Pravidla - diskuse

Pravidla, dotazy, žádosti a náměty k provozu tohoto fóra (neslouží pro otázky obecné zbraňové otázky!)
Kencui

Příspěvek#226 » úte 12. dub 2016, 22:24

Vezmu to trochu zesiroka, tak snad to nebude povazovano za OT. Jde o to, ze pravidla zde nastavena jsou spravna - ale opravdu mam drzet pusu a krok i kdyz si myslim ze jsem v pravu? Neni to obecne o te ceske vlastnosti hlavne at nedelam rozruch a radeji to zkousnu ? Mozna to je ten duvod proc je kvalita napriklad potravin tak rozdilna zde a v nemecku. Kolik lidi tady v CR v restauraci rekne cisnikovi, ze ty knedliky ohrivane v mikrovlnce co jsou jako podrazka, jist nebude (jiz se mi parkrat stalo).
Jde o princip, clovek by mel mit pravo na rovne zachazeni a moznost odvolani. Myslim, ze nikdo z "kritiku" vyse nema problem se zdejsimi pravidly. Problem je, aby byla predvidatelnost a rovnost pri uplatneni moci moderatoru.
Uprimne se me dotklo kdyz se pisu s prispevkem, o kterem jsem do ted presvedcen, ze by mohl nekomu pomoci v jeho situaci a stale verim, ze byl k tematu a Sided to smaze se strohym "OT". A na mou namitku se mi dostalo vysvetleni v duchu, ze moderator ma vzdycky pravdu a nazdar.
Je to jako stavet si babovicky a najednou nekdo prijde a kopne vam do nich :) (vim ze je to infantilni prirovnani, ale nejak se mi libilo :))
Pokud by mi bylo do prispevku doplneno neco jako "uz jsi OT, davej si bacha" tak nereknu ani popel. Coz rozumim ze vyzaduje vice usili, ale moderovani je snad ze sve podstaty vedenim ci smerovanim a restrikce by mely dle meho byt uplatnovany u vulgarit a ne u hypotetickeho odchyleni od tematu.

Nemel jsem v planu to znovu rozebirat, ale zastavani nazoru v duchu "jestli se vam neco nelib, tak si bezte jinam" mi moc konstruktivni neprijde...

Luky22

Příspěvek#227 » stř 13. dub 2016, 06:06

kawon: "Luky22: a tys to uměl? Když ti bylo třeba těch 22?"
To je správná otázka. :D V tom věku jsem byl ale rok po vojně. Tam člověka tak trochu naučej sebeovládání.

dave1354

Příspěvek#228 » stř 13. dub 2016, 06:19

Souhlasím s Kencui. Ještě bych k tomu dodal, že když několik lidí živě diskutuje, asi je to zajímá a spíš než to smazat stačilo odklonit to do jinýho vlákna. Nebo to vlákno přejmenovat, aby se název týkal i novýho směru.

sided
moderátor

Příspěvek#229 » stř 13. dub 2016, 06:33

Když několik lidí živě diskutuje přesto že byli upozorněni na to že jsou OT tak to prostě smažu. Pokud jim to nestojí za námahu psát do spávného vlákna proč bych se tím měl zabývat já. Nehledě na to že oddělit to tak aby to dávalo alespoň nějaký smysl je většinou nemožné.

4mike

Příspěvek#230 » stř 13. dub 2016, 07:35

pro nás starší a pokročilé je mementem http://www.mojezbran.cz/

vgj

Příspěvek#231 » stř 13. dub 2016, 07:37

Popravdě nic proti živé diskuzi.
Osobně se také nechám strhnout a přispějo na hraně OT (občas si nejsem jistý na které hraně). Rozhodně nepovažuji tyto příspěvky za tak jedinečné, aby zaplevelily informativní vlákno navěky.

Promazání / oddělení OT threadů tedy podporuji. Pomáhá to čtenářům při zpětném pročítání vlákna.

Samozřejmě dalo by se to řešit značením OT příspěvků, tím by OT diskutující nepřišli o své výlevy ega, čtenář by se měl šanci zorientovat, ale bylo by to za cenu vícepráce moderátora i ctěných čtenářů.

Za mě tedy mazat, či oddělovat se správným názvem vlákna. Kdo pak nebude mít dost soudnosti přesunout se na toto vlákno si zaslouží jen varování a ban.

cipis

Příspěvek#232 » stř 13. dub 2016, 08:02

Navrhoval bych těm, kteří jsou proti mazání jejich OT příspěvků, aby založili sbírku na moderátora, aby se mu zaplatil čas, který stráví uklízením po nich. Uvědomte si jednu důležitou věc, dělají to (ti moderátoři) ve svém volném čase, bez jakékoliv odměny a ještě se jim nadává. Nejsou neomylní, takže je občas nějaká ta kritika oprávněná, ale nikdo po nich nemůže chtít, aby toho dělali ještě mnohem více, za úplně tu stejnou nulu, co z toho mají teď.

dave1354

Příspěvek#233 » stř 13. dub 2016, 08:12

Tady nikdo snad nenadává, jen vyjadřuje názor; vidím, že není většinový, není problém, držím hubu. Kdyby většinovej byl, třeba by se zvyk změnil. Tedy líná huba, holý neštěstí.. navíc šlo o rozpor kdy jsem byl přesvědčenej, že to k tématu je, moderátor ne.

Práci moderátorů chápu a beru, jen s ní občas nesouhlasím, to je všo :) ..jinak třeba na střelectví se platí za členství, neměl bych s tím problém ani tady, informací za těch pár šušňů je tam i tady dost.

cipis

Příspěvek#234 » stř 13. dub 2016, 08:52

Tak ale placení na provoz se tu též navrhovalo, s tím problém nemám. Akorát to je placení na servery, ne na lidskou práci, protože to bychom se asi nedoplatili ...

Quirinus

Příspěvek#235 » stř 13. dub 2016, 09:17

No jestli má Sided nebo jiný moderátor problém s tím, že to nechce zadarmo dělat, tak ať to prostě nedělá. Já se domnívám, že výrazné omezení moderování diskusí by tomuto fóru neuškodilo.

Zdejší způsob moderování a označování všeho co se mírně odkloní od názvu topicu je dost upjatý. Když např. založím vlákno o tom, jak si přebít vlastní slug, tak když mi tam dá někdo odkaz na koupi slugů za 10,-, tak je sice absolutně OT, ale tak nějak z podstaty vyřeší můj problém s přebíjením, protože už o něj nebudu mít zájem. Tohle ale moderátor buď nechce, nebo neumí pochopit a svým zbytečným horlivým zásahem utne zajímavý vývoj diskuse, která řeší předložený problém "nečekaným" způsobem.

sided
moderátor

Příspěvek#236 » stř 13. dub 2016, 09:31

Jenže když to ten někdo napíše do vákna "levné slugy" tak se to dozvíš taky a kdokoli bude hledat informace o přebíjení slugů tak nenarazí na vlákno se seznamem obchodů kde je měli před dvěma lety levně.

Sedmej

Příspěvek#237 » stř 13. dub 2016, 09:33

buďte rádi, že to tu někdo udržuje. :) ona kritika je někdy potřeba, ale zase vytvářet dojem, je je všechno špatně, to zase není vůůbec na místě.

mikky

Příspěvek#238 » stř 13. dub 2016, 09:53

Podle mě jsou pravidla nastavený dobře sided i ostatní moderátoři odvádějí dobrou práci.

That being said, jsem rád, že se tu na tohle téma může diskutovat a diskutuje takhle otevřeně :)

paza

Příspěvek#239 » stř 13. dub 2016, 09:59

Sedmej píše:buďte rádi, že to tu někdo udržuje. :) ona kritika je někdy potřeba, ale zase vytvářet dojem, je je všechno špatně, to zase není vůůbec na místě.

Právě tak bych to viděl také. Špatně to rozhodně není, někdy je to trochu přehnané, je třeba držet téma, ale myslím si, že mírné odbočení nebo rozvedení tématu prostě patří k lidské vlastnosti říci si svoje. No a ta hrana co ještě ano a co již ne je úzká a snadno se z ní ujede někdy tak, jindy onak. Já jsem asi jeden z nejstarších členů fóra a někdy v reakcích jiných členů cítím "bojovnost mládí", to je dnes moderní postoj "já jsem osobnost, já mám svá práva, máme demokracii, co mi má kdo co poroučet", atd. Je to tak na každém fóru, myslím si, že my starší lidé už bereme věci tak nějak méně vážně a snad i trochu s nadhledem, ale hlavně naše generace má jinou výchovu a umí se chovat více s pokorou. To dnes není v módě a hodně to chybí, pokora není slabošství, ale je to spíše stav, kdy se při kritice člověk sám nad sebou zamyslí a hledá, kde udělal chybu a stydí se za ní, dnešní generace si chybu nepřipouští a hledá ji jinde....
Co je ještě horší a co je třeba tvrdě postihovat, to je pak snaha některých lidí za každou cenu napadat, škodit, "dělat zlo". Takoví lidé by vůbec neměli mít zbraň ani být členy jakéhokoli diskusního fóra....

Quirinus

Příspěvek#240 » stř 13. dub 2016, 10:39

sided píše:Jenže když to ten někdo napíše do vákna "levné slugy" tak se to dozvíš taky a kdokoli bude hledat informace o přebíjení slugů tak nenarazí na vlákno se seznamem obchodů kde je měli před dvěma lety levně.

Máš pravdu, ale to klade nároky na organizovanost a ukázněnost uživatelů = utopie. Nebo to znamená, že moderátor to přeřadí a v původním vláknu zanechá odkaz na jiný topic = příliš nevděčné práce pro moderátora. V praxi to dopadne tak, že moderátor jen příspěvek smaže a nikdo se nedozví nic. :) Praktický příklad tady z fóra - uživatel poptával koupi věci, která se u nás nová prodává nová za několik tisíc. Dostal radu, že pro jím popsané účely by mu stačila levnější varianta z DX.com včetně přesného odkazu, kde to koupt za pár $. Protože se ale v burze nediskutuje, tak to moderátor smazal s tím, že to měl rádce napsat soukromou zprávou. Není to absurdní? Rádce se na to celé vykašlal a nikdo se nic nedozvěděl. To je dle mého názoru přesně stav, ke kterému by nemělo žádné fórum dospět. Pravidla mají pomáhat držet diskusi věcnou a přínosnou, ne ji formálním dodržováním zabíjet.

Zpět na