Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS
Glock a spol.
- Kalič
Příspěvek#511 » čtv 5. kvě 2016, 17:26
Možná jsem ten podavač dole fakt zabral moc. Zkusím dát jiný a udělám pouze ty radiusy. Vedou je taky na .sk? Stejně bych je potřeboval všechny vyměnit, protože jsou už shora dost orvané od nabíjení. S krmítkem zřejmě nemám cit a asi moc mačkám hilzny na ten plast.
"Nejezdi ted na suro?" Tomuhle dotazu nerozumím.
"Nejezdi ted na suro?" Tomuhle dotazu nerozumím.
- MKabar
Příspěvek#512 » pát 6. kvě 2016, 00:01
Sorry, to vis ostravstina - šuro znamena nakřivo
. Ja rikal, ze jenom zaoblit milimetr ty hrany podle fotky, nic vic aby to nechytalo v tom prechodu o ten prodluzovak. Amici upilovavali cely ten dlouhy plast vzadu, aby pridali 2-3 naboje kapacity a pak se jim to kousalo fest, uplne stejne jak ted tobe. V Hermesu jsem kupoval dva samotne tela zasobniku a dva samotne podavace - podavac stal 2,5 Eura bez DPH, telo 24,1 Euro bez DPH. DPH maj 20 %. Misto dna prijde prodluzovak a delsi pruzina je k prodluzovaku. Takze mam novy zasobac za cca 800 Kc plus 40 USD prodluzovak samozrejme. Tipuju, ze kdyby se koupilo origo dno a origo pruzina, tak by zasobac vysel na nakych 1100 poskladany z dilu, coz je rozdil oproti 1800 normal cena za novy
. Tak kdyby chtel nekdo zasobac, tak objednat na dily, neobjednavat hotovy
, takova mensi finta fň. Ja teda mam ty podavace celkem OK a to mam jeden zasobac, co ma nalitane nekde mezi 40-50 tisici (origo pruzina porad).

- MKabar
Příspěvek#513 » pát 6. kvě 2016, 00:03
Scott Springer rve XDM podavace do zasobacu z P30/VP9, pridava to 2-3 naboje kapacity, ale chyta to zaver jenom tak 50 na 50. Tak vyviji (ale nak mu to trva) komplet nove, aby fungoval stopro i zachyt.
To pak udela 18 ranak z normalniho a z 20 ranaku s prodluzovakem to zrobi 23 v devitce. Cena 17-18 USD.
To pak udela 18 ranak z normalniho a z 20 ranaku s prodluzovakem to zrobi 23 v devitce. Cena 17-18 USD.
- Kalič
Příspěvek#514 » pát 6. kvě 2016, 10:06
O tom, že si dokoupím další tělo zásobníku s podavačem a osadím si na něj origo pružinu a původní botku jsem uvažoval už před časem. Když mi zbyly v šuplíku po smontování toho prodloužení. Jenom nevím, kde to objednat. Asi bych šel i do těch lehčích pružinek. To už přeci nebude stát čerta. Pošli mi nějaké info, kam si mám napsat. Klidně do SZ nebo e-mailu.
Teď mi kolega přinesl do práce originál 2mm imbusový klíč, tak ten prodlužený rozeberu a znovu poskládám o víkendu.
Teď mi kolega přinesl do práce originál 2mm imbusový klíč, tak ten prodlužený rozeberu a znovu poskládám o víkendu.
- Čop
- flint
Příspěvek#517 » stř 18. kvě 2016, 19:57
Chtěl bych poděkovat uživateli Kalič za ochotu a půjčení jeho P30LS - díky moc
Bylo to sice na můj vkus hodně narychlo, ale za to může jen termín na střelnici (nešlo to zamluvit na delší dobu). Pocit ze zbraně mám určitě dobrý. Líbí se mi jak po stránce vzhledu, tak se mi pěkně drží a ovládací prvky jsou dobře dostupné. Vystřelil jsem si cca 100 ran (něco i z kratší P30) a naprosto bez závady. Ze všech, co jsem zatím zkoušel, se mi líbí nejvíc (ještě CZ P-07, ale to jsem si rozmyslel). Asi napíšu objednávku 

- MKabar
Příspěvek#518 » stř 18. kvě 2016, 23:30
Kdybys chtel byt na strelnici do doby, nez P30 udela zavadu, tak bys tam zkysnul na hodne dlouho (me se to jeste nepovedlo za 6 let)
.
Tech sto ran bez zavady bys mohl napsat jako uspech leda tak u te 07. Tisic by u ni byla uz fest haluz.
Prumerny interval cisteni v testu P30 byl co 8000 ran pri nastrelu 91 tisic ran za deset mesicu.
HK45 cistili celkem 4 x za 50000 ran a pocet zadrzek byl cela 1 a to to byl jeste nejspis blby naboj.
Ja cistim P30 asi tak kazdy sudy mesic, pokud nezapomenu. Jestli to ma nastrilene 500 nebo 3000 je fuk.
Zkus to s 07, jestli ti taky odstrili 8000 bez cisteni bez jedine zadrzky (nebo teda spis bez rozpadnuti presneji receno...)
. P30 prezije 150-200 tisic. Po tech 91 tisicich ranach (vetsinou +P strelivem, total mix vsemoznych znacek) se zhorsil rozptyl o pul palce na 20 m (z 1,5" na 2"). Cili bezny uzivatel muze odkazat svoji P30 nejenom synovi, ale i vnukovi. Vyrovnat tohle s 07 tak potrebujes tak 7-12 kusu podle toho jak rychle se ktery rozpadne. Tak co je potom drahe? Gver za 17 tisic, ktery vydrzi s velkou davkou stesti 20000 (a 3-4 reklamacemi plus nekolika opravami) a nebo gver za 22, ktery vydrzi 10 x tolik? Aneb ty vecne ponekud nesmyslne komenty, ze HK je strasne drahe
. Kdyz nastrilim 10000 rocne, tak do dvou let bych mel 07 kaput, s P30 mam vystarane na cely zivot a cena neni dvoj ani trojnasobna. Stoji o 5000 vic.
Kdyby cena mela byt primo umerna kvalite v zavislosti na mistni produkci, tak jedna P30 stoji 150 litru.
Co tri roky si akorat koupim nove pruziny (maji se menit co 25000 ran). Majitel mistni produkce s nastrelem 10000 rocne kupuje za 2 max 3 roky novy gver a to se vyplati...

Tech sto ran bez zavady bys mohl napsat jako uspech leda tak u te 07. Tisic by u ni byla uz fest haluz.
Prumerny interval cisteni v testu P30 byl co 8000 ran pri nastrelu 91 tisic ran za deset mesicu.
HK45 cistili celkem 4 x za 50000 ran a pocet zadrzek byl cela 1 a to to byl jeste nejspis blby naboj.
Ja cistim P30 asi tak kazdy sudy mesic, pokud nezapomenu. Jestli to ma nastrilene 500 nebo 3000 je fuk.
Zkus to s 07, jestli ti taky odstrili 8000 bez cisteni bez jedine zadrzky (nebo teda spis bez rozpadnuti presneji receno...)

Kdyby cena mela byt primo umerna kvalite v zavislosti na mistni produkci, tak jedna P30 stoji 150 litru.
Co tri roky si akorat koupim nove pruziny (maji se menit co 25000 ran). Majitel mistni produkce s nastrelem 10000 rocne kupuje za 2 max 3 roky novy gver a to se vyplati...
- MKabar
Příspěvek#520 » pon 30. kvě 2016, 23:06
HKparts maji novy kovovy prodluzovak pro P30SK temer identicky s tim navrhem do 3D tiskarny:
https://www.hkparts.net/shop/pc/P30SK-F ... p17853.htm
A taky bude verze +1 casem:
https://www.hkparts.net/shop/pc/P30SK-F ... p17880.htm
Az tam budu za cca 2 mesice objednavat nake dily, tak muzu pribrat kdyby nekdo chtel.
https://www.hkparts.net/shop/pc/P30SK-F ... p17853.htm
A taky bude verze +1 casem:
https://www.hkparts.net/shop/pc/P30SK-F ... p17880.htm
Az tam budu za cca 2 mesice objednavat nake dily, tak muzu pribrat kdyby nekdo chtel.
- tslaby
- MKabar
Příspěvek#522 » čtv 2. čer 2016, 21:39
Jasne, neni s tim vubec problem. SK se lisi od P30 jenom tou jakoby druhou blokaci blokace uderniku, spoustaky jsou naprosto identicke. Kamos z Arizony ma V4.1 v SKacku a jeste to ma poladene od Ricka Holma (zkraceny pretravel a reset, vyhlazeny chod a nitridovane dily). Samozrejme idealni je konverze z V3 a nechat decocker. Kupovat V1 lehky LEM je zbytecne, dily na V4.1 je treba stejne vsechny vymenit a decocker uz tam dat nejde, chybi na neho vyrez v ramu vlevo vzadu od kohoutu. Pri konverzi z V3->V4.1 ho tam jde nechat a nebo se da dat pryc a zustane tam akorat trochu mezera, ktera nicemu nevadi. Krome trech V4.1 dilu je nutna jeste elbow LEM pruzinka a medium TRS pruzina spouste a pridal bych lehkou blokaci uderniku a niklovanou match sear pruzinu. To je nejlepsi kombinace na kratky LEM.
- HawkCZ
- tslaby
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva