CZ 75 P-07 Duty
Glock a spol.
- Dudis
Příspěvek#421 » pon 24. úno 2014, 01:09
Ja myslim ze nezalezi ani na tom jestli je zasobnik plny nebo je tam jenom jeden naboj. Vetsinou kdyz uz tam ten zasobnik s naboji davas tak chces strilet tak ti to setri cas tak jako tak. Pochybuju ze by nekoho uspokojovalo jenom zasouvani a vytahovani zasobniku do pistole. Navic jsem pochopil ze pri klasickem vlozeni to nedela ale musis ze zasobnikem prastit o neco vic nez obvykle
- ripaxxx
Příspěvek#423 » pon 24. úno 2014, 05:33
Tento jev jsem měl zatím u všech zbraní...Beretta, CZ, Glock.
Nevidím v tom žádný problém. Když vím že budu okamžitě střílet tak ho tam klepnu a závěr je dole. Spíš je to pro mě výhoda protože při schazování záchytem mám ruku v nepřirozené pozici a musím upravovat úchop...

- Levit
- ataman
Příspěvek#425 » pon 24. úno 2014, 11:57
ripaxxx píše:Tento jev jsem měl zatím u všech zbraní...Beretta, CZ, Glock.Nevidím v tom žádný problém. Když vím že budu okamžitě střílet tak ho tam klepnu a závěr je dole. Spíš je to pro mě výhoda protože při schazování záchytem mám ruku v nepřirozené pozici a musím upravovat úchop...
Tak až se Ti to projeví znovu, tak si napřed pohlídej prsty kterými držíš zbraň. Podobný jev je velmi často způsobený špatným úchopem zbraně. A pokud opravdu silně zarazíš zásobník do zbraně a dojde ke spuštění závěru se záchytu závěru, je to konstrukční vada, která může ovlivnit i bezpečnou manipulaci se zbraní. S něčím podobným jsem se setkal pouze u samo domo zásahů do zbraní. A už vůbec nerozumím tomu, kdy bys mohl mít při schazování záchytem ruku v nepřirozené poloze. Jo leda jako akčňák s béčkového bijáku co si spouští záchyt závěru palcem držící ruky někde u hlavy, aniž by mířil na cíl

- ripaxxx
Příspěvek#427 » pon 24. úno 2014, 18:02
ataman píše:ripaxxx píše:Tento jev jsem měl zatím u všech zbraní...Beretta, CZ, Glock.Nevidím v tom žádný problém. Když vím že budu okamžitě střílet tak ho tam klepnu a závěr je dole. Spíš je to pro mě výhoda protože při schazování záchytem mám ruku v nepřirozené pozici a musím upravovat úchop...
Tak až se Ti to projeví znovu, tak si napřed pohlídej prsty kterými držíš zbraň. Podobný jev je velmi často způsobený špatným úchopem zbraně. A pokud opravdu silně zarazíš zásobník do zbraně a dojde ke spuštění závěru se záchytu závěru, je to konstrukční vada, která může ovlivnit i bezpečnou manipulaci se zbraní. S něčím podobným jsem se setkal pouze u samo domo zásahů do zbraní. A už vůbec nerozumím tomu, kdy bys mohl mít při schazování záchytem ruku v nepřirozené poloze. Jo leda jako akčňák s béčkového bijáku co si spouští záchyt závěru palcem držící ruky někde u hlavy, aniž by mířil na cílPři správné manipulaci (oběma rukama - záchyt se vypouští palcem přidržující, nikoliv střílející ruky, při míření na cíl, nebo směrem k cíli) nemůže být o nepřirozené poloze řeč.
1. To nevím kde je dáno že se závěr shazuje nestřílející rukou...Při akční střelbě s ní narazím zásobník a při spouštění usazuji ruku. Ale každý to dělá jinak...
2. Konstrukční vada u Berrety, CZ, Glock zároveň? Zbraně vesměs nové! Bez samodomo! To asi není moc pravděpodobné...A řešilo se to i u jiných NOVÝCH zbraní.
3. Každému sedí zbraň nějak jinak a u Glocka musím pro spouštění záchytu přehmátnout abych dosáhl na záchyt a nemusím ho držet u hlavy...U některých jiných třeba problém nemám a dosáhnu střílející rukou.
4. Nevím co pro bezpečnou manipulaci znamená držet zbraň oběma rukama...Zručný střelec ji zvládne i na ocas..

5. Pokud nechi střílet, nemám důvod běhat s plným zásobníkem abych se bál, že když ho doklepnu závěr spustí. Když chci rychlé přebití tak to ocením...
Naposledy upravil(a) ripaxxx dne pon 24. úno 2014, 18:23, celkem upraveno 1 x.
- tslaby
Příspěvek#428 » pon 24. úno 2014, 18:19
Ahoj, informoval jsem se v CZUB na dostupnost nové CZ P-07 na prodejnách a prý by se měla během měsíce objevit na pultech a měla by být k dispozici na vyzkoušení na 12 střelnicích v ČR. Jejich seznam bude na stránkách CZUB
takže já budu celý měsíc plný nedočkavosti 

- petr4271
Příspěvek#431 » stř 26. úno 2014, 22:06
Levit píše:Zdravíčko, dnes jsem byl poprvé na střelnici s Dutynou a párkrát se mi stalo, že při důraznějším zasunutí zásobníku při vytaženém závěru závěr rovnou zacvakl a natáhl náboj.
mě to nedělá ani při razantním zasunutí, ani při jednom či pěti nábojích v zásobníku. Rozhodně ale hledej vinu ve spouštěči závěru. Věřím že kdybych s pistoli ať už se zásobníkem a nábojem v něm nebo bez zásobníku, o něco třísknut tak záchyt závěru sílou třísknutí a setrvačností sjede dolů a vypustí závěr do přední polohy. Tipuji to na "vyhoblovaný" mechanismus na závěru nebo záchytu závěru. Někomu se to hodí, někomu to vadí. Jestli je to vada či ne ať usoudí každý sám.
- mocima
- Int1m1thy
Příspěvek#435 » pát 28. úno 2014, 14:03

Pokud nekdo tuto povazuje za vyhodu tak nevim proc bych snim mel vest nejakou diskuzi kdyz evidentne nema poneni o nicem co se tyka zbrani. Viz. Coooper diskuze.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí