Walther PPK
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- peggy
Příspěvek#76 » čtv 3. led 2013, 12:37
Ano, je "pouze kryté ze dvou stran". Netvrdím, že se to stát absolutně nemůže, jiné zbraně hodnotit nebudu, uzavřu to jen tím, že dle mého názoru to vyžaduje mimořádnou šikovnost.
Pokud jde o použití záchytu na Makarovu, myslím že spíš než bezpečnost vyhrála konstrukční a výrobní jednoduchost a cena. Proč ne. Také jasný a pochopitelný důvod. Už druhý ...
Na kategorické závěry typu
Pokud jde o použití záchytu na Makarovu, myslím že spíš než bezpečnost vyhrála konstrukční a výrobní jednoduchost a cena. Proč ne. Také jasný a pochopitelný důvod. Už druhý ...
Na kategorické závěry typu
není argument. Do flejmu nejdu....je to prostě tak
- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
- Bohuliby
- Bohuliby
- Evogunit
Příspěvek#86 » čtv 14. bře 2013, 15:00
Tak jsem (po přečtení dalších podkladů) dospěl k závěru, že pokud nepůjde o čínksý kousek, tak je to spíš o konkrétním kuse. Jestli jsem dobře pochopil konstrukci, tak nosit v komoře a odjištěno se silně nedoporučuje. Je to i případ PPK/S? K tomu jsem jaksi víc ke změnám (vellikost - bobřák) nenašel. A poslední dotaz: jak veliký bude rozdíl mezi 7,65 a 9Br. v chování? Asi větší než u CZ 83
.... Děkuji za odpovědi. Chápu, že je to svým způsobem ubíjející to řešit stále do kola.
Mám teď nabídku na 9ku a nejsem si jist, jestli to má smysl, byť by to mělo být primárně pro drobnou ženu.

-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#88 » čtv 14. bře 2013, 20:48
9 bude ostrejsi nez 7,65. O 9 se traduji problemy se spolehlivosti, bylo to puvodne konstruovane na mensi naboj. Kdyz je to pro zenu, strilela uz z neceho podobne maleho s dynamickym zaverem? Setkal jsem se s tim, ze holka sama skoro nenatahla zaver a navic se ji nelibil ten ostry raz. Nemluve o tom, ze te pri snaze o vysoky uchop snadno poreze zaver na ruce nebo palci. Kdybys chtel neco podobneho, ale o pul stoleti modernejsiho, v 9Br je Sig P230 resp. 232. Velikost PP, komfort lepsi, DA odpor konecne snesitelny, moderni miridla.
- garf
Příspěvek#89 » pát 15. bře 2013, 09:57
Walther PPK v 9mmBrK ? z německé /manurhin/poválečné výroby - jich je na trhu skutečně málo,tj není z čeho vybírat, a případně cena nad 10.tis ,.... PPK/S nové za 18.tis, jeté pod 10.tis nejde, je to us kočkopes PP+PPK, pro někoho ,kdo to vyloženě chce OK ,pak jedině nové se zárukou...upozornění ,že rám je z W PP,hlaveň a závěr z PPK píšu jen pro uvědomnění si, že je to větší než standard PPK... Já bych do PPK/S nešel stejně ,jako bych nechal ležet PPK/E výroba Maďarsko-o tom vím pravda kuloví-tak k PPK/E nic víc...
...........
9mmBr krátký je pravda považován za dolní mez výkonnosti střeliva na obranu, srovnání se 7,65 rozdíl minimální, menší ráže 7,65 má větší průbojnost trefit se musí tím i tím
PPK je neposeda i v té 7,65 ,- důraz na správné držení je namístě, pepek totiž kouše
Devítka je na tom s komfortem střelby hůř, na druhou stranu ocel revolver v 2" v 38Sp.je taky "dámská"zbraň a kope výrazně víc...
...................
Na denní nošení jeW PPK idealní velikost,váha,výkon+kapacita+spolehlivost a nakonec i cena...
Když PPK,tak Ulm/Manurhin v 7,65Br okolo 8.tis stavy1A nestřílené uloženky, k tomu It aftermarket zásobníky MG jsou v BVS za velmi slušnou cenu i s botkou a plně fční , mám pepka mazlika a denně ho nosím s nábojem v komoře + zajištěno, a pravidelně týdně "profukuju" 50tkou ran ...., za rok jediná závada= skřípnutá hylzna- použito levné staré vojenské asi samopalové střelivo SelBel magnetující , následně užíváno již jen střelivo Geco,Fio,SelBel nové a bez závad.
...........
PP klidně doporučím právě v 9BrK , není jich na výběr moc, ale určitě víc než PPK Ulm v 9...cena od 10-12.tis .kope víc , ale zvedá se určitě míň než brrr petflaškové plastové mini devítky 380
............
PP v 7,65 v 1A stavu cena okolo 9.tis , je při střelbě klidnější, vejde se do kož pouzdra KM sad..pro PPK,takže je občas střídám
tím že je větší+delší hlaveň -váhovým nárůstem klid při střelbě, je i asi přesnější, kdo ví , střílím z něj i "slabou rukou" nekouše, nebo lépe řečeno PP není tolik náchylné na špatný úchop...
PP=pohodové,přesné, ale i rychlé střílení ,na 25m klidně mířenku -záleží jen na "mezikusu"mezi pistolí a zemí
,kupoval jsem zcela nové krabice nástřelný list atd, bylo potřeba ho "zajet" ,jako každou zcela novou zbraň ,po 200ranách si to sedlo a od té doby 100%spolehlivost , náhradní zásobníky také MG a ...
Jak psal kolega výšše, určitě v 9mmBrK jsou Sig p232 nový za 19.tis a starší p230 okolo 10. vhodnou alternativou ploché,nositelné pistole /v případě nové Sig p232 s nočními miřidly v duotonu překonávají kvalitativně kategorii / ale velikostí přirovnatelné jen k Waltheru PP , Pepek je menší ...
Jinak pro dámu mají u Waltherů ještě menší "pistolku"exluzivní=drahou TPH, ale malou a přesnou ,v podstatě ještě zmenšenej a zjednodušenej Pepek na 6,35 / a 22Lr/ je to Pepinda a na 25m se s ní dá pistolák velmi dobře trefit, a ráži 6,35Br nepodceňovat v Tanvaldu vloni při ozbrojeném loupežném přepadení 2 rány zastavily útok -1postřelenej +1na fleku mrtvej a to v zimě zkrz vrstvy oblečení , pravda na kontaktní vzdálenost ,jako vždy u NO...
P.S.
7,65/.32 je pro mne velmi příjemná ráže a spojení s W PPK je prostě genialní ,a když už něco v devítce,pak 9Luger je levnější , výkonější ,dostupnější i přebíjená tudíž lepší po všech stránkách než 9mmBrK-
ale to je samo věc vkusu každého sou...ha
...........
9mmBr krátký je pravda považován za dolní mez výkonnosti střeliva na obranu, srovnání se 7,65 rozdíl minimální, menší ráže 7,65 má větší průbojnost trefit se musí tím i tím

...................
Na denní nošení jeW PPK idealní velikost,váha,výkon+kapacita+spolehlivost a nakonec i cena...
Když PPK,tak Ulm/Manurhin v 7,65Br okolo 8.tis stavy1A nestřílené uloženky, k tomu It aftermarket zásobníky MG jsou v BVS za velmi slušnou cenu i s botkou a plně fční , mám pepka mazlika a denně ho nosím s nábojem v komoře + zajištěno, a pravidelně týdně "profukuju" 50tkou ran ...., za rok jediná závada= skřípnutá hylzna- použito levné staré vojenské asi samopalové střelivo SelBel magnetující , následně užíváno již jen střelivo Geco,Fio,SelBel nové a bez závad.
...........
PP klidně doporučím právě v 9BrK , není jich na výběr moc, ale určitě víc než PPK Ulm v 9...cena od 10-12.tis .kope víc , ale zvedá se určitě míň než brrr petflaškové plastové mini devítky 380
............
PP v 7,65 v 1A stavu cena okolo 9.tis , je při střelbě klidnější, vejde se do kož pouzdra KM sad..pro PPK,takže je občas střídám

tím že je větší+delší hlaveň -váhovým nárůstem klid při střelbě, je i asi přesnější, kdo ví , střílím z něj i "slabou rukou" nekouše, nebo lépe řečeno PP není tolik náchylné na špatný úchop...
PP=pohodové,přesné, ale i rychlé střílení ,na 25m klidně mířenku -záleží jen na "mezikusu"mezi pistolí a zemí

Jak psal kolega výšše, určitě v 9mmBrK jsou Sig p232 nový za 19.tis a starší p230 okolo 10. vhodnou alternativou ploché,nositelné pistole /v případě nové Sig p232 s nočními miřidly v duotonu překonávají kvalitativně kategorii / ale velikostí přirovnatelné jen k Waltheru PP , Pepek je menší ...
Jinak pro dámu mají u Waltherů ještě menší "pistolku"exluzivní=drahou TPH, ale malou a přesnou ,v podstatě ještě zmenšenej a zjednodušenej Pepek na 6,35 / a 22Lr/ je to Pepinda a na 25m se s ní dá pistolák velmi dobře trefit, a ráži 6,35Br nepodceňovat v Tanvaldu vloni při ozbrojeném loupežném přepadení 2 rány zastavily útok -1postřelenej +1na fleku mrtvej a to v zimě zkrz vrstvy oblečení , pravda na kontaktní vzdálenost ,jako vždy u NO...
P.S.
7,65/.32 je pro mne velmi příjemná ráže a spojení s W PPK je prostě genialní ,a když už něco v devítce,pak 9Luger je levnější , výkonější ,dostupnější i přebíjená tudíž lepší po všech stránkách než 9mmBrK-
ale to je samo věc vkusu každého sou...ha

- Evogunit
Příspěvek#90 » pát 15. bře 2013, 13:23
Tak v úterý jdu vyzkoušet i PP v 7,65, tak jsem zvědavý. Na .380 to tedy nevidím, ale cena byla lákavá
Nejspíš se snažím najít "dokonalou" pistolku, která asi neexistuje
.... Ráži 6,35 ani .22LR nepodceňuji. Občas nosím CZ92 a mám jí opravdu rád i na střílení, ale jelikož je to DAO s velikým odporem, tak ženě nevyhovuje. Uvidíme jak na ni zapůsobí u Waltherů. Jinak díky moc za info a i kdyby si žena vybrala něco jiného, věřím, že mě do sbírky nějakej časem určitě přistane. PPK je holt boží klasika 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí