz. Zbranebrymova.com se na svém webu chlubí, že vozí od zelenysport.cz a má stejné ceny.

Niaz

Příspěvek#320 » stř 28. čer 2017, 06:25

Jop, u Brýmů mi řekli, že stačí u nich objednat a oni si to stáhnout ze ZS a prodají bez přirážky.

Marate, myslíš že bysme se po tvým nákupu mohli domluvit na ukázání? Rád bych si to XDs prvně vzal do ruky.

jhora

Příspěvek#321 » stř 28. čer 2017, 06:56

Všichni kdo berou od ZS mají stejné ceny, protože musí. Před pár měsíci jsem se na to ptal a bylo mi řečeno, že ZS na tom trvá, aby předešel cenovým válkám mezi obchody (a tím nevyhnutelné ztrátě odběratelů a nakonec i zákazníků).

Takže kdekoliv berou od ZS, tam budou mít ceny ZS, takže pohoda :)

A pokud by někdo ukazoval XD-S někde v Praze, tak se taky přijdu mrknout, je to pořád jedna ze záložních variant, kdyby nebylo XD-E.

Lynx

Příspěvek#322 » stř 28. čer 2017, 08:20

Hezká myšlenka, chvályhodná. Fakt nevím, proč se kartely (tak se takovému jednání říká) zakazují, když to s námi prodejci myslí tak dobře :)

jhora

Příspěvek#323 » stř 28. čer 2017, 08:33

Kartel je dohoda subjektů, např. že budou držet stejné ceny. Tohle je nařízení dodavatele odběratelům, že budou držet jím určené ceny, jinak jim nebude dodávat. To je zcela legální, dělá to tak kde kdo a je to normální například ve světě franšíz, které by bez toho neměly šanci normálně fungovat. Tohle je podobný případ - kdyby začali odběratelé s cenovou válkou, skončí to tak, že jich půlka zkrachuje nebo aspoň přestanou daný sortiment nabízet, protože nebudou schopni dát konkurenceschopnou cenu - a to není dobré ani pro dodavatele (tam je logické proč), ale ani pro koncového zákazníka - nemá pak totiž takovou možnost volby a je odkázán na jeden nebo dva obchody, které díky absenci konkurence nemají žádnou externí motivaci nabízet kvalitní služby.

Samozřejmě to nese i veliká rizika, ale zrovna tady máme kliku a je to k našemu prospěchu :)

PS: Tak mi dochází že jsme OT, za což se omlouvám a doplním raději info k tématu, abych nedostal za uši :D

Teď mi odpověděli ze ZS, že pro XD-E platí totéž co pro XD mod 2: HS produkt slíbil že dodá vešekerý civilní sortiment, ale objednávku na XD mod 2 i XD-E ještě specificky nepotvrdil, narozdíl od toho zbytku.
Naposledy upravil(a) jhora dne stř 28. čer 2017, 08:38, celkem upraveno 1 x.

Petzold

Příspěvek#324 » stř 28. čer 2017, 08:36

Bože, doporučená pultová cena je naprosto běžná praxe po celém světě. Nebo si někdo myslí, že CZUB nebo třeba MPI dělají něco jiného a obchodníci prodávají bez marže ?

To co píše kolega jhora se samozřejmě běžně dělo a děje, že si dovozci hlídají aby "garážníci" nepodsekávali ceny. V konečném důsledku na to vždycky nakonec doplatili koncoví zákazníci.

audis

Příspěvek#325 » stř 28. čer 2017, 08:41

Nechci se účastnit flame, ale já pozitivum nevidím. Dovozce prodá za cenu X a za kolik si to prodám já, je přece můj problém. Klidně dráž, když nabídnu třeba luxusní prodejní servis. Doporučená cena souhlasím, je doporučená.

ptarmigan

Příspěvek#326 » čtv 29. čer 2017, 19:33

Klidně si to můžeš prodat třeba levněji, akorát dovozce ti příště už nic neprodá. Za mne v pořádku.

cipis

Příspěvek#327 » pát 30. čer 2017, 06:31

OT: audis - nikdo neříká, že to můžeš prodat dráž, akorát ne levněji ...

audis

Příspěvek#328 » úte 11. črc 2017, 10:47

Aktualita zelenysport.cz dne 11.7.2017
Dnes jsme obrželi od HS Produkt konečně fakturu na pistole XDS a XD Mod.2, v srpnu-září by tedy mohly být na pultech u vašich obchodníků v dostatečném množství.

tomas fuk

Příspěvek#329 » úte 11. črc 2017, 16:08

Tak ze by konecne? No necham se prekvapit. XD MOD. 2 v .45 ACP chci uz dlouho, tak snad se dockam.

xdman

Příspěvek#330 » sob 15. črc 2017, 20:15

Tak by mě zajímalo, jestli přijdou také nějaké OSP verze. Má někdo nějakou informaci?

Zpět na