GLOCK a kolimátor ....jen vlastní zkušenosti
Glock a spol.
- tomoking
Příspěvek#1 » úte 26. bře 2019, 13:20
Jelikož mám objednaný Glock 19 gen5 fs mos .... a chci na něj kolimátor zajímají mě vaše zkušenosti s kolimátory na Glocích.
Leží mi v šuplíku Burris Fastfire II už pár let /byl kdzsi na konverzi Roni 1 / a zvažují jej dát na 19ku .
Na vláknu o P10C je diskuze na téma kolimátorů .... a nechce se mi moc věřit , že jen Trijicon RMR je tou správnou volbou .
Leží mi v šuplíku Burris Fastfire II už pár let /byl kdzsi na konverzi Roni 1 / a zvažují jej dát na 19ku .
Na vláknu o P10C je diskuze na téma kolimátorů .... a nechce se mi moc věřit , že jen Trijicon RMR je tou správnou volbou .
- Asghaad
- snackmc
Příspěvek#3 » úte 26. bře 2019, 14:10
Do Trijiconu bych nešel, cena v ČR je přemrštěná a ani v zahraničí (500-600 USD) ani náhodou neodpovídá kvalitě, podívej se na https://www.youtube.com/watch?v=0hGk4EUs4_c
Jestli chceš kvalitu za rozumnou cenu, mrkni na Vortex nebo Holosun 507C . Jsou min o třídu výše
Jestli chceš kvalitu za rozumnou cenu, mrkni na Vortex nebo Holosun 507C . Jsou min o třídu výše
- tomoking
-
ViralWinter - Příspěvky: 659
- ViralWinter
Příspěvek#7 » úte 26. bře 2019, 14:33
Aha, já jen že jsi k textu o ceně Trijiconu RMR údajně neodpovídající kvalitě, jednomu z nejodolnějších kolimátorů, který jde na pistole namontovat, přidal video s mizerným Sheld RMS
https://youtu.be/MRK-zj6eXKw?t=440
https://youtu.be/MRK-zj6eXKw?t=440
- snackmc
Příspěvek#8 » úte 26. bře 2019, 14:50
S videem jsem se přehmátnul (RMR vs RMS)
Za tím, co jsem napsal si stojím.
https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&biw=1766&bih=969&tbm=vid&ei=UiyaXOu-MtKHmwWzuInIDg&q=Trijicon+RMR+fail&oq=Trijicon+RMR+fail&gs_l=psy-ab.3...0.0.0.383237.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c..64.psy-ab..0.0.0....0.VZABAH4u3QE
Za tím, co jsem napsal si stojím.
https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&biw=1766&bih=969&tbm=vid&ei=UiyaXOu-MtKHmwWzuInIDg&q=Trijicon+RMR+fail&oq=Trijicon+RMR+fail&gs_l=psy-ab.3...0.0.0.383237.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c..64.psy-ab..0.0.0....0.VZABAH4u3QE
- Asghaad
Příspěvek#9 » úte 26. bře 2019, 15:23
Leupold je taky hracka na strelnici, moc velky, zadna oslniva vydrz a je drahy.
Na noseni mimo RMR prichazi v uvahu dva -
- budgetovy Vortex Viper : dobra cena, odolny, kompaktni ale vydrz baterie neni zrovna oslniva a ma blbe reseny uzamikani os nastaveni
- Holosun 507C : po RMR asi nejodolnejsi sklo na trhu, vyborny obrazec (32 MOA kruh s 2 MOA teckou, volitelny mezi kruh, tecka nebo oboji naraz), naprosto silena vydrz baterie (50000 hodin pri stredni intenzite a plnem obrazci tzn neco kolem peti let nonstop ...), k tomu auromatika zapinajici optiku pri pohybu (osobne odzkouseno staci zaklepat na stul na kterem optika lezi a okamzite se zapne) no a aby toho nebylo malo tak ma i solarni panel ktery za dne utahne napajet optiku i bez baterky. Jo a ma stejny pudoris a zakladnu jako RMR. Jako dalsi vyhodu bych videl ulozeni baterie zasroubovana pod utesnenym vikem coz bohuzel ale ma asi jedinou nevyhodu tohohle skla - je mirne vyssi nez RMR. Nic na urovni Leupoldu ale pokud by clovek chtel nizsi tak jak Vortex tak i RMR jsou mensi
Osobne si myslim ze momentalne v pomeru cena/"vykon" neni na trhu lepsi microRDS nez Holosun 507
Na noseni mimo RMR prichazi v uvahu dva -
- budgetovy Vortex Viper : dobra cena, odolny, kompaktni ale vydrz baterie neni zrovna oslniva a ma blbe reseny uzamikani os nastaveni
- Holosun 507C : po RMR asi nejodolnejsi sklo na trhu, vyborny obrazec (32 MOA kruh s 2 MOA teckou, volitelny mezi kruh, tecka nebo oboji naraz), naprosto silena vydrz baterie (50000 hodin pri stredni intenzite a plnem obrazci tzn neco kolem peti let nonstop ...), k tomu auromatika zapinajici optiku pri pohybu (osobne odzkouseno staci zaklepat na stul na kterem optika lezi a okamzite se zapne) no a aby toho nebylo malo tak ma i solarni panel ktery za dne utahne napajet optiku i bez baterky. Jo a ma stejny pudoris a zakladnu jako RMR. Jako dalsi vyhodu bych videl ulozeni baterie zasroubovana pod utesnenym vikem coz bohuzel ale ma asi jedinou nevyhodu tohohle skla - je mirne vyssi nez RMR. Nic na urovni Leupoldu ale pokud by clovek chtel nizsi tak jak Vortex tak i RMR jsou mensi
Osobne si myslim ze momentalne v pomeru cena/"vykon" neni na trhu lepsi microRDS nez Holosun 507
- flame
- OskaRus
Příspěvek#12 » úte 26. bře 2019, 16:45
Mam taky mos glock a poohlizim se po kolimatoru. zatim u me vyhrava holosun hs507c elite. Robustni konstrukce, velka vydrz baterie, dobre review, velka zelena osnova ane jen tecka, automaticke zapnuti pri pohybu a cena do 10k. Pri testovani skryteho noseni s plastovym modelem na zbrani nikde enorme nevycuhuje.
vysoka miridla se daji koupit v brownells.cz . Vyper je za nejlepsi penize a nejmensi. RMR je nejodolnejsi pri hazeni na beton. Natazeni zaveru o kolimator vydrzi spolehlive vsechny 3. Shield rms v testu nevydrzel natahovani zaveru o kolimator.
vysoka miridla se daji koupit v brownells.cz . Vyper je za nejlepsi penize a nejmensi. RMR je nejodolnejsi pri hazeni na beton. Natazeni zaveru o kolimator vydrzi spolehlive vsechny 3. Shield rms v testu nevydrzel natahovani zaveru o kolimator.
- morho
Příspěvek#14 » úte 26. bře 2019, 19:19
Raději si to zkuste než zainvestujete. Zkoušel jsem Glock+Trijicon a Deltapoint+HK SPF9. Obojí byl dost depresivní zážitek protože bylo hodně vidět jak se mi klepou ruce což mě zbytečně navíc znervózňovalo. S pevnýma mířidlama to člověk tak nevidí. Chce to hodně trénovat, víc než třeba já můžu a chci.
- Asghaad
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX