Smith & Wesson 686 vs Colt Python

Krátké vícehlavňové zbraně

bbobb

Příspěvek#46 » ned 12. lis 2023, 13:15

Nic moc spesl nepotrebujes (i kdyz bez snury je to celkem otrava).
NONTOX jsem nezkousel, ale jestli se chces vyhnout dlouhym vecerum s drhnutim hlavne / valce, drz se celoplastu a vyhni se cistymu olovu / poloplastum. Zasira to neskutecne.

Uz tak je cisteni toho revolveru otravnejsi (6x valec, hlaven kterou nemuzes vyndat a rvat do ni teda tycku jen z jedny strany, zasirani v prechodu mezi valcem a hlavni..)

antonspelec

Příspěvek#47 » stř 15. lis 2023, 11:14

OK, diky za odpoved.
Docela se mi prici hlaven cistit od usti, ale hadam, ze se neda nic jineho delat. Jsou na to nejake specialni kartace ci jina chemie nez na pistole?

bbobb

Příspěvek#48 » stř 15. lis 2023, 15:33

No tu snuru tam das od zadu prave treba. Tak muzes protahovat.. :) Ono to na bezny cisteni, hlavne kdyz pouzivas ty FMJ, staci.
Pripadne ohebnou plastovou vyterakovou tyc tam taky ohnes - takova ta klasicka co davaji treba k CZ pistolim. Mozna se prodavaji i nejaky co se nezlomi. Ale pod nejakym uhlem to bude. Kartace s takovou tou kovovou spickou bych tam takhle nerval.

antonspelec

Příspěvek#49 » pon 1. pro 2025, 19:51

Bez mesice to trvalo skoro 4 roky, ale nakonec jsem se dockal 8-)
Pres kamarada jsem poridil minimalne pouzivany sestipalcovy S&W 686-3 z druhe ruky. Podle SN je vyroben nejspise v roce 1989 a jsou na nem belgicke znacky.

Zvladnul jsem ho uz provetrat a je to skutecna parada. Ta zbran nejen hezky vypada, ale taky skvele strili. DA spoust je sice tezka, ale predvidatelna a neni tam zadnej zub nebo schod. Ovsem SA spoust, to jsem jeste nezazil. To je uplnej sen. Asi i diky ni jsem trefoval na 25 metru popery, ktere z pistole fakt netrefim. Revolver s beznym .357 ani nijak vyrazne nekope a strelba .38 Special je uplna legrace pricemz Wadcuttery jako diabolky ze vzduchovky. Navic naprosto vyborna presnost.

Mel bych par dotazu na zkusenejsi revolverare:

Jak moc velkej problem je strelba .38 Special streliva z tohoto revolveru? Muze skutecne vest k poskozeni zbrane, jak se nekde rika?

Ma smysl priplacet za NON-TOX stelivo?

Slysel jsem JPP, ze revolvery S&W maji problem s .357 strelivem S&B kvuli pouzivanemu prachu. Je to pravda, nebo blabol?

Po strileni se mi nedari uplne ocistit mista na vnejsi strane valce na predku tech casti, kde neni ta prohluben. Mate nekdo tip na chemii, ktera to zvladne?

Sundavate valec na cisteni? Hodne by to cely proces usnadnilo, ale rikam si, zda to nepovede k prilisnemu opotrebeni sroubku apod.

MM

Příspěvek#50 » úte 2. pro 2025, 00:27

Tak gratulujem k prirastku.

@.38 Special v .357 Magnum revolvere - ciste osobna skusenost po tych ~10.000 nabojoch co mam primarne z Rugrov (ok, teraz zase trochu viacej strielam S&W) nepozorujem problem :D , samozrejme specifika, ze to ma inde okraj nabojnice, trochu inak sa to zanasa a treba dokladne cistit - hlavne ked striedas strielane raze

@NON-TOX - mimo hrejiveho pocitu, ze robis nieco pre svoje zdravie a pripadne ekologiu? Ak sa normalne staras o zbran, nevidim ziadny prinos.

@Problemy so S&B .357 - nie som si vedomy nicoho, ale fabricke naboje zase strielam minimalne, prebijam. V com to malo spocivat?

@Cistenie - neporadim, osobne tento problem nemam, nie som prilisny lestic, valec na cistenie neskladam a otvorene sa priznam, ze napr. nerezove GPcko som par rokov (a tisic ran) nemal otvorene, musim cez vianoce. Ciernene SWcka co strielam zase toho tolko nestihli nalietat - tiez mimo uvodneho otvorenia len bezne cistenie "zvonku".

Nech ti dlho a dobre sluzi :).

Grimpo

Příspěvek#51 » úte 2. pro 2025, 12:21

Anton: U svy 586 si ten valec, pokud jsem jich poslal vic a chci mit dobry pocit, vyndavam.

Znas nerez vlnu dratenku na nadobi? Tim to dostavam dolu. Bez specialni chemie. Cerneni to zatim neposkodilo. Pokud jsi nervozni, v Bauhauzu maj tuhle vlnu mosaznou v takovym tom udelatoru na cisteni hrotu/smycky pajky.

JURIN72

Příspěvek#52 » stř 3. pro 2025, 18:42

,,Antonspelec,,
Nevím jaká je současná výroba origo wadcuteru od SB,ale pozor na starší WC v 38SP v 357Mag revolveru. Starší WC mají zezadu střely dutinu která má za následek při výstřelu se již roztáhnout ve válci díky delší komoře.Byl jsem svědkem osobně jak pan na střelnici se divil, jak mu to trhá dna nabojnic když přitom střílí jenom slabé 38SP WC.
Z doslechu jsem slyšel i o nějakém rozloženém 357Mag revolveru díky starším WC 38SP .Někde již o tom byla I zmínka nebo debata.

Grimpo

Příspěvek#53 » pát 5. pro 2025, 08:04

Jestli v tom taky nemuze hrat roli, ze opravdu archivni SaB 38WC maji, krom berdanovych zapalek, uplne jinou mosaz nbc. ma to tenci steny a podstatne vetsi tvrdost. To jsou hilzny co nechrasti. Ty uplne zvoni!

Dle toho co ja se doslechl, u lisovanych hollow base strel WC byl obcas problem s homogenitou materialu po lisovani. Pak se mohlo trhnout celo strely a v laufu zustala olovena trubicka. A na pruser bylo zadelano.

4mike

Příspěvek#54 » pát 5. pro 2025, 15:08

Grimpo píše:..... To jsou hilzny co nechrasti. Ty uplne zvoni!.....

a k tomu ještě archivní serie 38spec, u kterých se trhaly pláště :D nekup to, v akci

Zpět na