GP K100

Glock a spol.

WMartin

Příspěvek#541 » sob 15. dub 2017, 13:15

Já už to tu nečtu.
Teď jsem zas našel dost názorů co na ni nedají dopustit.
Takže až se něco stane, vrátí prachy a pak mě doporučíte zbraň co sama střílí, nemusí se čistit,...
To bude asi luk nebo prak.;-)
Ne vážně.
Já jsem z ní nadšený, čistit budu. Jsem pečlivka a baví mě to.
Pokud se začne něco kazit, QINS mám za rohem.
Zkušenosti jsem napíšu ať budou jakékoliv.

alien1976

Příspěvek#542 » ned 16. dub 2017, 08:38

Správně, nedej se. U nás na střelnici na ní taky nedají dopustit mají ji střílel jsem s ní a dobrý. Já se tedy rozhoduju mezi P1 P1S nebo P11, pak budu psát zkušenosti v příslušném foru.

alien1976

Příspěvek#543 » ned 16. dub 2017, 16:34

Ahoj, takže na P1 na test jsem už domluven P11 je u nás na střelnici a teď bych potřeboval jestli někdo z Liberce nebo libereckého kraje nemá P1S a nechal by odzkoušet :-) pls

SlashKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#544 » ned 16. dub 2017, 17:19

P1S nepotrebujes :D
Chova se jak P1 (stejny zaver a hlaven) a drzi se jak P11 (stejne telo :) )

alien1976

Příspěvek#545 » ned 16. dub 2017, 17:59

Teoreticky máš pravdu, ale nefunguje to podle mě takhle, delší hlaveň v jiném těle znamená jiné těžiště, jiná váha by měla mít také vliv na zpětný ráz a proto ji chci vyzkoušet. Zatím jsem toho moc nenastřílel tak chci hold ověření testem.

ggrandcz

Příspěvek#546 » ned 16. dub 2017, 18:34

Ne,opravdu p1s zkouset nemusis. Je vic blizko p11 nez p1. Nejake rozlozeni teziste pridanym 1cm hlavne a zaveru u krumpace urceneho na noseni prakticky nepoznas.
Vem bud k100 nebo p11. Na noseni nejvic vadi dlouha rukojet,takze jsem nepochopil benefit p1. P1s jsem mel. Na noseni v ramci grandpower asi to nej, ale na Losu jsi s ni v kategorii velka pistole. Takze za me doporucuju p11,protoze je v losu v kategorii mala pistole a na noseni existuji lepsi zbrane.
Btw kdyz jsem vedle sebe postavil g19 se zasobnikem a p1s se zasobnikem, tak byl glock stejne vysoky,ale ma 15 ran a je vyrazne uzsi a pri strelbe kultivovanejsi.

jirka87

Příspěvek#547 » úte 18. dub 2017, 08:27

P1S je fajn. Mám ji taky. Dobrá na nošení a přitom to střílí jako P1. Takovej hybrid mezi světem malé a velké pistole.

Já si hlavně myslím, že už z principu konstrukce NENÍ možné srovnávat Glocka a GPčko...Tím chci říct - Glock je takovej humpoláckej kalašnikov, kterej sežere všechno, přežije moc a majitelé jsou spokojení, protože se o to netřeba nijak zvlášť starat. Prostě to čapneš a střílíš.

Mě jako spíše svátečnímu střelci (celou zimu jsem nevypálil jedinou ránu) to nevadí. Je to taková rituální věc (kontrola zbraně a čištění / nějaká péče prostě). U Glocka mi vadilo, jak na něm všechno vanglovalo..Přišlo mi to jako taková horkou jehlou poskládaná hromádka plastu. Jenže to tak prostě je...kdyby ne, zaseklo by se to stejně rychle, jako jiné pistole pod náporem nějakých nečistot (ve velkém množství...). Jak jsem řekl - alá kalach.

Ad ty otěry styčných ploch (strana 36) - tomu se nedivím. Ta pistole je z fabriky tak natěsno udělaná, že to tam prostě bude. Sám Kuracina prohlašoval, že v prních kusech výroby to dělali tak natěsno, že museli upravit konstrukci, že už to bylo moc.

Chtěl bych to s dovolením přirovnat k tomu, jak se lidi starají o svá auta. To, že má někdo palubku utopenou cockpit sprejem neznamená, že má auto v pořádku. On má dojem, ž eho má v pořádku, ale po základní kontrole zjistíš, že mu klepe náprava tady, teče olej tam..Co ti řekne ? že s tím jezdí jen kousek, o problémech ví a řešit to bude až se to zastaví.

Prostě to tak je. Ano, vybral jsem si konstrukčně "zvláštní" pistoli, vím co potřebuje a jsem s tím smířenej. Co se reklamace týče, co chcete abych vám řekl ? pan Entl mi opravil pistoli na počkání ve státní svátek. Stačí ? :-) A srovnávat to s nějakou pistolí za 30 000Kč (strana 36) snad ani není normální, to je totéž, jako srovnávat Octávii a A6 Audi (cena 2x taková)..kluci zase jako..trocha soudnosti ne ?

A toto fakt není nějakej žvást alá - kucí voé, gépéčko je top, nevyrovná se tomu Kimber, kupujtééé. Ne. Prostě je to první pistole, klidně si koupím druhou nějakou 1911 nebo SW. Ale za 15 000Kč jako nová pistole s 5letou zárukou to byla dobrá volba. Mě přijde, že někteří lidi nejsou schopni při té kritice (v případě hlavní naprosto oprávněné) schopni si někde ze zadní strany hlavy vytáhnout i to "B" a to je ta cena, která NENÍ na úrovni SW a podobných pistolí. Pro prvomajitele je záruka a systém fungování případných reklamací u GP podle mě zásadní benefit, kde majitel ČZ by asi zaplakal, když poslouchám ty story s reklamacema.

WMartin

Příspěvek#548 » ned 23. dub 2017, 14:42

Tak dneska prvních 140 kousků S&B. 9 Luger
z funglovky K100 mk12. Začátečník.
Bez závady.
Překvapivě funguje i funkce doražení plného zásobníku = automatické uvolnění závěru ze střelecké pohotovosti.
Na 20 m. Asi 20cm v průměru rozptyl.

DOLLYm

Příspěvek#549 » ned 23. dub 2017, 15:53

U mě to shození závěru u úplně novýho Dynamicu nefungovalo, rozběhlo se to až asi po 100 výstřelech, takže teď už je vše v nejlepším pořádku :)

WMartin

Příspěvek#550 » ned 23. dub 2017, 20:37

Jen když je tam třeba 10, tak to nejde. S 5ti v zásobníku to nejde určitě. Teď teda.

WMartin

Příspěvek#551 » ned 23. dub 2017, 20:40

Vedle mě 2 ks czp07.
Taky funglovky a hned dotaz co s tím je, že jim tam cosi škrábe a dělá špóny. Tak nevím. Rada: nechat ochodit a projevit. 8-}

Chucky

Příspěvek#552 » pát 28. dub 2017, 21:00

Zdravim pani, dlhsi cas citam toto forum a aj na zaklade informacii ktore som si tu precital a informacii od majitelov zbrani z GP som sa rozhodol kupit si ako prvu zbran K100 Mk.12. Zatial som z nej vystrielal cca. 150 nabojov. 1x sa mi stalo, ze mi zostala zaseknuta prazdna nabojnica v zavere, no prikladam to skor tomu, ze to boli naboje nizsej kvality (ZVS). Pri pouziti nabojov Geko som zatial nemal ziadny problem. Je pravda, ze zatial tych vystrelov nebolo vela, no verim, ze pri normalnej udrzbe zbrane nenastane problem. Zbran som kupoval priamo v GP od obchodneho riaditela p.Lihana a za seba mozem jeho pristup iba pochvalit. Pri prevzati mi vsetko okolo zbrane vysvetlil, zbran bola zastrielana a celkovy pocit z prevzatia som mal velmi pozitivny. Mam par kamaratov co robia sportovu strelbu, tak som zvedavy aky budu mat nazor ma zbran po vyskusani. Pri skusani v obchode bol feedback znacne pozitivny. Zatial za mna len tolko k tejto zbrani.

WMartin

Příspěvek#553 » sob 29. dub 2017, 16:56

Dneska dalších 105 ks.
Tak už i u 5ti v zásobníku funguje při razantnějším doražení ten shoz závěru.
Zatím spokojenost. Trochu jsem zkoušel ty velikosti gripů, ale přišlo mi, že to bude v rukách. ;-)

Vedle mě xcalibur.
Na mě už moc velký a moc výfrézů, ale trefoval mu pěkně.

Jak jde moc blbě nebo dobře vyměnit muška?
Nějak se bojím na tu závlačku víc zatlačit.

mihlit

Příspěvek#554 » sob 29. dub 2017, 20:59

Když budeš mít vhodný předmět správného průměru, dostaneš ten čep mušky ven raz dva

WMartin

Příspěvek#555 » sob 29. dub 2017, 21:49

Dík jdu hledat. Zkusím asi imbusáčky.

Zpět na