Tipy na terčovou pistoli 6"

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

Integrale

Příspěvek#1 » ned 27. dub 2025, 21:43

Zdravím forum, co byste doporučili ke koupi na terčovou střelbu? Koukám po pistoli se 6" hlavní, ráže 9mm Luger. Díky za tipy. PS: SIG P210 bych bral, ale jsou jen ty starší :(

Sud

Příspěvek#2 » ned 27. dub 2025, 22:10

Kamarád mě nechal vystřelit z jeho CZ SP-01 Shadow. Musím říct, že moc příjemný střílení. Asi nejlepší soustřel, co jsem zatím asi měl. Mnohem lepší, než jsem měl v zápětí se svým Glockem.

K provozu se moc vyjádřit nelze. Já ji nevlastním a kamarád s ní moc nenastřílí. Má ji originál, jak přišla v krabici. Za těch pár ran, co jsme spolu na střelnici dali, se nic nestalo. Přebíjí, vyhazuje, dělá to ránu.

Díval jsem se do katalogu a CZ dělá i 6" terčovou Shadow 2. https://www.czub.cz/firearms-and-produc ... 2-TARGET-6

Jestli to bude minimálně stejně dobrý z pohledu střelby, tak bych si to fakt rád zkusil. :)

Ale já stejně poslední dobou jedu už jen malorajdy. :oops:
A navíc nejsem žádný ostrostřelec, takže těžko soudit, jestli ten super soustřel byla jen náhoda alá placebo nebo na to nějaký vliv měla zbraň.

Jarda.Jezek

Příspěvek#3 » pon 28. dub 2025, 06:16

Musí nutně mít 6"?

KMR Cuda, Arma Zeka super special, sig p226 x-six supermatch, potom různé 1911, 2011 atd jsou v 6" běžně. A samozřejmě ten ČZ S2T6. Dobře se drží a má velmi schopnou spoušť. Ke všemu tu jsou vlákna.

Šel by zkusit i dlouhý Canik, třeba sft pro nebo sfx pro, ty mají také delší hlavně a byť jsou to strikery, jdou jejich spouště sundat pružinou na cca 1kg při 1-2mm resetu.

AT.50

Příspěvek#4 » pon 28. dub 2025, 06:26

Alien Target má rovněž 6" dlouhou hlaveň.

Střelec

Příspěvek#5 » pon 28. dub 2025, 06:56

Pokud je ve výběru P210, tak CZ, Canik apod. mu nesahá po kotníky. Zde jsem ale zaujatý zejména na starší CH a D produkci, USA hodnotit nemohu.

Jarda.Jezek

Příspěvek#6 » pon 28. dub 2025, 07:38

O tom žádná, akorát, že každá sranda něco stojí. Modely, které jsem jmenoval, jsou relativně k ceně na tom určitě nejmíň stejně dobře jako p210.

Sedmej

Příspěvek#7 » pon 28. dub 2025, 08:14

Můžu využít vlákna (možná to je i tip na pistoli na terčovou střelbu), nemáte někdo přímé srovnání mezi těmi pistolemi co tu jmenujete a Bulem 1911 Trophy (9 mm, Bull hlaveň)? A prosím nijak mě ten Bul nehaňte, mám ho přes rok a půl a nechci si nechat kazit radost, ale zajímalo by mě, jak ta pistole je vlstně přesná v porovnání s konkurencí. :-)

pebzuk

Příspěvek#8 » pon 28. dub 2025, 09:25

Přes rok mám KMR Cuda 6" v 9 mm Luger a na mířenku naprostá spokojenost. Nelituji vyšší pořizovací ceny. Přes své minimální vůle je pistole zatím absolutně spolehlivá.

4mike

Příspěvek#9 » pon 28. dub 2025, 12:18

Integrale píše:......... SIG P210 bych bral, ale jsou jen ty starší :(

https://www.prodej-zbrani.cz/pistole/SI ... 1198p.html

Gimpel

Příspěvek#10 » pon 28. dub 2025, 17:53

Nedoporučuji raději nic, s tímto jsem nestřílel.

Pokud levně, co třeba Glock 17L + G 34 ?

Toho elitního Sig, jsem také v rukou měl a striktně opticky se mi nelíbil velmi (irelevantní). Prý jsou dokonalé.

Určitě i nějakou velikou, že mne nezajímající 1911.

Grimpo

Příspěvek#11 » pát 2. kvě 2025, 07:28

Dotaz je na terčovou pistoli, takže příznivci plastu prominou, ale tenhle v tomto segmentu je to trochu mimo mísu.

Dotaz by nicméně měl být lépe specifikován. Terčová pistole může být, resp. na hard-core mířenku - i jednoranný speciál v ráži s nějakou ideální vrozenou přesností (cumbajšpíl .32SW nebo .38SP vs obligátní 9 Lug).

Terčové Hammerli (nebo Walthery?) se zase dají pořídit jako comba .22LR/.32SP a radost má celá rodina. Jen tam myslím nebude vyplněno to přání 6". To je, pokud se přesnosti týče, faktorem zdaleka ne rozhodujícím. I s kratším kašpárkem zahrajete lepší divadlo, bo byť 6" borec, v soustavě, jejíž zbytek terčovým požadavkům nevyhovuje, bude pohled na estetické linie takové zbraně příjemnější, než na soustřely s ní dosažené.

Soráč, mám grafomanské ráno.

DesertEagle

Příspěvek#12 » pát 2. kvě 2025, 12:18

Je dobré dávat fin. limity, jinak ti napíšu ... sáhnul bych po 6" Supertargetu od SS.

Integrale

Příspěvek#13 » sob 3. kvě 2025, 20:54

Ahojte, díky všem, tipy projdu.

Sigy jsou super, budget by se asi našel, ale ne na uloženky za raketu a jiné nejsou. Ještě omrknu 5" USA verzi, ta je cenově přijatelná, ale otázka je kvalita výroby v USA vs GER/SUI.

Jinak by to neměl být terčový speciál jako např. Hammerli SIG P240 apod., ale měla by mít služební charakter.

Alien je zajimavý, ale zaprvé už mimo budget a ani mě zvlášť neuchvátil, jsem spíš milovník "klasiky" :)

JirkaCV

Příspěvek#14 » sob 3. kvě 2025, 21:15

Předposlední věta mi nedává smysl.
Zdravím forum, co byste doporučili ke koupi na terčovou střelbu?

Jinak by to neměl být terčový speciál jako např. Hammerli SIG P240 apod., ale měla by mít služební charakter.

Jarda.Jezek

Příspěvek#15 » ned 4. kvě 2025, 07:18

Možná došlo k redefinici zadání. Nově to má zřejmě být služební zbraň (charakterem) s 6" hlavní... Takže asi G17L.

Zpět na