Pravidla - diskuse
Pravidla, dotazy, žádosti a náměty k provozu tohoto fóra (neslouží pro otázky obecné zbraňové otázky!)
- Georg
Příspěvek#272 » ned 18. zář 2016, 16:49
když už se to tu takhle řeší, mám dotaz na moderátory:
bylo by možno ve vlákně "napomenuti/vyloučeni" vkládat i konkrétní odkazy (viewtopic....), tak jak to dělává Peggy ?
Jednak by to bylo určitě lepší pro rychlejší orientaci dotyčného, kterého se to týká a druhak pro ostatní, proč a z jakého konkrétního důvodu došlo k "napomenuti/vyločeni" - tedy sloužilo by to i pro ostatní pro lepší orientaci, čeho se vyvarovat.
Děkuji za jakoukoliv reakci či jinou reakci ze strany moderátorů.
bylo by možno ve vlákně "napomenuti/vyloučeni" vkládat i konkrétní odkazy (viewtopic....), tak jak to dělává Peggy ?
Jednak by to bylo určitě lepší pro rychlejší orientaci dotyčného, kterého se to týká a druhak pro ostatní, proč a z jakého konkrétního důvodu došlo k "napomenuti/vyločeni" - tedy sloužilo by to i pro ostatní pro lepší orientaci, čeho se vyvarovat.
Děkuji za jakoukoliv reakci či jinou reakci ze strany moderátorů.
- mikymoto
Příspěvek#274 » ned 18. zář 2016, 17:32
Jasný. Jen bych se přimlouval o to varování přímo do soukromé zprávy. Já byl tehdy dost vykulenej proč mám banána, když jsem o žádném upozornění nevěděl (a našel ho na těch stránkách před tou, kde jsem reagoval). Na vlákno napomenutí/vyloučení občas taky kouknu, ale není to pravidlem - takže o nějakém tytyty nemusím vědět.
- sided
Příspěvek#275 » úte 7. bře 2017, 09:04
Ivoo píše:sidet > co je špatnýho na tom, že ve vláknu o psychickým problému se lidi baví o psychických problémech?
1) Téma bylo "Zbrojní průkaz a panická porucha" konkrétní dotaz a dostalo se na něj pár konkrétních odpovědí. Ale vzápětí se rozjela debata ...... jak stanovit psychiatrickou diagnozu bratra mý sousedky.... a to je blbě.
2)
viewtopic.php?f=2&t=6019) Dodržujte pokyny moderátorů a nehádejte se s nimi!
- Lynx
Příspěvek#276 » pát 17. bře 2017, 00:10
Ahoj, proč je v burze pravidlo "Neposouvejte inzeráty nesmyslnými dodatky nebo hláškou „stále aktuální“."? Mám inzerát na koupi pažby. Zatím se mi ji sehnat nepodařilo, inzerát je stále aktuální, ale po měsíci už je na třetí stránce, takže ho nikdo nenajde. Podle současných pravidel mám dvě možnosti:
1) duplikovat inzerát nebo
2) zalhat, že je neaktuální, požádat o přesun do archivu, a potom znovu zadat ten samý.
Posunem inzerátu nebudu duplikovat, nebudu lhát, nikdo nebude muset pracovat. Nešlo by změnit pravidlo a po určitém čase, např. po měsíci od poslední aktualizace, posun povolit? Díky za zvážení.
1) duplikovat inzerát nebo
2) zalhat, že je neaktuální, požádat o přesun do archivu, a potom znovu zadat ten samý.
Posunem inzerátu nebudu duplikovat, nebudu lhát, nikdo nebude muset pracovat. Nešlo by změnit pravidlo a po určitém čase, např. po měsíci od poslední aktualizace, posun povolit? Díky za zvážení.
- Ivoo
Příspěvek#277 » čtv 23. bře 2017, 06:38
sided> prosímtě co Tě furt žere?- pozoruju delší dobu jak tady mnohdy bezdůvodně omezuješ debaty, zavíráš vlákna,posíláš výhružná upozornění na email za ani nevím co .Nejsou náhodou fora od toho aby se na nich mluvilo a diskutovalo? chápu když se korigují vulgárnosti,věci absolutně mimo téma atd ale bránit lidem aby si povídali ?? To mi zavání nějakým pseudolampasáckým syndromem ,nebo kdo nemůže vládnout doma vládne jinde. neber to jako útok na Tvoji osobu -nemyslím to zle - jen takové zamyšlení, už nahlas.
- klauni
Příspěvek#278 » čtv 23. bře 2017, 08:14
Tohle fórum je bezdůvodnou buzerací a rozdáváním BANů proslavené, zejména pak moderátor sided. Stačí si letmo proletět tohle vlákno, které se stížnostmi na něj jenom hemží.
Ale nic s tím nenaděláš - řeknou Ti, že se nemáš chodit, když se Ti to nelíbí.
Nikdo jistě nemá nic proti, když se umravňujou lidi vzájemně se napadající, používající vulgarity nebo nabádající k porušování zákonů...ale dávat BANy za OT? To je taky důvod, že to tady vypadá, jak to vypadá - chodí sem diskutovat pár desítek lidí a moc to tu nežije. Podívej se na chronomag, to je skutečně fungující fórum. Je tam samozřejmě víc lidí, protože hodinky zajímají víc lidí než zbraně, ale to samo o sobě nestačí - hlavní je, že tam nikdo necenzuruje diskuze a když je někdo OT, tak se to tam napíše do vlákna a uživatelé se zklidní.
Tady to "funguje" tak, že si tu jeden člověk, který má nejspíše nějaký osobní problém, dělá co chce. Navíc neměří všem stejně - když se teďka podíváš na několik posledních témat, jsou tam příspěvky, které se v klidu dají označit za OT a nic se neděje.
Řešení je tedy snadné, buď sem nechodit a nebo, když člověk dostane BAN, udělat si nový nick a jet vesele dál
Ale nic s tím nenaděláš - řeknou Ti, že se nemáš chodit, když se Ti to nelíbí.
Nikdo jistě nemá nic proti, když se umravňujou lidi vzájemně se napadající, používající vulgarity nebo nabádající k porušování zákonů...ale dávat BANy za OT? To je taky důvod, že to tady vypadá, jak to vypadá - chodí sem diskutovat pár desítek lidí a moc to tu nežije. Podívej se na chronomag, to je skutečně fungující fórum. Je tam samozřejmě víc lidí, protože hodinky zajímají víc lidí než zbraně, ale to samo o sobě nestačí - hlavní je, že tam nikdo necenzuruje diskuze a když je někdo OT, tak se to tam napíše do vlákna a uživatelé se zklidní.
Tady to "funguje" tak, že si tu jeden člověk, který má nejspíše nějaký osobní problém, dělá co chce. Navíc neměří všem stejně - když se teďka podíváš na několik posledních témat, jsou tam příspěvky, které se v klidu dají označit za OT a nic se neděje.
Řešení je tedy snadné, buď sem nechodit a nebo, když člověk dostane BAN, udělat si nový nick a jet vesele dál

- jhora
Příspěvek#279 » čtv 23. bře 2017, 08:35
To že je na nás sided přísný má jednu výhodu - ve fóru se dá dobře hledat a když tu nejsem několik dní, tak se nemusím prokousávat nesouvisejícími debatami v tématech, která mě zajímají. Důsledné vymáhání pravidel fóra administrátory má tedy svůj přínos - tohle fórum je díky tomu dobrý zdroj informací. A na pokec a plkání je spousta jiných fór se stejnou tématikou.
- kolombo
- paza
Příspěvek#281 » čtv 23. bře 2017, 09:31
klauni píše:..... Podívej se na chronomag, to je skutečně fungující fórum. Je tam samozřejmě víc lidí, protože hodinky zajímají víc lidí než zbraně, ale to samo o sobě nestačí - hlavní je, že tam nikdo necenzuruje diskuze a když je někdo OT, tak se to tam napíše do vlákna a uživatelé se zklidní. ......
Tak zrovna Chronomag bych, jako jeho letitý člen, za vzor nedával! Tam se řeší ptákoviny typu jaké nosíte boty a prádlo, kšeftuje se tam úplně se vším, lidé se v diskusích hádají a sprostě napadají, dokonce si vyhrožují - to snad na fórum milovníků hodinek nepatří... Nebývalo to tak, kdysi byli moderátoři přísní a dávali bany a také tam byla stará dobrá parta, která fungovala dokonce tak, že když někdo kupoval hodinky, tak mu je prodávající poslal jen tak na zkoušku a když se kupujícímu líbily, tak poslal peníze, jinak poslal zpět hodinky. A to byly kousky i za pár desítek tisíc. Říkalo se tehdy tomuto fóru fórum gentlemanů... Dnes už je to jinak, k horšímu...
Na tomto fóru je držena jistá úroveň, která se mi jeví úměrná tomu o co v tomto fóru jde - o vážné věci, zbraně, a vše kolem nich včetně vzdělávání se a učení se, vyhledávání odborných nebo alespoň fundovaných názorů. Proto je také toto fórum doporučováno jako výchozí "studnice znalostí" ze strany správců střelnic i pracovníků Policie. Tedy fórum spíše odborné, ne tak žvanírna o běhu světa, ve které se pak nedá pořádně orientovat.
- klauni
Příspěvek#282 » čtv 23. bře 2017, 15:36
paza píše:Na tomto fóru je držena jistá úroveň, která se mi jeví úměrná tomu o co v tomto fóru jde - o vážné věci, zbraně, a vše kolem nich včetně vzdělávání se a učení se, vyhledávání odborných nebo alespoň fundovaných názorů. Proto je také toto fórum doporučováno jako výchozí "studnice znalostí" ze strany správců střelnic i pracovníků Policie. Tedy fórum spíše odborné, ne tak žvanírna o běhu světa, ve které se pak nedá pořádně orientovat.
Na tomto fóru se hlavně neměří všem stejně, o tom to celý je.
A kromě "vážných věcí" jsou tu i vlákna "o běhu světa", která nutně žvanírnou jsou...nikdo tam nikoho nenutí chodit a už vůbec to nikdo nikoho nenutí číst. A pak si stěžovat, že se v tom nedá orientovat? To je jako kdyby si fízlové stěžovali, že mezi lidma probíhá příliš intenzivní komunikace, kterou oni nestíhají monitorovat.
Mně je to fuk, já si budu dál psát, co budu chtít a kam budu chtít. Zákony neporušuju, nikoho nenapadám...a když má nějakej frustrát potřebu mi za to dávat BAN...ať si to užije...já si prostě udělám novej nick a pojedu dál...je to otázka půl minuty

- mikymoto
Příspěvek#284 » čtv 23. bře 2017, 16:00
klauni píše:...já si prostě udělám novej nick a pojedu dál...je to otázka půl minuty
A až Ti zruší třetí, pátej a desátej účet, tak Tě to přestane bavit a půjdeš se vyplakat na jiné fórum

- tomas fuk
Příspěvek#285 » čtv 23. bře 2017, 16:11
Osobne si myslim, ze tohle forum je az moc mirne a Sided je na to sam, aby tu udrzel nejake meze. Za posledni rok se tady z toho stala tlacharna cca 10 lidi, kteri spis zavodi, kdo bude mit vic prispevku. Nez aby psali vecne k danemu tematu.
Na jinem foru je moderator 4mike a to je jiny KAT. Taky ho moc nemusim, nekdy s jeho nazory nesouhlasim, ale to forum je prehledne, zije to tam, ma uroven a je zbaveno vsech tech diskuteru, kteri se montuji do vsech vlaken, jen aby jim naskakovaly pocty prispevku v profilu.
Na jinem foru je moderator 4mike a to je jiny KAT. Taky ho moc nemusim, nekdy s jeho nazory nesouhlasim, ale to forum je prehledne, zije to tam, ma uroven a je zbaveno vsech tech diskuteru, kteri se montuji do vsech vlaken, jen aby jim naskakovaly pocty prispevku v profilu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí