G43 9 mm Luger
Glock a spol.
- Gimpel
Příspěvek#617 » čtv 27. bře 2025, 22:01
Jde o chování zbraně při výstřelu. Další S&B mimo těch dvou subsonických, teprv nejsou v G43 žádná hitparáda. Dokud mi artrosa před pár lety neznemožnila mírné, leč dlouhodobé posilování, s Glock se mi pochopitelně střílelo lépe. I tehdy nic zrovna měkkého nebyl.
Máme delší lauf, že nižší úsťový tlak ale Kimber holt střílí jednoznačně klidněji.
Typové označení nepamatuji si. Tato mini ,,1911" dlaňovou pojistku nemá.
Máme delší lauf, že nižší úsťový tlak ale Kimber holt střílí jednoznačně klidněji.
Typové označení nepamatuji si. Tato mini ,,1911" dlaňovou pojistku nemá.
- Gimpel
Příspěvek#621 » pát 28. bře 2025, 12:51
Henry : ano mám a spokojenost naprostá. Absolutní spolehlivost. Ovšem tolik co z něj vystřílíš ty, sám z G43 nedám nikdy. U mne primárně .22 LR. A ta naše bakelitová, šuntová mířidla - absolut dokonalá, tato vidím vždy.
==============================================================
Ještě k chování G43 při výstřelu.
Onehdá jsem při střelbách koukal, že na levé straně rámu, jak je ten čep, mám drobné tmavé kapičky. Byť tam žádné není řekl jsem si: ,,Asi po letech prosakuje mazivo výrobce." Po dalších šuplatech, jsem pravák!!!, trocha zaschlé krve kolem nehtu levého palce. Obligátně neřešil malichernosti, že ve výcviku pokračoval.
Někde po stopadesáti ranách, ten nehet podélně rozštípl se mi. Zároveň postupně došlo k celkovému roztlučení konce palce. Bolestivost i při páskování. Ještě nikdá mi posledních padesát ran z třista, nebylo tak nekonečné a nepříjemné. Tyto jsem již pálil toliko rukou pravou to.
==============================================================
Ještě k chování G43 při výstřelu.
Onehdá jsem při střelbách koukal, že na levé straně rámu, jak je ten čep, mám drobné tmavé kapičky. Byť tam žádné není řekl jsem si: ,,Asi po letech prosakuje mazivo výrobce." Po dalších šuplatech, jsem pravák!!!, trocha zaschlé krve kolem nehtu levého palce. Obligátně neřešil malichernosti, že ve výcviku pokračoval.
Někde po stopadesáti ranách, ten nehet podélně rozštípl se mi. Zároveň postupně došlo k celkovému roztlučení konce palce. Bolestivost i při páskování. Ještě nikdá mi posledních padesát ran z třista, nebylo tak nekonečné a nepříjemné. Tyto jsem již pálil toliko rukou pravou to.
- Henry
Příspěvek#625 » pon 7. dub 2025, 12:27
Měl jsem možnost zkusit tohle a za mě dobrý. Dobrá manipulace střelba super. Na 50 m torzo figury jsem dal dva zásobníky a ani jednou s tou pistolkou nemineš co rána to zásah, potom jsem to zkoušel z poza krytu kdy mi svítilo sluníčko z levé přední strany a prostě žádný problém ale já se G43 jsem měl prostě problém to trefit jak se mi to lesklo na mušce. Je asi čas jít dál
A tak jsem si říkal co s G43 jestli si jí nechat a nebo pustit do světa.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Gimpel
Příspěvek#626 » pon 7. dub 2025, 16:13
Při uvedeném počtu ran, u typu našeho prodej doporučuji.
BTW jen tvá volba. Sám bych se podíval, zda Kimber má i něco trochu delšího, devítkového než ta, co jsme o ní minule mluvili. Rukojeť a šuple stejné, záměrná delší a nebyla by tam chybička (alespoň pro mne).
Nebo Glock48. Neokecávám, že G43X nějak nemám rád.
Kolimátor zhorší ukrytelnost ale jinak spíše rozumná volba.
BTW jen tvá volba. Sám bych se podíval, zda Kimber má i něco trochu delšího, devítkového než ta, co jsme o ní minule mluvili. Rukojeť a šuple stejné, záměrná delší a nebyla by tam chybička (alespoň pro mne).
Nebo Glock48. Neokecávám, že G43X nějak nemám rád.
Kolimátor zhorší ukrytelnost ale jinak spíše rozumná volba.
- Gimpel
- Henry
Příspěvek#628 » pon 12. kvě 2025, 16:14
Byl jsme ze srandy na závodech v mířené střelbě řekl jsme si že to zkusím porovnat s těma co mají laufy 5 a 6” a k vidění tam bylo hodně zajímavý pistoli a i drahých. S Glockem tam byl jeden pán a potom ja se 43
strilelo se na tři terče nekrytě ležící terč potom klasika 50/20 a nakonec papoušek a jak ta všichni říkají kdo nestřílí na hlavu je srab.Pokazil jsme terč 50/20 a jedna rána na papouška a bylo z toho 13 místo z 65. No co tak zase někdy to zkusím ale to už nebude asi G43 půjde do světa.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí