Walther PPK
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- Bruno
Příspěvek#106 » úte 24. zář 2013, 22:44
Har.Megido píše:Dnes jsem byl Pepka vyvenčit na střelnici, vystřílel jsem 150 ks SB 7,65. Hned zpočátku se mi dvakrát stalo, že se po výstřelu pistole přebila, ale z nějakého důvodu se nenatáhl kohoutek!!! Bylo však možné vystřelit DA. Po cca 30 ranách se tato závada již neobjevila. Možná to bylo ale také tím, že jsem (neochozené) zásobníky ládoval naplno, poté již jen 6 nebo 5 náboji. Netuším. Dále se mi hned dvakrát za celých 150 ran pistole přebila, ale spoušť zůstala v mrtvé poloze a bylo nutné znovu natáhnout závěr. Netušil by nějaký zkušený pepkař, o co by mohlo jít? Pistole je pravděpodobně nestřílená, možná je prostě jen v záběhu.
Opravdu spolehlivá pistole.

- Bohuliby
Příspěvek#107 » úte 24. zář 2013, 23:42
Zase tomu tolik nerozumím, ale nevadí tomu někde ty dřevěné střenky ? Sám jsem od Klinského měl s několika zbraněma různé problémy a postačilo střenky zevnitř dobrousit, někde i opravdu hodně, nevím ?
Já mám PP 9 Br, uloženku v originálu s origo stř., takže s tímto typem střenek nemám zkušenosti.
Já mám PP 9 Br, uloženku v originálu s origo stř., takže s tímto typem střenek nemám zkušenosti.
- peggy
Příspěvek#110 » stř 25. zář 2013, 08:45
V první fázi bych se fakt zaměřil na možné přibržďování závěru.
Jestli byla zbraň zakonzervovaná, vyčistil bych ji důkladně a znovu lehce namazal (nedávno jsem řešil podobný případ, kdy kolega střílel pistolí "z krabice" a postupně mu přestalo přebíjet) .
Zkontroloval bych ty střenky, jestli nejsou v kontaktu se spodní hranou závěru. U mého PPK mají docela velkou mezeru, až mi to přišlo divné, a problémy nemám žádné.
Dál to bude asi na puškaře ...
Jestli byla zbraň zakonzervovaná, vyčistil bych ji důkladně a znovu lehce namazal (nedávno jsem řešil podobný případ, kdy kolega střílel pistolí "z krabice" a postupně mu přestalo přebíjet) .
Zkontroloval bych ty střenky, jestli nejsou v kontaktu se spodní hranou závěru. U mého PPK mají docela velkou mezeru, až mi to přišlo divné, a problémy nemám žádné.
Dál to bude asi na puškaře ...
-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#111 » stř 25. zář 2013, 08:58
peggy píše:Jestli byla zbraň zakonzervovaná, vyčistil bych ji důkladně a znovu lehce namazal (nedávno jsem řešil podobný případ, kdy kolega střílel pistolí "z krabice" a postupně mu přestalo přebíjet) .
To zní jako "námitka" proti uloženkám, po kterých se skoro každý v případě této zbraně dívá

- nico
Příspěvek#112 » stř 25. zář 2013, 09:20
No mně se právě varianty jako střelivo nebo přibrždění palcem moc nezdají. K plnému natažení kohoutu u PPK dojde dříve, než k podání dalšího náboje. Takže pokud se mu dostal nový náboj do komory, měl tou dobou být také natažený kohout. Snad jedině nějaký bordel uvnitř zbraně, který by zabránil nebo zpomalil aretaci kohoutu v natažené poloze. Nemusí, ale mohlo by také jít o poruchu zbraně.
- peggy
Příspěvek#113 » stř 25. zář 2013, 09:44
jinda voyer píše:... "námitka" proti uloženkám....
To není nic proti uloženkám, naopak to, co popisuji, byla nová funglovka (nešlo o Walthera).
Zásada je přinést, odkonzervovat, namazat a pak střílet. Ať je to nové, nebo uloženka, protože konzervace pro delší uložení, třeba i v krámě nebo ve skladu nemusí být vhodná na mazání při střelbě, a může být vyschlá, znečištná prachem atd.
Pravdou je, že jsme se setkal i s brokovnicí ZP, u které byl po dlouhém uložení tak zaschlý olej, že nešla posunout pojistka. Ale to sem už nepatří ...
Naposledy upravil(a) peggy dne stř 25. zář 2013, 10:08, celkem upraveno 1 x.
- peggy
Příspěvek#114 » stř 25. zář 2013, 09:57
nico píše:...Snad jedině nějaký bordel uvnitř zbraně, který by zabránil nebo zpomalil aretaci kohoutu v natažené poloze. ....
I toto by mělo důkladné vyčištění, které doporučuji, vyřešit. Pokud ne, a nepotvrdí se ani přibržďování střenkami, bude to na puškaře.
Ale nejprve bych zkusil vyloučit vše, co jde snadno udělat doma.
Mimochodem, střílím z PPK prakticky jen S&B, dříve i dost stará balení z klubových rezerv, nyní čerstvá z krámu, a nikdy jsem neměl jediný problém.
-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#119 » pát 27. zář 2013, 09:20
Jojo, někde jsem četl, že se vyráběly v poměru 25:1. Cenově jsou uloženky v 7.65 mm kolem 8k a 9 mm Br. jsem PP viděl nejlevnější za necelých 13k a PPK za cca 14k...tak jsem si říkal, zda ten příplatek za to stojí a jestli si to do budoucna tu hodnotu uchová...

btw...nemáte někdo zkušenosti se střelbou z PP/PPK v 9 mm Br....zajímalo by mne, jak se ta pistole chová ve větší ráži...nebo to nebude takový rozdíl?

btw...nemáte někdo zkušenosti se střelbou z PP/PPK v 9 mm Br....zajímalo by mne, jak se ta pistole chová ve větší ráži...nebo to nebude takový rozdíl?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí