Revolvery Taurus

Krátké vícehlavňové zbraně

Jarda89

Příspěvek#106 » úte 21. lis 2023, 17:53

Já mám ten nový model. Grip je z jednoho kusu a drží ho svinutý pružný kolík. Na taurus fóru spousta lidí psala, že to vzdali a nebo že něco nepřežilo.

v.k.

Příspěvek#107 » stř 22. lis 2023, 13:06

Jarda89> aha, tak to netrap, kdyz to funguje, tam stejnak moc nevykoukas :)

Jarda89

Příspěvek#108 » stř 22. lis 2023, 15:13

Však nebudu :) chtěl jsem jenom srovnat hloubku kolíku a to se povedlo. Mastným štětečkem akorát objedu za okrajem gripu a jinak nic.

4mike

Příspěvek#109 » stř 22. lis 2023, 18:05

Když už musíš, tak to masti silikoňákem

Jarda89

Příspěvek#110 » čtv 23. lis 2023, 17:26

Dík za radu, nějaký se mi tady válí. Teď jsem to máznul myslím guncerem.

Jarda89

Příspěvek#111 » pon 27. lis 2023, 21:45

První krabičku přežil, lehce se povolil přední šroubek, který drží válec, jinak vše v pořádku (co jsem nakoukl pod grip, tak na těch menších je vidět nějaký zajišťovač). Až jsem přišel na to, jak to vzít správně do ruky, tak se ukázal i docela přesný :)

Jarda89

Příspěvek#112 » čtv 16. kvě 2024, 14:52

Dlouho jsem přemýšlel, že ho prodám, protože ten měkký grip byl prostě naprd. Malý, lepivý, divný úchop, sundat ho na čištění bylo o ruce... Tak jsem přemýšlel, čím ho nahradit. První varianta byla Pachmayr Renegade - bohužel nesehnatelné. Thajské dřevo z Ebay u mě nevzbuzuje moc důvěry. U Hogue monogrip mi vadí holý záda (trpím utkvělou představou, že zbraň je hřebík a okamžitě při kontaktu s kůží zrezne :) ). Tak jsem pořídil VZ Grips. Úchop paráda. Texturu mají příjemnou. Mám G10 střenky na noži a tam jsou jak šmirgl. Za ty prachy by mohli sedět o fous líp ale to by šlo poladit. Gumáky taky měli mezeru u kohoutu a spouště a malá spára na spodku pomáhá sundání. Ještě musím vybrat lepší pouzdro, protože Dasta není ideální..
Kydex ani kůži nechci, tak vezmu asi nějaký Falco. https://rajce.net/album/OWRuBytPHNZZjML8

Jarda89

Příspěvek#113 » sob 18. kvě 2024, 22:49

Tak jeden dnešní poznatek k úchopu. Při střelbě lučík tlačí na kloub prostředníčku (při sušení jsem to ani nepostřehl), není to ale nic hrozného. Stejné to bylo na Alfě ale tam to bylo kvůli ráži nepříjemné. Je to kvůli jinému tvaru gripu.

Corwin_102

Příspěvek#114 » sob 31. srp 2024, 12:20

Včera jsem se stal nadšeným majitelem revolveru Taurus 85 ultralite titanium ;) Starší bazarový kousek - po vyzkoušení na střelnici nebylo co řešit - prostě jsem dlouho rozmýšlel ale nakonec neodolal...
Tato verze je s válcem a hlavní z titanu a porty - takže nakonec i ten zpdětný ráz je s továrním SB v pohodě. (Subjektivně- tovární .45LC z výrazně těžší repliky colt SAA jsou mi nepříjemnější...
Do "dvojprstého" gripu jsem taky schopný se srovnat - takže ho zatím nechám.

V ceně byl asi origo "spead loader" - je to ten jak se zezadu stiskne - ale přijde mi že nefunguje až tak dobře... Máte někdo zkušenost s HKS? je i výrazně kratší..

Nebo co Wrapid Loader? - to by se mi asi líbilo :D Nevíte jestli někdo dováží? I sice 60USD... A boužel 5ti nábojová varianta dost nedostupná...
https://www.youtube.com/watch?v=lqeTw7MgFGA

Dík C.

Corwin_102

Příspěvek#115 » čtv 24. říj 2024, 22:18

Taurus 85 ultralite (titanium):
Včera jsem po 15ti ranách odešel ze střelnice - porucha, vysunutý válec (i s konzolí) po testu rychlonabíječe (měl jsem přebíjenky a ty z něj nejdou tak dobře jako fabrické tak jsem trochu dotlačil, ale ne úplně na hulváta). Válec se kousnul o rám mezi odlehčeníma. Tak jsem naštvaně odjel domů...

Tam i stačilo 5min - Příčina byl uvolněný šroubek z druhé strany - je navrtaný a je v něm odpružený kolíček. Stačilo vyšroubovat, válec jemně naklepnout zpět (po natočení odhlehčením k rámu šel i s konzolí volně vysouvat a zasouvat z rámu). Nasadit kolíček a šroubek zašroubovat... 5min v klidu a bylo vyřešeno.

Mám teď trochu dilema. Když tento šroubek utáhnu víc, tak se konzola s válcem pohybuje dost ztuha. Tak jsem nechal dotaženo jen s citem, ale bojím se že se bude zase povolovat (jasně, teď už budu kontrolovat).

Máte někdo zkušenosti s použitím "modrého" Loctite (středněpevnostní)? Teplotní odolnost do 180°C - rám víc mít asi nikdy nebude ;)

(Zkontroloval jsem a dotáhl i ostatní šroubky na rámu/zbrani)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Héfaistos

Příspěvek#116 » čtv 24. říj 2024, 22:35

Kde jsou na zbrani (a zvlášť na revolverech) šrouby, dávám je na modrý loctite automaticky. Ale nepřehnat to, fakt ho stačí jen krapítko. Aby mě zas někdo nenařknul, že si to zalepil a nejde mu to rozebrat... ;-)

v.k.

Příspěvek#117 » čtv 24. říj 2024, 22:39

Corwin_102> tuhle zavadu znam, otravne. Davam na podobna mista fialovy nizkopevnostni Loctite 222 (nebo Sonlok 3222, Zyrobond 3222 apod.). Nemusis byt tak opatrny jako s modrym abys ty male srouby pak neurthl.

MojeTikka

Příspěvek#118 » pát 25. říj 2024, 06:57

Ano, to same jsem na Taurusu take resil a take modrym Loctitem vyresil.

lumír

Příspěvek#119 » sob 9. lis 2024, 08:24

Pokud by někdo potřeboval řešit datum výroby, tak "novodobé" číslování by mělo být následující:
Druhé písmeno z výrobního čísla je rok a třetí je měsíc. Roky začínají od 2019 písmenem A a měsíce také od písmene A. Např. AEH.... je srpen 2023.

Gimpel

Příspěvek#120 » sob 9. lis 2024, 12:31

Taurus - dva body jen.

Střílel jsem z ocelového dvoupalce, pět komor, .38 Spl., možná typ 85, sám jen v SA režimu. Čistě uživatelsky, že bez odborné prohlídky líbil se mi, chodil na flek.
Ještě 85 UL a identické to. Navíc hodně měkký. Kurva zas ta únava, jak to mám dopsati!?

Právě Taurus .38 a vždy dvoupalce jakékoliv, se zde v lepších časech, nejvíce nosily do letadel ČSA. Plus ještě, však sporadicky jen - Odbor ochrany prezidenta republiky (Pátá správa).

Zpět na