GP K100

Glock a spol.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#481 » ned 5. úno 2017, 01:12

Jkirr: Ono zalezi jake mas vule. O nicem jinem to neni. Ja to pred casem testoval, ze jsem ji uplne odmastil a jestli si to nepletu, tak zacala zavadit po jedne krabicce naboju. Staci par kapek a uz to slape jak ma, alespon u vetsiny K100

Jkirr

Příspěvek#482 » ned 5. úno 2017, 05:04

To je mi jasné ale vždyť to dělá na CNC tak tam to musí být jedna jako druhá, přijde mi to zvláštní

Mac.42

Příspěvek#483 » ned 5. úno 2017, 15:40

i CNC se tupí břity

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#484 » ned 5. úno 2017, 20:16

X-calibur po vystřílení asi 150 velmi špinících přebíjenek (olovo Ares + sypaná S020). Místy nános spalin 0,5 až 1mm, ale pistole fungovala bez závad.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

lukasgs

Příspěvek#485 » stř 15. úno 2017, 12:42

Koupil sem si GP k100 mk12 r.v. 2016 na terčovou střelbu jako novou koncem ledna, musím říct, že zbraň jako zpracováním vypadá luxusně za ty peníze, byl sem velmi spokojen, až do té doby něž sem ji vyzkoušel na střelnici, k100 z 50 nábojů udělala tak 8 závad, tím že se nový náboj kousl a závěr zůstal vzadu, střelivo použito SB 115 gr origo tovární, žádné přebíjenky, zbraň sem před použitím vyčistil a dle doporučení přiměřeně promazal motorvým olejem na kritických místech. Co se týče přesnosti, tak zde taky velké zklamání, s glockem 19 nastřílím nesrovnatelně líp, z čehož vyplývá že k100 byla přešlap a budu jí prodávat. Již jedině Glock! Omlouvám se všem, tímto sem nechtěl nikoho urazit, jen se podělit o zkušenost. U nové zbraně 21 století bych očekával funkčnost a možnost se na ni spolehnout a ne, aby se mi nová věc zakusovala, nemůžu mát zbraň které nevěřím.

BORN_TO_GRILL

Příspěvek#486 » stř 15. úno 2017, 13:09

Stahovat kalhoty po 50-ti nabojich je celkem brzo, ne? Hned bych nehazel pistoli do zita.

Mas nekde zdokumentovano, jak se naboj kousl? Zaver zustal na zachytu? Zkus se trosku vic rozpovidat o zavade, treba nekdo poradi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MKabar

Příspěvek#487 » stř 15. úno 2017, 14:10

Hele, zkus nechat zaver 1-2 dny vzadu. 115gr strely jsou slabe cajicky na fungl novy nezajety gver s tuhou vratnou pruzinou. Heckler, ktery normalne nastrili 50000 bez zadrzky (s cistenim 4 x za tech 50k) se ti novy taky poseka se 115gr strelami, skripe to nabojnice. Kdyz nastrilis aspon 500 ran 124gr a vyse nebo nechas zaver vzadu na zmeknuti pruziny, tak pak uz to slape i s temi cajicky bez problemu. Tak bych to vyzkousel - nechej zaver vzadu, silnejsi naboje a uvidis. Pokud to nepomuze, tak reklamace. Celkem casty jev u K100.
A nastrel neni gverem, ale rukama. Muzes mit special gver za 150k a kdyz to nebudes umet, tak te stejne prestrilim s Tokarevem z druhe svetove. Jestli si zvykly na Gecko, tak je jasne, ze ti to nesedi. Ja treba zase s Glockem netrefim ani vrata od stodoly. A s vetsinou jinych pistoli nemam problem vcetne K100.

mir-e-czech

Příspěvek#488 » stř 15. úno 2017, 16:16

Já byl dneska střílet, vyčištěno, namazáno a sem tam problémek. Ale nikdy při střelbě. Spíš po zasunutí zásobníku a nacpání prvního náboje. Jednou se mi šprajcnul a jednou se úplně neshodil závěr do střelecké pohotovosti. Mimochodem taky MK12 a taky 2016.

Ale všechno to přisuzuji tomu, že je zbraň zkrátka pořád nová, nezajetá. Neměla nastříleno ještě ani 100 včel. Před tím jsem novou nikdy neměl. Tyhle porodní bolesti je třeba přečkat. Až si všechno sedne, vyhladí, zajede tak bude střílet jako víno.

Pořád je třeba myslet na to, že je to zbraň za 13500,- a ne nějakej SIG za 30k. I přesto však je to příjemný střílení. Jen nesmí člověk dělat brzy závěry. A co se týká přesnosti? Musí to být v rukou. Jen mám trochu zvláštní pocit, že jsem lépe střílel s půjčeným Compactem než s vlastní Fullsize. I v jedný zahraniční recenzi, kde srovnával Compact s Full střílel do fleku s Compactem a s Full mu to trochu lítalo. Čekal bych to spíš naopak.

Je třeba nastřílet 500 lépe však 1000 a pak dělat závěry. Bohužel, lidi to u GP často vzdaj a zbraň prodají. Za poslední půl rok byli v ČB takoví minimálně dva. Znát je, tak jsem kupoval od nich.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#489 » stř 15. úno 2017, 17:16

johnnyjak: Ten valecek je tak zapeceny od bordelu, nebo je tak ohryzany i normalne :?: Vypada jako by uz mel nejlepsi leta za sebou, ale mozna ta fotka klame.

Presne tak, kazda zbran chce trosku zajet. Ono mozna by nevadilo s tim doma trosku nasusit, jako stahovani zaveru a vypousteni, at se to trosku obeha i v uzamykani. Ale klidne tam muze byt nejaky jiny error a nebo hold spatna manipulace, treba jen prizvedavani zachytu zaveru... ;)

lukasgs

Příspěvek#490 » stř 15. úno 2017, 20:33

Díky za rady chlapi! Přemýšlím jestli tomu dát ještě šanci, ale prostě sem celkově zklamaný z této zbraně, při představě to mít jako např. služební zbraň, nebo zbraň na obranu a čekat kdy se mi to kousne, tak na to opravdu nervy nemám. Mám zkušenost s cz75d compact vystříleno 3000 - bez závady, osobní zbraň g19 vystříleno kolem 6tisíc taky bez sebemenšího problému. Jinak co si myslíte o ceně, za kolik to prodat ? Koupeno leden 2017 funglovka a vystřeleno 50 ran. díky za odpověď a ještě jednou se omlouvám spokojeným majitelům GP!! Jen sem chtěl tento příspěvek uvést, aby to někomu třeba někdy při rozhodování pomohlo a ušetřil si čas a peníze.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#491 » stř 15. úno 2017, 21:55

K fotce mého X-caliburu: Fotka opravdu klame, na válečku je směs spalin a oleje, stejně tak i šnek na hlavni. Stačí otřít, znovu namazat a jede se dál (ono by to asi fungovalo ještě mnoho desítek ran). Nedovedu si představit, jak by se zrovna tyto plochy mohly ohlodat ;) .
Opotřebení u K100 je spíš vidět na uzamykacích žebrech a odpovídajících vybráních v závěru. Nicméně oproti zamykání Browning - Petter tady ohlazení hran ničemu nevadí.

mikky

Příspěvek#492 » pát 17. úno 2017, 15:40

Co vim, tak u GP pořízených ke "služebním" účelům dělá Kuracina větší vůle, GP totiž jinak bývají velice přesně slícovaný, nic na nich nerachtá a opravdu pak může chvíli (100-200) trvat, než se zaběhne. Pak v pohodě.

btw, špatný přetahování může bejt i úchopem

ggrandcz

Příspěvek#493 » pát 17. úno 2017, 16:46

Tak to já mám jiné zkušenosti. K100 dynamic a P1S. Oboje naprosto ale naprosto bez problémů rovnou z krabice. EDIT: tvrdit, že S&B 115gr jsou čajíčky, je opravdu úsměvné. Kolik normálně tlakých 115gr nábojů je výkonějších?

Roadrunner

Příspěvek#494 » sob 18. úno 2017, 21:14

Jakákoliv zbraň, která je přesně slícovaná, tak se bude minimálně 200 - 300 ran zajíždět. Zažil jsem i u "na krev" spasovaných pistolí, že prvních 50 ran nebyly schopné ani přebít a závěr bylo nutné po každém výstřelu natáhnout rukou. Ale zase to na 25m chodilo jednou dírou. Chce to jen trpělivost. Navíc pokud se z Glocka přejde na SA, tak se prostě bude strhávat. Je to podvědomý naučený cvik. Chce to jen kontrolovat lépe spouštění ;)

Petzold

Příspěvek#495 » sob 18. úno 2017, 21:57

115 gr SB jsou jedny z nejnašvihanějších evropských komerčních nábojů, z 8" karabiny s tím na 100 m padají popry jak podťaté....a ono koukám.... čajíčky :) :)

lukasgs: Ona to rozchodí, neboj. ;)
Naposledy upravil(a) Petzold dne sob 18. úno 2017, 22:03, celkem upraveno 1 x.

Zpět na