G43 9 mm Luger

Glock a spol.

Henry

Příspěvek#616 » čtv 27. bře 2025, 20:21

Pojďme si to tedy trošku rozebrat o co tedy jde?

Gimpel

Příspěvek#617 » čtv 27. bře 2025, 22:01

Jde o chování zbraně při výstřelu. Další S&B mimo těch dvou subsonických, teprv nejsou v G43 žádná hitparáda. Dokud mi artrosa před pár lety neznemožnila mírné, leč dlouhodobé posilování, s Glock se mi pochopitelně střílelo lépe. I tehdy nic zrovna měkkého nebyl.
Máme delší lauf, že nižší úsťový tlak ale Kimber holt střílí jednoznačně klidněji.

Typové označení nepamatuji si. Tato mini ,,1911" dlaňovou pojistku nemá.

Henry

Příspěvek#618 » pát 28. bře 2025, 08:53

Gimpel: věřím že asi tak 1911 bude na tu střelbu lepší. Na kolik nábojů to bylo? Glock 43 není spatný pistolka ale každému nesedne.

Gimpel

Příspěvek#619 » pát 28. bře 2025, 09:36

Henry : co čert nechcal, na sedum ale v základu!
Měl ještě druhé šuple, větší na víc, zkusil jsem, leč používal bych sedmičkové.

Henry

Příspěvek#620 » pát 28. bře 2025, 09:47

Grimpel: A ty máš G43? jak jsi jinak spokojený?

Gimpel

Příspěvek#621 » pát 28. bře 2025, 12:51

Henry : ano mám a spokojenost naprostá. Absolutní spolehlivost. Ovšem tolik co z něj vystřílíš ty, sám z G43 nedám nikdy. U mne primárně .22 LR. A ta naše bakelitová, šuntová mířidla - absolut dokonalá, tato vidím vždy.

==============================================================

Ještě k chování G43 při výstřelu.
Onehdá jsem při střelbách koukal, že na levé straně rámu, jak je ten čep, mám drobné tmavé kapičky. Byť tam žádné není řekl jsem si: ,,Asi po letech prosakuje mazivo výrobce." Po dalších šuplatech, jsem pravák!!!, trocha zaschlé krve kolem nehtu levého palce. Obligátně neřešil malichernosti, že ve výcviku pokračoval.
Někde po stopadesáti ranách, ten nehet podélně rozštípl se mi. Zároveň postupně došlo k celkovému roztlučení konce palce. Bolestivost i při páskování. Ještě nikdá mi posledních padesát ran z třista, nebylo tak nekonečné a nepříjemné. Tyto jsem již pálil toliko rukou pravou to.

Henry

Příspěvek#622 » pon 7. dub 2025, 07:54

Zdravím všechny mám takový dotaz myslíte že je prodejný Glock 43 s nástřelem přes 60 tisíc ran? Kolik tak za něj chtít? Jestli by to vůbec někdo chtěl?

CzechJoker

Příspěvek#623 » pon 7. dub 2025, 08:16

1. každé zboží má svého kupce, často záleží na ceně
2. otázku bych přeformuloval na: "Je prodejný Glock 43?" Odpověď je v bodu 1.

Na trhu jsou modernější pistolky s větší kapacitou a možná i ergonomií, takže se vše bude točit na ceně.

Gimpel

Příspěvek#624 » pon 7. dub 2025, 11:00

Henry : práskni ho někam do komise, cena chčistě dle vzhledu (né tvého) a více se s věcí nezatěžuj.
(komisní prodej dlouhodobě preferuji)

Co si koupíš ???

Henry

Příspěvek#625 » pon 7. dub 2025, 12:27

Měl jsem možnost zkusit tohle a za mě dobrý. Dobrá manipulace střelba super. Na 50 m torzo figury jsem dal dva zásobníky a ani jednou s tou pistolkou nemineš co rána to zásah, potom jsem to zkoušel z poza krytu kdy mi svítilo sluníčko z levé přední strany a prostě žádný problém ale já se G43 jsem měl prostě problém to trefit jak se mi to lesklo na mušce. Je asi čas jít dál :lol: A tak jsem si říkal co s G43 jestli si jí nechat a nebo pustit do světa.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Gimpel

Příspěvek#626 » pon 7. dub 2025, 16:13

Při uvedeném počtu ran, u typu našeho prodej doporučuji.

BTW jen tvá volba. Sám bych se podíval, zda Kimber má i něco trochu delšího, devítkového než ta, co jsme o ní minule mluvili. Rukojeť a šuple stejné, záměrná delší a nebyla by tam chybička (alespoň pro mne).

Nebo Glock48. Neokecávám, že G43X nějak nemám rád.

Kolimátor zhorší ukrytelnost ale jinak spíše rozumná volba.

Gimpel

Příspěvek#627 » ned 20. dub 2025, 17:29

Glock 43 a ukrytelnost.

Italka je ještě špinavá, že teď jsme byli venku s G 43. Nerad říkám, že stran ukrytelnosti, je plochý a malý Glock to jednoznačně nejlepší, co aktuálně mám.
Mířidla to samé.

Henry

Příspěvek#628 » pon 12. kvě 2025, 16:14

Byl jsme ze srandy na závodech v mířené střelbě řekl jsme si že to zkusím porovnat s těma co mají laufy 5 a 6” a k vidění tam bylo hodně zajímavý pistoli a i drahých. S Glockem tam byl jeden pán a potom ja se 43 :lol: strilelo se na tři terče nekrytě ležící terč potom klasika 50/20 a nakonec papoušek a jak ta všichni říkají kdo nestřílí na hlavu je srab.Pokazil jsme terč 50/20 a jedna rána na papouška a bylo z toho 13 místo z 65. No co tak zase někdy to zkusím ale to už nebude asi G43 půjde do světa.

Zpět na