Walther PPK

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
peggy
moderátor

Příspěvek#76 » čtv 3. led 2013, 12:37

Ano, je "pouze kryté ze dvou stran". Netvrdím, že se to stát absolutně nemůže, jiné zbraně hodnotit nebudu, uzavřu to jen tím, že dle mého názoru to vyžaduje mimořádnou šikovnost.

Pokud jde o použití záchytu na Makarovu, myslím že spíš než bezpečnost vyhrála konstrukční a výrobní jednoduchost a cena. Proč ne. Také jasný a pochopitelný důvod. Už druhý ...

Na kategorické závěry typu
...je to prostě tak
není argument. Do flejmu nejdu.

KITTbx

Příspěvek#77 » čtv 3. led 2013, 20:19

peggy píše:Na kategorické závěry typu
...je to prostě tak
není argument. Do flejmu nejdu.

Souhlas, každý na to máme jiný názor a dále by to bylo jen osobní ;-)

hauktor

Příspěvek#78 » ned 6. led 2013, 10:40

jestli jsem dobře pochopil garfa,tak při obnově ZP budu muset přinést hračky sebou?

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#79 » ned 6. led 2013, 11:32

Obvykle to tak na oddělení chtějí. Klidně tam ale nejdřív zavolej a zeptej se.

Patrik
moderátor

Příspěvek#80 » stř 16. led 2013, 00:34

Na téma zkušebna pokračovat zde: viewtopic.php?f=9&t=2986&start=0

Bohuliby

Příspěvek#81 » čtv 24. led 2013, 23:16

PPK + PP je i v ráži 9 mm Kurz, četl jsem, že tato ráže se začal vyrábět až po válce, je to pravda ? Osobně jsem na vlastní oči viděl jen ty poválečné z Ulmu.
Sběratelsky je to prý zajímavé.

1N4148

Příspěvek#82 » pát 25. led 2013, 19:12

Nikoliv, vyráběly se i před válkou v Zella-Mehlis. Zde je článek o jednom takovém kousku.

Bohuliby

Příspěvek#83 » sob 26. led 2013, 01:23

Jj, je to raritka, ale většina je jich asi až po válce. U nás jsou také k mání, má je Macháček, ale ta cena je také trochu raritní. Viděl jste někdo na netu zásobník 9 Kurz a v jaké ceně ?

Morboj

Příspěvek#84 » pon 18. úno 2013, 20:54

PPK v 9mm by podle mě neměl být problém sehnat od Mec-Garu za přijatelnou cenu, s originály to bude asi horší. Podobně jako s 22lr, ty se prakticky sehnat nedají...

Evogunit

Příspěvek#85 » úte 12. bře 2013, 12:25

Když bych si chtěl pořídit PPK, tak je nějaké výrobní provedení , kterého se vyvarovat (myšleno místo výroby)?

Evogunit

Příspěvek#86 » čtv 14. bře 2013, 15:00

Tak jsem (po přečtení dalších podkladů) dospěl k závěru, že pokud nepůjde o čínksý kousek, tak je to spíš o konkrétním kuse. Jestli jsem dobře pochopil konstrukci, tak nosit v komoře a odjištěno se silně nedoporučuje. Je to i případ PPK/S? K tomu jsem jaksi víc ke změnám (vellikost - bobřák) nenašel. A poslední dotaz: jak veliký bude rozdíl mezi 7,65 a 9Br. v chování? Asi větší než u CZ 83 :?: .... Děkuji za odpovědi. Chápu, že je to svým způsobem ubíjející to řešit stále do kola. :) Mám teď nabídku na 9ku a nejsem si jist, jestli to má smysl, byť by to mělo být primárně pro drobnou ženu.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#87 » čtv 14. bře 2013, 15:49

Všeobecně je ta devítka vždycky lepší. :D

Návštěvník

Příspěvek#88 » čtv 14. bře 2013, 20:48

9 bude ostrejsi nez 7,65. O 9 se traduji problemy se spolehlivosti, bylo to puvodne konstruovane na mensi naboj. Kdyz je to pro zenu, strilela uz z neceho podobne maleho s dynamickym zaverem? Setkal jsem se s tim, ze holka sama skoro nenatahla zaver a navic se ji nelibil ten ostry raz. Nemluve o tom, ze te pri snaze o vysoky uchop snadno poreze zaver na ruce nebo palci. Kdybys chtel neco podobneho, ale o pul stoleti modernejsiho, v 9Br je Sig P230 resp. 232. Velikost PP, komfort lepsi, DA odpor konecne snesitelny, moderni miridla.

garf

Příspěvek#89 » pát 15. bře 2013, 09:57

Walther PPK v 9mmBrK ? z německé /manurhin/poválečné výroby - jich je na trhu skutečně málo,tj není z čeho vybírat, a případně cena nad 10.tis ,.... PPK/S nové za 18.tis, jeté pod 10.tis nejde, je to us kočkopes PP+PPK, pro někoho ,kdo to vyloženě chce OK ,pak jedině nové se zárukou...upozornění ,že rám je z W PP,hlaveň a závěr z PPK píšu jen pro uvědomnění si, že je to větší než standard PPK... Já bych do PPK/S nešel stejně ,jako bych nechal ležet PPK/E výroba Maďarsko-o tom vím pravda kuloví-tak k PPK/E nic víc...
...........
9mmBr krátký je pravda považován za dolní mez výkonnosti střeliva na obranu, srovnání se 7,65 rozdíl minimální, menší ráže 7,65 má větší průbojnost trefit se musí tím i tím :ugeek: PPK je neposeda i v té 7,65 ,- důraz na správné držení je namístě, pepek totiž kouše :mrgreen: Devítka je na tom s komfortem střelby hůř, na druhou stranu ocel revolver v 2" v 38Sp.je taky "dámská"zbraň a kope výrazně víc...
...................
Na denní nošení jeW PPK idealní velikost,váha,výkon+kapacita+spolehlivost a nakonec i cena...
Když PPK,tak Ulm/Manurhin v 7,65Br okolo 8.tis stavy1A nestřílené uloženky, k tomu It aftermarket zásobníky MG jsou v BVS za velmi slušnou cenu i s botkou a plně fční , mám pepka mazlika a denně ho nosím s nábojem v komoře + zajištěno, a pravidelně týdně "profukuju" 50tkou ran ...., za rok jediná závada= skřípnutá hylzna- použito levné staré vojenské asi samopalové střelivo SelBel magnetující , následně užíváno již jen střelivo Geco,Fio,SelBel nové a bez závad.
...........
PP klidně doporučím právě v 9BrK , není jich na výběr moc, ale určitě víc než PPK Ulm v 9...cena od 10-12.tis .kope víc , ale zvedá se určitě míň než brrr petflaškové plastové mini devítky 380
............
PP v 7,65 v 1A stavu cena okolo 9.tis , je při střelbě klidnější, vejde se do kož pouzdra KM sad..pro PPK,takže je občas střídám :mrgreen:
tím že je větší+delší hlaveň -váhovým nárůstem klid při střelbě, je i asi přesnější, kdo ví , střílím z něj i "slabou rukou" nekouše, nebo lépe řečeno PP není tolik náchylné na špatný úchop...
PP=pohodové,přesné, ale i rychlé střílení ,na 25m klidně mířenku -záleží jen na "mezikusu"mezi pistolí a zemí :) ,kupoval jsem zcela nové krabice nástřelný list atd, bylo potřeba ho "zajet" ,jako každou zcela novou zbraň ,po 200ranách si to sedlo a od té doby 100%spolehlivost , náhradní zásobníky také MG a ...
Jak psal kolega výšše, určitě v 9mmBrK jsou Sig p232 nový za 19.tis a starší p230 okolo 10. vhodnou alternativou ploché,nositelné pistole /v případě nové Sig p232 s nočními miřidly v duotonu překonávají kvalitativně kategorii / ale velikostí přirovnatelné jen k Waltheru PP , Pepek je menší ...
Jinak pro dámu mají u Waltherů ještě menší "pistolku"exluzivní=drahou TPH, ale malou a přesnou ,v podstatě ještě zmenšenej a zjednodušenej Pepek na 6,35 / a 22Lr/ je to Pepinda a na 25m se s ní dá pistolák velmi dobře trefit, a ráži 6,35Br nepodceňovat v Tanvaldu vloni při ozbrojeném loupežném přepadení 2 rány zastavily útok -1postřelenej +1na fleku mrtvej a to v zimě zkrz vrstvy oblečení , pravda na kontaktní vzdálenost ,jako vždy u NO...

P.S.
7,65/.32 je pro mne velmi příjemná ráže a spojení s W PPK je prostě genialní ,a když už něco v devítce,pak 9Luger je levnější , výkonější ,dostupnější i přebíjená tudíž lepší po všech stránkách než 9mmBrK-
ale to je samo věc vkusu každého sou...ha :mrgreen:

Evogunit

Příspěvek#90 » pát 15. bře 2013, 13:23

Tak v úterý jdu vyzkoušet i PP v 7,65, tak jsem zvědavý. Na .380 to tedy nevidím, ale cena byla lákavá :) Nejspíš se snažím najít "dokonalou" pistolku, která asi neexistuje :( .... Ráži 6,35 ani .22LR nepodceňuji. Občas nosím CZ92 a mám jí opravdu rád i na střílení, ale jelikož je to DAO s velikým odporem, tak ženě nevyhovuje. Uvidíme jak na ni zapůsobí u Waltherů. Jinak díky moc za info a i kdyby si žena vybrala něco jiného, věřím, že mě do sbírky nějakej časem určitě přistane. PPK je holt boží klasika ;)

Zpět na