Pravidla - diskuse

Pravidla, dotazy, žádosti a náměty k provozu tohoto fóra (neslouží pro otázky obecné zbraňové otázky!)
ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#241 » stř 13. dub 2016, 11:26

OT diskuse mi připdají jako druhořadý problém, nejhorší je fenomén "žvanil" (troll nebo jak chcete), který musí napsat 5-10 příspěvků za den. Před měsícem udělal zbroják, před týdnem donesl první bouchačku a už rozdává moudra. Na střelectví se tihle exoti nevyskutují, tady po pár měsících odpadají a přesouvají se na mujglock. Zpravidla jsou banováni za nějaký sekundární prohřešek, přitom rychlá likvidace za trollení by v fóru jednoznačně prospěla a ubylo by i OT. Navíc tlachárna odrazuje (resp přesouvá jinam) i těch pár skutečně znalých, co jsou ochotni se online podělit o své know-how.

mihlit

Příspěvek#242 » stř 13. dub 2016, 12:20

ladaj: S tím bych taky souhlasil, ale toho se bohužel nezbavíš nijak, protože na to žádná pravidla neexistují. Prostě někdo neví nic, zkušenosti taky chybí, ale musí se ke všemu vyjádřit a ještě lépe v kombinaci i mít poslední slovo. Tak je to ale i v realitě a pravidla ti s tím zde nepomohou.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#243 » stř 13. dub 2016, 13:11

Buďte rádi za to, co tady máte - tedy za šanci zjistit, co moderátoři považují za problémové, aniž by vás to stálo exkomunikaci. Já jsem po x letech bezproblémové účasti dostal trvalý ban bez výstrahy za kombinaci dvou zločinů: OT + odpověď moderátorovi (byl to dotaz) mimo SZ. Dost dlouho mi trvalo, než jsem zjistil, o co tam jde. U banu byla mailová adresa, na kterou jsem údajně mohl napsat adminovi - reakce samozřejmě žádná. Když jsem se pokusil o adminovi něco vygooglit, vypadl mi takový kýbl sraček, že ten nešťastník snad musel znásilnit vlastního křečka - v kolektivu je velmi oblíben :-). Teprve později jsem zjistil realitu: aniž bych to zaznamenal, fórum změnilo majitele a ten registrace zpoplatnil (50,-). Po trvalém banu se můžete registrovat znovu, takže zadání moderátorů je asi jasné. To, že poplatek je za možnost registrace (tzn. může se stát, že zaplatíte a pak stejně nebudete registrováni), už je jen třešnička na dortu.

peggy
moderátor

Příspěvek#244 » stř 13. dub 2016, 14:22

Graver: Předpokládám, že píšeš o JINÉM fóru (aby to někoho nemátlo).

mihlit

Příspěvek#245 » stř 13. dub 2016, 14:38

Jo, všichni jsme poznali, že jde o jiné fórum. Tady je to ještě dobré, jinde horší. Už přesně nevím o co šlo, ale téma něco k přebíjení u 223, ale věc nezávislá na ráži, tak jsem to napsal do obecného přebíjecího vlákna. Mod to přestěhoval k 223,že to bylo blbé vlákno. Obdobná situace, jiný problém, napsal jsem to k 223 a mod mi to přestěhoval do obecného vlákna, že tohle vlákno je blbě. Prostě tam člověk riskuje sprda i když se fakt snaží a to už je horší. Černobílé situace jsou jasné, když budu ve vlákně o černém prachu psát srovnání ar15 s ak74, tak to je jednoznačný OT. Často je to ale mnohem šedivější a jde o to kde má člověk tu vnitřní hlídací hranici je to ok, není to ok a jestli ji má o pár milimetrů jinde než moderátor. Pak z toho vznikají ty pocity ukřivdění. Což se mi naštěstí tady na tomto fóru nestalo.

Kencui

Příspěvek#246 » stř 13. dub 2016, 15:37

Omlouvam se za smajlika ve vlakne Glock 17, nejak jsem se nechal unest - ale fakt jsem se hodne zasmal :D
Diky za upozorneni a priste si na to dam pozor

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#247 » stř 13. dub 2016, 15:42

Peggy: omlouvám se - Střelectví.cz. Nevím, proč jsem to nenapsal.

kolombo

Příspěvek#248 » stř 13. dub 2016, 17:51

Zářný příklad zmateného mazání moderátory je tady:

http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=4&t=7138

Už dopoledne jsem tam připsal, o jaké střelivo se jedná, ale někdo to vymazal. Proč ??

sided
moderátor

Příspěvek#249 » stř 13. dub 2016, 17:54

Protože to byla otázka na prodávajícího a to ty zjevně nejsi.

kolombo

Příspěvek#250 » stř 13. dub 2016, 18:09

To konkrétní střelivo jsem měl v ruce a polovina byla původně pro mne. Ale do nové zbraně to dávat nechci a tak jsem ho odmítl ...

4mike

Příspěvek#251 » čtv 14. dub 2016, 09:02

graver píše:....... Když jsem se pokusil o adminovi něco vygooglit, vypadl mi takový kýbl sraček, že ten nešťastník snad musel znásilnit vlastního křečka - v kolektivu je velmi oblíben :-)........

pochybuji, že by jsi předešlé adminy (před svou 3 letou karierou na foru) znal osobně nebo aspoň celým jménem
a vzhledem k tomu , že o současném si myslím, že je to asi největší "slušňák" z historie adminů střelectví, by mne docela zajímalo, či máš své tvrzení jež považuji za pomluvu něčím podloženo

graver píše:........ Já jsem .......dostal trvalý ban bez výstrahy za kombinaci dvou zločinů: OT + odpověď moderátorovi (byl to dotaz) mimo SZ............

graver píše:Do PM ne, veřejně. Byl to pokus o ironickou reakci na informační hodnotu tvé odpovědi "dá". Ve skutečnosti jsem tím myslel "a jak se to prosím dá?". Věřil jsem, že to sepne - omlouvám se za přecenění..........

9. Jste-li napomenuti moderátorem/adminem, nereagujte na toto do vlákna, ale do soukromé pošty. Zatímco vaše napomenutí je pro ostatní výchovné, reakce na něj zbytečná. Při porušení tohoto pravidla budete vyloučeni ihned, bez napomínání.........
http://www.strelectvi.cz/forum/zavazna-pravidla-t862.html

graver píše:.........Teprve později jsem zjistil realitu: aniž bych to zaznamenal, fórum změnilo majitele a ten registrace zpoplatnil (50,-)........

registrace je zpoplatněna cca od počátku 2008, čili více než 4 roky před tím, než jsi se registroval a více než půl roku před prodejem fora Mitonu, do té doby jsme se na hosting a pod skládali po stovce či dvou
PiDiBi píše:......
z tech 50Kc dostanu 20 - zbytek jde na platebni branu a operatory,.......

http://www.strelectvi.cz/forum/placeni-za-registraci-zdrazeni-hostingu-t5331.html

wigum

Příspěvek#252 » čtv 14. dub 2016, 09:16

Mike jestli chceš řešit Střelectví, tak by to bylo fajn někde jinde.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#253 » čtv 14. dub 2016, 09:30

@4mike: teď už to nebudu dohledávat a nechci se mýlit, ale nebyl jsi tím adminem ty? Za co mé tvrzení považuješ, je mi lhostejné - sorry. Pokud trváš na tom, že budeš názor zaměňovat za trestný čin, jistě víš, jak máš postupovat.
Ad zpoplatnění: ani tohle nebudu dohledávat, ale nevzpomínám si, že bych za registraci něco platil. pokud ano a zapomněl jsem, tak jsem to znovu zjistil při pokusu o novou registraci při banu. Na mém názoru na motivaci adminů to nic nemění.
Jinak se nepřu o tom, že jsem porušil pravidla. Pokud jde o odpověď mimo SZ, jednoznačně moje chyba - na pravidlo a postih za jeho porušení jsem od registrace zapomněl, jinak bych to naschvál neudělal. opět to nic nemění na mém názoru na udělení trvalého banu za banální 3,14čovinu.
Víc se v tom nehodlám rýpat - chtěl jsem srovnávat, ne si stěžovat. Na trvalém banu nic nezměním, je to minulost, dost o tom řečí nebo případně SZ.
@wigum: tedy mea culpa, že to řeším taky, ale nejde o Střelectví, nýbrž o komparaci dvou systému a přístupů. Howgh.

4mike

Příspěvek#254 » čtv 14. dub 2016, 09:39

mihlit píše:.......tak jsem to napsal do obecného přebíjecího vlákna. Mod to přestěhoval k 223,že to bylo blbé vlákno. ........

sorry, modi nejsou neomylní, stejně jako useři a za omyly se nenapomíná
zakouslá nábojnice v matrici 223 a následná debata o to čím mazat patří (aspoň podle mne) do temata mazání nábojnic spíše než do přebíjení 223
http://www.strelectvi.cz/forum/mazani-nabojnic-t36548.html

4mike

Příspěvek#255 » čtv 14. dub 2016, 09:45

graver píše:......- chtěl jsem srovnávat, ne si stěžovat. ..........

no vida ale to srovnání mi v tom příspěvku nějak chybí, zato čtu snůšku lží, doměnek a pomluv

Zpět na