Pravidla - diskuse

Pravidla, dotazy, žádosti a náměty k provozu tohoto fóra (neslouží pro otázky obecné zbraňové otázky!)

Prak88

Příspěvek#211 » pon 11. dub 2016, 21:47

Přicházím li jako host, měl bych respektovat pravidla, pokud se mi pravidla nelíbí, mám možnost svobodné volby místo nenavštěvovat. To platí v životě i na fóru-

Sedmej

Příspěvek#212 » pon 11. dub 2016, 22:02

vždyť kritika je i pro moderátora dobrá a užitečná. pokud je konkrétní-věcná a on je schopný si z toho něco vzít. je škoda, že tu z lidí co si na něco postěžují hned děláte bůh ví co.

kiv61

Příspěvek#213 » pon 11. dub 2016, 22:26

Prak88:
Ano, to je jeden zcela legitimní úhel pohledu.

Ten druhý však může být ve smyslu, že pokud lezu se svým produktem do veřejného prostoru (trhu) musím být zároveň připraven a schopen čelit případné kritice a korektně "vyřizovat reklamace" ..

Pokud nikoli, není nic jednoduššího než z toho udělat uzavřený klub a diskusi prostě zavřít resp. nechat ji pouze pro členy onoho klubu ... Nebyl by to ostatně první ani poslední případ.

kolombo

Příspěvek#214 » úte 12. dub 2016, 07:06

Já myslím, že by napoprvé vždy mělo být varování, ale jinak si myslím, že moderování drží některé militantní jedince docela zkrátka a tak se jich tu několik prakticky ani moc dlouho neprojevovalo.

Asi by ale nevadilo trochu ubrat při boji proti OT a spojování a rozdělování diskusí. Někdy mi to spojování a promazávání přijde trochu zmatečné :-(

wigum

Příspěvek#215 » úte 12. dub 2016, 08:09

Kolombo, pochopitelně, že moderovat se musí. Je taky poměrně těžké držet debatu tak aby se nevytratil smysl. Od toho tu mody máme. Ovšem koukni na téma o zkoukách. Tam by muselo dostat BAN asi tak 5 lidí za OT. A nedostal nikdo. Takže buď ze něco změnilo, nebo jde o lidi kteří mají zvláštní přístup.
Osobně doufám v to první.

mikymoto

Příspěvek#216 » úte 12. dub 2016, 09:18

Kritika, kdy je vše řečeno slušně a věcně nepochybně přínosem je. Co tu mám ale možnost celkem často vidět je: opakované OT, vulgarismy a dehonestace, ignorace platných pravidel a následného napomenutí, napadání moderátora, po banu opakované pokusy o založení nového účtu, aby bylo možné dále vykřičet tu křivdu do světa.
Někdy dotyčný provede jen jedno z výše uvedeného, někdy kombinaci, někdy všechno dohromady. Každý by následně uměl dělat moderátora lépe než ten, kdo to dělá teď. Nevím jak jiní, ale já koukám na fórum párkrát za den a občas se prostě neděje nic a jindy je to tu učiněná smršť příspěvků, který není v lidských silách online kontrolovat a bleskově korigovat - tak to holt udělá jednou za čas a pořádně tak, že lítaj třísky. Sided holt dělá strašáka, kterej není u některých oblíbený, ale potom se alespoň většina drží mantinelů - a voilà - cíle bylo dosaženo.

A nezlob se - výkřiky typu, proč já dostal naprdel když Pepík to dělal taky, patří spíš na pískoviště ;)

Návštěvník

Příspěvek#217 » úte 12. dub 2016, 10:17

Díky bohu za přísné moderování, strelectvi mám z českých diskusí nejraději, protože je tu nejmíň balastu. Pominu-li zpolitizovaná témata, namátkou k problematice práva, 1911 nebo přebíjení jsou tu studnice moudrosti.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

wigum

Příspěvek#218 » úte 12. dub 2016, 12:13

Rimmer, ale tady jsi na zbranekvalitne a ne na strelectvi ;)

cipis

Příspěvek#219 » úte 12. dub 2016, 12:31

Se spletl, no :)

Luky22

Příspěvek#220 » úte 12. dub 2016, 16:38

Já si myslím, že pokud někdo dostane od moderátora napomenutí, nebo BAN, měl by se zdržet emocí, natož uražených komentářů. Je přece držitelem smrtící zbraně! Nebo chtěl by být. Měl by tedy své nervy dokázat udržet na uzdě, i když má pocit, že mu bylo "ublíženo".

Sedmej

Příspěvek#221 » úte 12. dub 2016, 18:26

Luky22: a co kdybys dostal BAN třeba díky tomu, že moderátor si špatně vyloží tvou myšlenku? nebo z příspěvků ostatních pochopíš, že se může debatovat i o jiném tématu a bum 7 dní BAN chytíš jen ty, protože jsi měl někdy z dřívějška varování. bez jakého koli odvolání nebo vysvětlení. neříkám že se přesně tohle stalo, ale prostě každá stížnost nemusí být hned nějaké ublíženecké fňukání. :-)
mě naopak přijde, že kritizovat se má, pokud je to oprávněné, jen to může věci změnit k lepšímu.
sám nikoho nekritizuju, ale nevím, proč v tom bránit ostatním. :)

Kencui

Příspěvek#222 » úte 12. dub 2016, 19:01

Sedmej naprosty souhlas - chtel jsem napsat neco podobneho, ale nedostal jsem se k tomu, takze diky ;D

Luky22

Příspěvek#223 » úte 12. dub 2016, 20:11

Sedmej: Někdy je dobré držet se hesla: když nejde o život, jde o hov. Povznést se nad malichernosti. Pokud to nedokážu, a budu se rozčilovat nad nepodstatnými věcmi, ubližuji sám sobě.

kawon

Příspěvek#224 » úte 12. dub 2016, 20:26

Luky22: a tys to uměl? Když ti bylo třeba těch 22?

jamira

Příspěvek#225 » úte 12. dub 2016, 22:21

Ono je to taky o tom, že bohužel pod přezdívkou se jednak může skrývat kdokoli, čili i neznámá "neprověřená"osoba, též zde uživatelé neuvádějí svůj věk. Kdysi jsem to psal jako připomínku na úplně jiném zájmovém fóru a hned se zvedla vlna nevole typu "co je komu do toho, kolik mi je let...".
Ono bavit se s mladým uchem, cucákem, poslouchat jeho názory zvláště v této poměrně vážné a zodpovědné oblasti činění je občas dost na nervy. Na druhou stranu, kdyby zde lidi dávali svůj věk pod jménem aspoň třeba v rozpětí +/- 5 let, tak by se předešlo v diskusích mnoha nedorozuměním. Starší by možná chápavěji pokyvovali/kroutili hlavou nad názory některých mladých horkokrevníků a otcovsky je krotili, mladší by mohli respektovat zkušenosti starších. Zkušenosti nejen zbraňové ale i životní obecně. Stejně by se ale muselo spoléhat na to, že lidi uvedou svůj věk +/- pravdivě... A admin by na to musel udělat kolonku v osobních údajích, aby se věk zobrazoval u nicku.
jamira, 52

Zpět na